Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:03, 16 paź 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Sosen u mnie nie ma. Za bogata gleba, a dodatkowo przerażałby mnie ten cykliczny zrzut igieł. Jodły są fajne.
Starałam się u siebie stworzyć namiastkę naturalnego przenikania się drzew, krzewów, traw i bylin. W niektórych miejscach się udało.

Ja na sosny nie narzekam, igły są kolokwialnie mówiąc upierdliwe, ale cenię je za..zapach, który jest najsilniejszy w słońcu i po letnim deszczu oraz poczucie, że jestem..w lesie Szczególnie zimą w czapach śniegu sosny powodują, że czuję się jak.. w bajce

Przenikanie drzew u Ciebie robi wrażenie, naprawdę bardzo pięknie i jesiennie kolorowo
To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:59, 16 paź 2019

Do góry
ryska napisał(a)

Co sobie przypomnę to razem z nim ten piernik galgAsi chodzi mi po głowie.
Ale czy ja jestem gotowa na takie poświęcenia? No nie wiem.

Ja nie jestem. Po 50 zaczęłam bardziej cenić czas wolny. Zredukowałam sporo czynności. Na pierwszy ogień poszły te okołokuchenne.

Ogród pod lasem 17:53, 16 paź 2019

Do góry
Hehe co za czujność No to skoro wspomniałaś: Przemkowi z ZP ktoś podrzucił kociaczka, super jest, śliczny i łasy na głaski. Nie przygarnęłaby któraś? Oto on:

To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:50, 16 paź 2019

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Ależ piękne jesienne widoki Cudnie
Pogoda nas rozpieszcza, też tyrałam całą sobotę, w niedzielę byłam w lesie za domem na grzybach
Warzywnik żyleta z kancikiem takim

Dzisiaj pochłodniało. Wczoraj udało mi się uporządkować kolejny fragment. Znów kroczek do przodu. Grzybobrania uwielbiam.

Wywiało.

Ogród pod lasem 17:49, 16 paź 2019

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Ale naklepałyście, siostry! Ja w międzyczasie tyrałam w ogrodzie, z dębów i brzóz leci jak jasna cholera. Takie towarzystwo miałam

Cudo i ogród i kot Ach to spojrzenie
Lawenda - Lavandula 17:47, 16 paź 2019

Do góry
karlos napisał(a)
Nie jestem małym chłopcem, a moja 3 letnia lawenda wygląda tak ściółkowana korą, bo tak ma cała duza rabata. Obok mniejsza ale posadzona na wiosnę ...

a tak kwitła jeszcze w październiku

Witam, proszę o radę, moja lawenda też jeszcze kwitnie, drugi raz w sezonie. Rozumiem, że jest już za późno na cięcie i powinnam ją tak zostawić na zimę?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:45, 16 paź 2019

Do góry
Misia napisał(a)

Piękna ta aronia a z klonami to teraz już sama nie wiem... mam rabatę 16 metrów długą, 1/4 zajmują brzozy a na pozostałej części chciałam zmieścić klona ginnale ściętolistnego, sosnę bośniacką, 3 cisy strzyżone w kulki, 3 berberysy i może jodłę kaukaską ale to wszystko chyba się tam nie zmieści... z czegoś trzeba zrezygnować, tylko z czego...

Aronia dzisiaj już w zupełnie innej odsłonie.

Sosen u mnie nie ma. Za bogata gleba, a dodatkowo przerażałby mnie ten cykliczny zrzut igieł. Jodły są fajne.
Starałam się u siebie stworzyć namiastkę naturalnego przenikania się drzew, krzewów, traw i bylin. W niektórych miejscach się udało.

Ogród do odnowy 17:40, 16 paź 2019

Do góry
Pisałam, że bożykwiat zanika po kwitnieniu. Guzik prawda, zaginął w pierwszym roku, teraz zawiązał nasionka, nie wiem czy coś zostało czy wszystko się wysypało

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 17:37, 16 paź 2019

Do góry
Witam, wymyśliłam sobie rabatę ze śliwami pissardii. Mam 7 szt. szczepionych około 1,5 metra posadzonych około 2,5 metra od siebie i ok 1,5 m od żywotników które będą cięte. I teraz mam problem, bo chcę dosadzić do nich hortensję i miskanty w żółtym odcieniu Cabaret lub Variegatus ( ten ostatni podobno lubi się pokładać) Tylko za bardzo nie wiem jak to fajnie "poustawiać". W załączeniu plan, ale nie wiem czy tak będzie dobrze, miejsce mam, nie chce żeby było za gęsto jak się rośliny rozrosną.
Proszę podzielcie się swoją opinią, może trzeba zmienić koncepcje ?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:35, 16 paź 2019

Do góry
kasia1 napisał(a)
Dopisałam Olę do listy kandydatów Do przyszłego roku mam czas na przemyślenia.

Trudny wybór przed Tobą.

Ginnala zasłania mój taras. Ten egzemplarz urósł najszybciej. jakby wiedział, że bardzo mi zależy.

Ten na przedpłociu barwy ma zupełnie inne. Jego koledzy na dalszym planie już bez liści.

Ambrowiec trzyma się dzielnie.

Pamiętajcie o ogrodach 17:24, 16 paź 2019

Do góry
Dzięki
Tak najpiękniejsza

pomarańczowo

Ogród pod lasem 17:22, 16 paź 2019

Do góry
Ale naklepałyście, siostry! Ja w międzyczasie tyrałam w ogrodzie, z dębów i brzóz leci jak jasna cholera. Takie towarzystwo miałam

Przerabianie ogródka pod swój gust 16:49, 16 paź 2019

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Irenko- masz teraz jeszcze jakiegos psa? Przepraszam, jezeli cos ominelam Tak apropo rodkow. Moja Sara- bardzo niebezpieczny rodek Kochala koty i fretki Nie znam niestety tej szkoly cezara. Na jakim programie jest nadawany?
Tez mysle, ze w wieku okolo 3 lat sie uspokoi. Chociaz jego brat w wieku 5 lat nadal glupawy Ostatnio w lesie spotkalismy 5 letniego wyzla, podobnego do tego na zdjeciu- wlascicielka mowila, ze nadal taki dzikus. Akurat te rasy potrzebuja duzo treningu, bo to mysliwskie psy.Kanapowce to nie sa.

Kasiu, zawsze mam3 psy, roboty z nimi mam od groma. U mnie Leoś- 2 latek, tak podbija dłoń do głaskania, ma swoje sposoby, tylko jak 1 głaszczesz, pozostała 2 również zaczyna, kotłowisko jest.
Moje rottki były szkolone i posłuszne, miałąm 3, 2 sunie i psa, każdy miał inny charakter.
Ten program o 19 u mnie na National Geografic
a też można tu popatrzeć
https://www.youtube.com/watch?v=ef7D2VZmSkE
Na zielonej... trawce :) 16:48, 16 paź 2019

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Podoba mi się ten jegomość.
Jakoś do tej pory go nie zauważyłam. Przepraszam go... piękny On!!!
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 16:47, 16 paź 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Aniu na trzeciej fotce nasienniki i nasiona trojeści bulwiastej
Bordo

już nieaktualne przez mróz

Mam prośbę, na 1 zdjęciu te duże bordowe to berberysy? Pamiętasz może nazwę? i jeszcze ostatnie zdjęcie te bordowe listki to co to?
Ogród przepiękny...Pozdrawiam
W cieniu - zacieniona 16:39, 16 paź 2019

Do góry
...spacer nad jeziorem...i zebrane kanie.
Przerabianie ogródka pod swój gust 16:34, 16 paź 2019

Do góry
Grzesiek- to wlasnie to upewnianie sie, czy na pewno jestes obok Eddie jak idzie bez smyczy przodem to srednio co 3 sekundy sie odwraca i sie upewnia. Specjalnie gdzies skrecam i zmieniam szlak. Czesto w czasie spaceru sie chowam, a pies zostaje z rodzina i potem na komende ma mnie szukac. Niesamowite ile samodzielnego dzialania i myslenia jest w takim zwierzaku. Kompletnie nie widac, ze jestem w nim totalnie zadurzona prawda?

Pamiętajcie o ogrodach 16:28, 16 paź 2019

Do góry
Kasiu po prostu pewnego bardzo wczesnego wiosennego dnia wstałem i patrzyłem przez okna na piętrze na ogród. Tu trawnik trochę krzewów jakieś pierwsze wiosenne kolory i tak sobie pomyślałem: jest tyle różnych roślin, kwiatów, traw ozdobnych a likwidować częsciowo ten trawnik i .... tak się zaczęło, chyba bo już tak barzdo nie pamiętam

Funia ładuje baterie przed zimą

Przerabianie ogródka pod swój gust 16:28, 16 paź 2019

Do góry
W windzie tu jest sukces bo kiedys bal sie wejsc do windy a teraz pelen luz

Nawet jak w centrum handlowym winda byla pelna po brzegi.

Czekanie na dzieci

Z niedzielnego spaceru. Przez siatke dali sobie z jeleniem buziaka
Miłkowo - sezon 2016-2022 16:08, 16 paź 2019

Do góry
Milka napisał(a)

Dzięki Aniu

miskanty Gracilimus

Moj w ciagu 6 lat kwitl tylko jeden raz, tak samo morning light. A szkoda. Piekne ma kwiatostany. Teraz probuje upolowac memory albo ballerine.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies