Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

Kokesz 20:07, 07 sty 2020

Moja siostra zamiast doniczek biodegradowalnych używa do wysiewu rolek po papierze toaletowym. Też są biodegradowalne
Kokesz 20:10, 07 sty 2020

galgAsia napisał(a)

Ale chyba trudniej się tnie, i one łatwiej pękają. A czym tniesz? - bo nóż i nożyczki chyba nie zdają egzaminu...?
Ja z tych wiaderek robię doniczki "ostatniego rzutu" dla pomidorów. W ogóle to zauważyłam, że pomidorki lubią być przesadzane, maję wtedy więcej korzeni i są mocniejsze.

Tnę nożyczkami, troche ciężko, to fakt. Ja ich bardziej używam do oznaczania roślin w ogrodzie. Przy moich tetrisas sama się pogubiłam, dobrze że miałam poznaczone.
galgAsia 20:54, 07 sty 2020

Kokesz napisał(a)
Moja siostra zamiast doniczek biodegradowalnych używa do wysiewu rolek po papierze toaletowym. Też są biodegradowalne

Ja je wrzucam na kompost
galgAsia 20:56, 07 sty 2020

Kokesz napisał(a)

Tnę nożyczkami, troche ciężko, to fakt. Ja ich bardziej używam do oznaczania roślin w ogrodzie. Przy moich tetrisas sama się pogubiłam, dobrze że miałam poznaczone.

Wszystkie rośliny w ogrodzie, no i przy wysiewach, mam oznaczone tymi etykietkami. Dopóki ich nie podepczę , są bardzo trwałe. Jak to plastik...
April 07:39, 08 sty 2020

galgAsia napisał(a)
Aprilku, a jakbyś miała jeszcze jakieś sadzonki brachytricha, których nie zauważy Mrokasia , to mogę się uśmiechnąć? (się uśmiecham)

Nie ma sprawy, jakoś was pogodzę

ps. Ale wiesz, z odbiorem własnym
Gosiek33 08:51, 08 sty 2020

galgAsia napisał(a)

Z groszkiem nie próbowałam. Bób raz wysiałam, ale faktycznie się wyciągnął. Stał potem na balkonie i się hartował
Z sałat to lubimy roszponkę, rukolę i musztardowce - i je sieję od razu do gruntu, a takoż do skrzynek na balkonie, razem z rzodkieweczką mniam mniam
Kurcze, nie dosyć, że się rozmarzyłam, to się jeszcze obśliniłam
Pomidory i paprykę tak. I bakłażany . I ogórki tak - sieję w doniczki biodegradowalne, potem z nimi wsadzam do ziemi. I cukinię też tak robię, bo nie mogę się doczekać, kiedy zacznie owocować
W temacie jarmużu mam uczucia ambiwalentne i się nie wypowiem.

Przestałam wysiewać warzywa poza ulubionymi odmianami pomidorów. Resztę kupuję po 2-3 sadzonki na targu. Wydanie 1,5 za sadzonkę jarmużu do dobra inwestycja gdy moje zawsze mi padały. Ale u mnie jest olbrzymi wybór sadzonek najróżniejszych. Rukola do tej pory w gruncie siedzi, to samo natka pietruszki

galgAsia 12:18, 08 sty 2020

April napisał(a)

Nie ma sprawy, jakoś was pogodzę

ps. Ale wiesz, z odbiorem własnym

No się rozumie , że odbiór we własnym zakresie
Już się cieszę
galgAsia 12:26, 08 sty 2020

Gosiek33 napisał(a)

Przestałam wysiewać warzywa poza ulubionymi odmianami pomidorów. Resztę kupuję po 2-3 sadzonki na targu. Wydanie 1,5 za sadzonkę jarmużu do dobra inwestycja gdy moje zawsze mi padały. Ale u mnie jest olbrzymi wybór sadzonek najróżniejszych. Rukola do tej pory w gruncie siedzi, to samo natka pietruszki

Ja niestety nie mam możliwości udania się na targ Zresztą, tych sadzonek nie robię zbyt dużo. A wiosenne nowalijki wysiewam do gruntu
A ten jarmuż to w rabacie użytkowej czy ozdobnej?
Pszczelarnia 13:17, 08 sty 2020

GalgAsiu, zajrzyj do mnie, dla podtrzymania wymiany myśli (dyskusji).
galgAsia 13:48, 08 sty 2020

Lecę przecież