Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 12:53, 22 sty 2017

AGDULA napisał(a)

Kozaki trzeba było założyć Ale fotki super! Jak zawsze u Ciebie

W kozakach byłam ale u mnie sniegu dużo. Zrobiło się cieplej więc pewnie siądzie i będzie łatwiej pochodzic.
pestka56 16:02, 22 sty 2017

Czułam, że Ci się spodobają i Leonardslee, i ogród Dany

W Leonardslee pomiędzy rododendronami skaczą miniaturowe kangury Walabia. Pamiętam to ze zdjęć. Taka ciekawostka

Dana niestety mieszka daleko ode mnie, ale jest bardzo miłą osobą, więc kto wie czy kiedyś nie spotkamy się oko w oko. Znam jej ogród z innego forum. Mam nadzieję, że tu też nie będzie skąpiła fotografii
Bogdzia 16:55, 22 sty 2017

pestka56 napisał(a)
Czułam, że Ci się spodobają i Leonardslee, i ogród Dany

W Leonardslee pomiędzy rododendronami skaczą miniaturowe kangury Walabia. Pamiętam to ze zdjęć. Taka ciekawostka

Dana niestety mieszka daleko ode mnie, ale jest bardzo miłą osobą, więc kto wie czy kiedyś nie spotkamy się oko w oko. Znam jej ogród z innego forum. Mam nadzieję, że tu też nie będzie skąpiła fotografii

Kasia dzięki za informacje , lubię jak cos podsuwasz bo zawsze ciekawe. Dane juz zapytałam , jest ze Śląska, a walabie znalazłam i to w tym ogrodzie , sa nawet albinosy

https://www.youtube.com/watch?v=I1mDECp0AJ8
a tu jeszcze filmiki z Leonardslee ale zdjęcia piękniejsze.
https://www.youtube.com/results?search_query=Leonardslee
pestka56 16:59, 22 sty 2017

paniprzyroda 17:45, 22 sty 2017

Bogdziu, widzę, że już powolutku zaczynasz być aktywną, co mnie cieszy, ale.. uważaj proszę Śniegu tyle miałaś w ogrodzie? U mnie już śladu po nim nie ma, trochę lodu na bocznych drogach. W nowym ptaków jak na lekarstwo ( koty sąsiadów), za to w leśniczówce ten sam zestaw: sikory, kosy, sójki, dzięcioły i kowaliki. Buziaki.
Bogdzia 18:52, 22 sty 2017

paniprzyroda napisał(a)
Bogdziu, widzę, że już powolutku zaczynasz być aktywną, co mnie cieszy, ale.. uważaj proszę Śniegu tyle miałaś w ogrodzie? U mnie już śladu po nim nie ma, trochę lodu na bocznych drogach. W nowym ptaków jak na lekarstwo ( koty sąsiadów), za to w leśniczówce ten sam zestaw: sikory, kosy, sójki, dzięcioły i kowaliki. Buziaki.

Zaczynam niby pomalu ale tak się juz wynudziłam że co komputer wyłączę to za chwilę znów włączam. Ja tez w tym roku ptaków nie widze za duzo ale to chyba dlatego ze mało obserwuje, myśle ze jest ich dużo bo śnieg wysoki więc nie maja wyjścia i muszą korzystac z karmników ale że kiepsko widze to za nimi nie patrzę. Śniegu mam dużo i długo będzie topniał.Napisałam u Ciebie o warsztatach i nie próbuj nas pominac. Buziaki.
jankosia 20:17, 22 sty 2017

Troszkę miałam przerwę ale już wracam do was pomalutku Bogdziu Ciężko nadrobić taaaaakie zaległości na wątkach więc chyba sobie odpuszczę i napiszę że od teraz spróbuję być znowu na bieżąco Jak to dobrze że Renia się do mnie dobiła bo tęsknię za wami okrutnie. Przerwa od forum i generalnie Internetu była mi bardzo potrzebna ale już starczy

Pomalutku rozpoznajemy z mężem kolejne "wróble" Wszystko tak nazywamy a potem się okazuje że właśnie patrzę na panią gilową Mogliby by pisać że one takie mniej kolorowe Ale rozpoznane- zaliczone

Buziaki.

P.S. I moja mama i moja babcia też na początku miały tylko przejściowe okulary. Nie pamiętam jaki czas po zabiegu miały już ostateczne wersje szkieł. A ty nie boisz się że jak śniegi stopnieją to zobaczysz więcej chwastów niż zwykle?
Gardenarium 21:01, 22 sty 2017

Bogdziu, ogród Leonardslee pokazywałam dawno temu, słabe zdjęcia zapewne bo nie było jeszcze sprzętu wtedy, ale na ogrodowisku jest tutaj

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/42-ogrody-angielskie-leonardslee

Czarne łabędzie i białe kangury, wszystko na opak.

Byłam w tym ogrodzie w 2005 roku. W 2010 został sprzedany podobno Rosjaninowi, a on zamknął go i nie ma już zwiedzania. Miałam zatem szczęście.

Instagram Ogrodowiska
pestka56 21:18, 22 sty 2017

Gardenarium napisał(a)
Bogdziu, ogród Leonardslee pokazywałam dawno temu, słabe zdjęcia zapewne bo nie było jeszcze sprzętu wtedy, ale na ogrodowisku jest tutaj

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/42-ogrody-angielskie-leonardslee

Czarne łabędzie i białe kangury, wszystko na opak.

Byłam w tym ogrodzie w 2005 roku. W 2010 został sprzedany podobno Rosjaninowi, a on zamknął go i nie ma już zwiedzania. Miałam zatem szczęście.

Danusiu, to może dołóż przy artykule te linki do zdjęć, które wstawiłam tu dla Bogdzi.
Szkoda, że zamknął ogród
anka_ 22:54, 22 sty 2017

Bożenko sporo mnie z przyczyn technicznych nie było na forum i czytam, że u ciebie trochę się działo. Dobrze, że idzie ku dobremu.
Moje myśli często biegły do ciebie, choćby w nowym ptaszkiem w ogrodzie... Pozdrawiam serdecznie i zdrówka życzę.

Bogdzia napisał(a)
.....Jak chcesz miec szczygły to posiej kosmos , bardzo go lubią.
Ostatnio więcej uwagi zwracałam na ptaki przy naturalnych "stołówkach"- kwiczoły na kalinie, bażanty przy miechunce, gile na róży i innym krzewie (muszę rozszyfrować co to jest)... niż karmniku. I przy tworzeniu ogrodu będę dążyć do tego, aby takich naturalnych "stołówek" było jak najwięcej.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies