Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moja działka 17:09, 08 mar 2020

Do góry
Dzisiejsze fotki.
Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 17:04, 08 mar 2020

Do góry
sierotka napisał(a)
Informacja dla koleżanek skupionych wokół Lublina ,aktualnie są w OB. .I dużo jest te pi 21 zeta ,te stoja w ogrodzie tym duzym na zewnatrz Są też jeszcze białe na zewnątrz budynku prxy wejściu głównym chyba po 15 zeta

No no, poszalałaś z tymi ciemiernikami.

Fajnie, może uda mi się podziwiać na żywo ??
Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 16:57, 08 mar 2020

Do góry
sierotka napisał(a)

U mnie tak było z czereśnią i okazało się rak bakteryjny .
I niestety musiałam ją usunąć.
Za drzwiami do ogrodu... 16:43, 08 mar 2020

Do góry
anpi napisał(a)

Oj cieszą, cieszą...
Z dnia na dzień jest ich coraz więcej.Moja krokusowa ścieżka zaczyna być widoczna

Tylko ta pogoda w kratkę nie cieszy.
Ale i tak fajnie, że udało mi się, nam z mężem coś już ogarnąć z większych prac ogrodowych
Śliczne te krokusikowe słoneczka
Ogród Anety 16:13, 08 mar 2020

Do góry
Pierwsze oznaki wiosny
Mój ogród ciągle w budowie 16:07, 08 mar 2020

Do góry
wronada napisał(a)
lato

Witaj!!
Ale masz tam ładnie.
I bardzo ładne dekoracje świąteczne
Ogród Anety 16:06, 08 mar 2020

Do góry
karo11inka napisał(a)

Witaj, możesz mi zdradzić jaka to konkretnie odmiana tawuły japońskiej i jak wysoko rośnie?. Piękna ta rabata

to chyba goldflame co roku o tej porze przycinam nisko ja więc nie rośnie za wysoka.
Ogród Anety 16:05, 08 mar 2020

Do góry
karo11inka napisał(a)

Witaj, możesz mi zdradzić jaka to konkretnie odmiana tawuły japońskiej i jak wysoko rośnie?. Piękna ta rabata

to chyba goldflame co roku o tej porze przycinam nisko ja więc nie rośnie za wysoka.
Rozpoznawanie roślin iglastych.... 16:04, 08 mar 2020

Do góry
Witam, proszę o pomoc w rozpoznaniu odmiany Żywotnika z załączonego zdjęcia. Jak widać na zdjęciu cześć roślin obumarła i chce posadzic nowe sztuki ale niestety mam problem z rozpoznaniem dokładnym odmiany tego Żywotnika. Może ktoś bardziej doświadczony pomoże mi w precyzyjnym rozpoznaniu.
Ogród Anety 16:03, 08 mar 2020

Do góry
Pomidorki i papryka przepikowane rosną
Mój ogród ciągle w budowie 16:02, 08 mar 2020

Do góry
Mój ogród ciągle w budowie 15:55, 08 mar 2020

Do góry
ciągle zimno na polu i wieje wiatr więc w ogrodzie nie wiele się dzieje, dlatego zabieram się do dekoracji świątecznych.
Ogród z wilkiem zamkn. 15:28, 08 mar 2020

Do góry
Magleska napisał(a)

tu od góry jest za płasko-myślę wprowadzić jakieś róże przy samym tarasie ….hmm

trochę kamorów już zabrałam -bo na tej drugiej skarpie ,jednak nie będę dawać beli drewnianych ( nie mam skąd wziąść ,a za drogie do kupienia w takich ilościach co potrzebuję )...…...tylko też tam kamienie dam

Madziu, a chcesz te róże tylko u góry skarpy, czy po całości przy schodach od góry do dołu?

Ogólnie to na skarpie posadziłabym raczej rośliny w typie preriowych, dobrze znoszące suszę, np. Salvia w różnych odmianach, Artemisia, Agastache, Gaura, Coreopsis, Rudbeckia, Centranthus, Knautia, Lychnis, Perovskia i dużo traw. Dosadziłabym ewentualnie fajne drzewo imitujące drzewka oliwne we Włoszech - Pyrus salicifolia.

Róże dobrze znoszą suszę, jak się już dobrze ukorzenią. Przez pierwsze lata musiałabyś je dobrze podlewać i troszkę wypoziomować, zrobić taką jakby półkę w miejscu sadzenia. Masz tą skarpę chyba dość stromą i cała woda spływa, dlatego taka półka jakby. U góry mogłabyś posadzić jakieś pachnące parkowe, a przy schodach, w tych trudniejszych miejscach, jakieś rabatowe typu The Fairy, Garden of Roses, Hansestadt Rostock.

Z zimozielonych do róż zawsze polecam cisy
Dębowe zakątki 15:02, 08 mar 2020

Do góry
Nad stawem wody przybyło. Fajnie

Nowy nabytek

Dębowe zakątki 15:00, 08 mar 2020

Do góry
katel napisał(a)
Aniu witam się i ja u Ciebie w nowym wątku. Dzięki za zdjęcia ze spotkania - bardzo miło Was choć pooglądać . Pozdrawiam

Kasiu witam cię.
Szkoda, że nie było ciebie z nami na spotkanie.
Ale sezon przed nami i miejmy nadzieję ,że się zobaczymy.
W planach nam i ja zrobić latem spotkanie u mnie.

Ta trzmielinka co roku na zimę gubiła liście. A wczesną wiosna już wypuszczała.
W tym roku jest cały czas z listkami

Hiacynty

Ciemiernik przekwita i różowieje

Blaski i cienie nowego życia 14:54, 08 mar 2020

Do góry
Dzisiaj rano zauważyłam wychodzące krokusy na kuchennej rabacie. Przypomniałam sobie że w zeszłym roku ratowałam resztki z 300 posadzonych kilka lat temu.

Mini tawułki już pokazują listeczki, cieszę się że je tutaj posadziłam

Cd to miodunka, która mnie zaskczyła dziś pąkami kwiatowymi

I grujecznik a za nim rosną hosty i tawułki, więc ta część rabaty jest jeszcze uśpiona.

Ogród Małej Mi 2017 14:18, 08 mar 2020

Do góry
agapant napisał(a)
Zakupy super ale kawowy w takim kubeczku, pycha. Pozdrawiam

Jeszcze nie posadzone, ale cieszą
Ogród Małej Mi 2017 14:17, 08 mar 2020

Do góry
Basilikum napisał(a)
Co tam jeszcze kupilas oprocz ciemiernikow?? Nie moge rozpoznac, w komorce mala fotka. Kawka w ogrodzie to jest to sliczny sprzet masz

Przylaszczki.
Cis - Taxus 13:59, 08 mar 2020

Do góry
A takie? Zasadzone zeszłego roku wiosną. Mają ok. 1 m wysokości. Chciałbym, żeby się zagęściły, przypominały 'kolumnę'.
Ciąć czy nie? Jeśli tak, to gdzie?
Nie mam doświadczenia z cisami, stąd to lamerskie pytanie

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 12:48, 08 mar 2020

Do góry
nicol21 napisał(a)
Szybki spacer po zaprzyjaźnionym centrum ogrodniczym... czy muszę mówić że pojechałam tylko po ziemię i ewentualnie coś do prymulek do doniczki?!
czy muszę mówić, że przygarnęłam jeszcze parę innych roślinek?
Piękne ciemierniki, oj piękne. No i nie będzie prymul z czymś w donicy na wejściu, ale są ciemierniki.

Czy macie Camelia Japonica u siebie? Ja się w koncu skusiłam na biało-kremową. Super mieć kwiaty w lutym/marcu na zimozielonym drzewku. W sąsiedztwie sporo osób ma więc mam nadzieję, że i u nie się przyjmie. Muszę jej tylko dobrą miejscówkę znaleźć i tak żeby była widoczna z domu zimą

Kupiłam też do domu
- 2 anturia i monsterę, trzeba odbudować liczbę roślin w domu bo bardzo podupadła. Oj bardzo!
- pachnące narcyze, jeśli dobrze pamiętam bridal crown. Poprzedni zakup okazał się być źle oznaczony i zupełnie inny niż bridal crown. oby ten był dobry!

Zakupy rewelacyjne Też zastanawiam się nad Camelią japońską. Bardzo mi się podobają. Do tej pory bałam się, że za zimno im będzie w naszym klimacie, ale po takiej ciepłej zimnie zaczynam znowu się nad nią zastanawiać. Zobaczę, jak u Ciebie da radę. Często o niej pisz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies