Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "miskant"

Blaski i cienie nowego życia 07:43, 21 paź 2018

Do góry
Fuksja napisał(a)

Moi teściowie kupili kilka lat temu miskanta pod nazwą Miskant chiński i on wygląda tak samo jak ala m. gracillimilusy kupione przez klika osób na forum. Można nawet kupić nasiona miskanta chińskiego a co on za jeden to nie wiadomo.
I o to mi chodziło, że to może ten m. chiński sprzedany jako m. chiński gracillimulus.

Przepraszam ale dalej nie rozumiem. Może napiszę jak rozumiem a Ty wyprosuj moją niewiedzę

Miscanthus sinensis Gracillimus brzmi nazwa. A to miskant chiński Gracillimus
Kwiaty we włosach 23:04, 20 paź 2018

Do góry
Elu co do trawy Memory, teraz przeglądając fotki zdziwiłam się ,że tak szybko urosła, to jest fotka z maja, zobacz jaka mała

najpierw mikołajek a za nim miskant.

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 22:26, 20 paź 2018

Do góry
Zana napisał(a)
Bambusy??? A strusia nie?
Sorki, taki żarcik.

Hehe, do zwierząt nie mam ręki
Bambus w sumie jak miskant w sensie egzotycznosci
Blaski i cienie nowego życia 11:19, 20 paź 2018

Do góry
Urszulla napisał(a)

Tak. A miał być inny?

Moi teściowie kupili kilka lat temu miskanta pod nazwą Miskant chiński i on wygląda tak samo jak ala m. gracillimilusy kupione przez klika osób na forum. Można nawet kupić nasiona miskanta chińskiego a co on za jeden to nie wiadomo.
I o to mi chodziło, że to może ten m. chiński sprzedany jako m. chiński gracillimulus.
Blaski i cienie nowego życia 19:15, 19 paź 2018

Do góry
Adela napisał(a)

Jakie to są miskanty?

Ten niski to jakby Morning Light, sadzonkę mam od sąsiadów i nie znamy nazwy. Z tych dwóch wysokich jeden to Miskant chiński Graziella ( chyba ten biały)- oba z Kaniowa.
Moje miejsce na ziemi -początek 10:19, 19 paź 2018

Do góry
tak miskant Morning Light
Ogródek Iwony II 23:32, 18 paź 2018

Do góry
Miskant Kleine Fontanne

Piórkówka

Hameln i Moundry - z nasionek

Koniec września - hortensje juz brzydkie. Szkoda... Za szybko...

Blaski i cienie nowego życia 21:35, 18 paź 2018

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ula a te białe to jak mają na imię?

Nie wiem bo kupowałam dwa w jednym czasie a karteczkę mam tylko jedną -miskant chiński Graziella. I nie jestem pewna czy to on.
Ogród z wilkiem zamkn. 20:22, 18 paź 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Miskant Morning Lighty powstał na bazie Grazielli taka jest prawda.
Morning .... szary, Graziella zielona. Zazwyczaj u nas nie kwitną - masz wyjątkowe szczęście albo piękne lato to sprawiło. Są piękne nawet bez kwiatów.

Elu pewnie to gorące lato i piekna jesień spowodowała kwitnienie
......i faktycznie są piękne -i z kwiatami i bez

ElzbietaFranka napisał(a)

Magda przepiękny widok na tej focie. Jednak góry to są góry, morza z takiej odległości nie widać a góry tak, to Czantoria?

Widzę, że znowu coś przerabiasz. Ja już nic nie robię tej jesieni tylko jeszcze trawy powiązać trzeba i odkurzyć liście i to wsio.

Pozdrawiam Madziu

dziękuję bardzo ode mnie widać Skrzyczne ,Klimczok ,Hrobaczą .....a czy Czantorię .....raczej nie ,ale szczerze ..... nie wiem .....z tak daleka tylko mocno charakterystyczne szczyty rozpoznaję

.... już zakańczam przeróbki na ten sezon ....dopiero na wiosnę mam w planie znowu trochę podziałać
zresztą chyba już kończy się ta piękna pogoda
u Ciebie jestem na bieżąco .....ale najczęściej zdarza mi się nadrabiać zaległości na telefonie ....więc nie piszę , a pózniej ....wiesz sama jak z tym czasem jest
buziaki
W samym słońcu 12:49, 18 paź 2018

Do góry
Red Baron doskonale rośnie w ciężkiej ziemi, ale koniecznie ta ziemia musi być przekopana z korą. Większość traw lubi przekopaną korę.
Cebulki sadzimy w dołki z kompostem. Podlewać nie trzeba. Same złapią wilgoć.

ML ma jasny kolor i prawie nigdy nie kwitnie bo to miskant późnej wegetacji.
Działka prawie w Borach Tucholskich 10:44, 18 paź 2018

Do góry
wspominkowo rozplenica i miskant
rozplenica Pegasus.....................................................................miskant Dreadlocks młode kłosy ciut podobne

W samym słońcu 09:00, 18 paź 2018

Do góry
zoja napisał(a)
Orlikow i juk nie musisz okrywac.
Trawy musisz zadbac zeby korzenie nie zagnily. Jakie trawy chcesz okrywac?

Okrywanie zaczynamy gdy temperatura spada do minus 5 i zaczyna sie tak utrzymywac.
Jak okryjesz za wczesnie to roslina nie pojdzie spac, nadal wegetuje i latwiej zmarxnie lub cos ja uszkodzi. /grzyby i patogeny tez musza wymarznac a przynajmniej pojsc spac/
Dodatkowo jak za szybko pookrywasz to w te cieple domki moga wprowadzic sie goscie, ktorzy poxniej podczas zimy uszkodza rosline np zjedza korzenie.
Dlatego nie spiesz sie, zimy jeszcze nie widac.
hej.
Mam tego Red baron z C kilka doniczek. Może powinnam je w żółtym piasku zadolowac bo w tej mojej cięższej glebie moze nie za bardzo będzie ok.

Miałam plan dziś posadzić ostatnie rozchdoniki,trawy zadolowac, ale zapomniałam,że przy dzieciach się nie planuje...chore, więc siedzę w domu. Także, no, robota czeka
Zoja,a jak tulipany sadzilas to podlewałass cebulki? Boję się cebulowe podlewałas?

Poradź mi Zoja jest sens zamówić jeszcze trawy( Miskant, Rozplenice)?bo jeżówki to nasiona zamówię

Mam też pytanie ogólne- czym różnią się w pokroju ML oraz Miskant kleine fontane? Jak oglądam zdj to ten drugi taki zgrabniejszy z ładniejszy i pióropuszami??
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 20:44, 17 paź 2018

Do góry
waldek727 napisał(a)

Miskant ,,Ballerina". Sama kępa liści nie jest zbyt wysoka ale pióropusze górują na wys 2 metrów. Przy okazji jak pytasz o przebarwiające się miskanty to polecam wszystkim i Tobie ,,Dronning Ingrid".

A mam nawet, ale jest mały i nie ma efektu
Pokaz całą ballerine, musi ciekawie wyglądać
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 20:17, 17 paź 2018

Do góry
Kasya napisał(a)

A jaki to miskant ? Jakis niski chyba ?

Miskant ,,Ballerina". Sama kępa liści nie jest zbyt wysoka ale pióropusze górują na wys 2 metrów. Przy okazji jak pytasz o przebarwiające się miskanty to polecam wszystkim i Tobie ,,Dronning Ingrid".
Blaski i cienie nowego życia 20:01, 17 paź 2018

Do góry
Fuksja napisał(a)
To tak zwany Miskant chiński.

Tak. A miał być inny?
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 19:42, 17 paź 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Mój miskant Jos van der Palen już żółciutki

Pierwsze slysze i tej odmianie
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 19:39, 17 paź 2018

Do góry
waldek727 napisał(a)

O taki miskancik Kasiu dla Ciebie.

A jaki to miskant ? Jakis niski chyba ?
Ogród z wilkiem zamkn. 18:48, 17 paź 2018

Do góry
Miskant Morning Lighty powstał na bazie Grazielli taka jest prawda.
Morning .... szary, Graziella zielona. Zazwyczaj u nas nie kwitną - masz wyjątkowe szczęście albo piękne lato to sprawiło. Są piękne nawet bez kwiatów.
Ogród z wilkiem zamkn. 16:10, 17 paź 2018

Do góry
waldek727 napisał(a)
To miskant Memory. Widzę, że już się ładnie u Ciebie przebarwia.
A te ,,pseudo gracki" to miskant Graziella.

dziękuję Waldku za rozpoznanie moich Miskantów i za wizytę u mnie

zaglądam do Ciebie cichaczem poprawię się , często czytam Twoje i Toszkowe rady
zostawiam moje zaczynające kwitnienie Morning Lighty

Z Pszenicznej ... 09:57, 17 paź 2018

Do góry
AgataP napisał(a)
Rabata pod świerkami - nazwana jesienną. To jej drugi rok, jeśli będzie za ciasno będę robić korekty. Na razie kolory są piękne.

Jestem wrogiem cytowania po sto rrazy tego samego.. ale te kadry są boskie, bajeczne .. miskant Balerina zawładnął moim sercem, rzeka rozchodników tez.. cudnie jest
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies