Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

kule, kulki i kuleczki...kiedyś będę miała 21:17, 31 lip 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
wpadałam przechodząc.
Bardzo ładnie Ci wychodzi. Podjazd piękny, i ławka.
Ale pomysł z przodu nie za bardzo. Zgadzam się z Karoliną.
Piszesz że tylko jeśli będzie zbyt monotonnie- a może zamiast takich linii i podziałów na nawierzchnie, lepiej wsadzić coś w żwir- poduchy oregano 'Compactum obok bukszpanów, albo trawy- crex Frosted Curls czy Amazon Mist, albo nawet kilka plam lawendy.

Witaj Magnolio
Jeszcze przed Twoim postem zerknęłam na ten mój plan awaryjny i coraz mniej mi się podoba
Na trawy zerknęłam - niezłe, ale jeśli już coś to wolałabym cosik zimozielonego albo cosk z kolorkiem. Bardzo mi się podoba natomiast pomysł z wykorzystaniem lawendy i to nawet bardzo by pasowała do mojego planu głównego no i trochę w poczekalni w donicach czeka, więc najprawdopodobniej tak też zrobię. Jak już kamyk będzie u mnie (choć nie wiem kiedy to nastąpi, ale mam nadzieję, że już niedługo) to będę przymierzać
Dziękuję za pomysł

Pozdrawiam
kule, kulki i kuleczki...kiedyś będę miała 21:02, 31 lip 2012

Do góry
donice śliczne, widziałam je na żywo i tez miałam na nie chrapkę, ale mam już dużo donic, więc odpuściłam.
kule, kulki i kuleczki...kiedyś będę miała 21:01, 31 lip 2012

Do góry
wpadałam przechodząc.
Bardzo ładnie Ci wychodzi. Podjazd piękny, i ławka.
Ale pomysł z przodu nie za bardzo. Zgadzam się z Karoliną.
Piszesz że tylko jeśli będzie zbyt monotonnie- a może zamiast takich linii i podziałów na nawierzchnie, lepiej wsadzić coś w żwir- poduchy oregano 'Compactum obok bukszpanów, albo trawy- crex Frosted Curls czy Amazon Mist, albo nawet kilka plam lawendy.
Miniaturowy ogródek 19:05, 31 lip 2012

Do góry
Danusia wyżej napisała że nie ma u Ulińskich. Może można spytać kiedy będą.
Jak spotkam to dam Ci znać.
Miniaturowy ogródek 18:55, 31 lip 2012

Do góry
Magnolia, Danusia też mówiła o Ulińskich. Wy to potraficie szukać.

Do Melona nie dzwonię tylko podjeżdżam, codziennie ich mijam w drodze do i z pracy.
Byłam w piątek, nic ciekawego nie ma.

We Floriallu były, ale się zmyły. Może pod koniec sierpnia będą.
A może na Zieleń to Życie będą?

Ewo, bez przesady, problem malutki, przynajmniej mam na co polować, a nie że ogródek urządzony i koniec. Hortensje szybko rosną, to jak nie teraz, to kupię za rok.

Miniaturowy ogródek 15:56, 31 lip 2012

Do góry
Gabi teoretycznie są u Ulińskich. Mają w ofercie Silver Dollar. Zadzwoń może do nich, może warto się przejechać. Jak byłam mała to do nich z mama wpadałam, od lat już nie byłam, ale muszę się wybrać.
http://www.ulinscy.pl/oferta.html

A tu nr do Melona, tam zawsze warto zadzwonić, może akurat maja, albo będą mieli.
22 643 97 85
Ogród... reni 12:17, 31 lip 2012

Do góry
Reni super zmiany!!! napracowałaś się ale warto bo efekt bardzo fajny
A magnolia rzeczywiście jakoś tak biednie wygląda...
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 05:59, 31 lip 2012

Do góry
I jeszcze raz Lądek Zdrój coraz piekniejszy

Czy to mozliwe: kwitnaca magnolia?
Ogród... reni 01:48, 31 lip 2012

Do góry
Cześć Reni ładne koszyczki wyplatasz, mnie to już się nie chce i oczy słabe jak nazywa się ta magnolia, a może masz zdjęcie? piękne masz miejsce na picie kawki rabatka po zmianach b. ładna, mnie ostatnio usiadła na ręce młodziutka jaskółka, siedziała na plocie ja szlam do sklepu wyciągnęłam rękę a ona na nią wskoczyła, nagle nadleciała matka i zaczęła coś świergotać a mała znowu na plot, żałowałam,że nie miałam przy sobie tel. komórkowego
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 15:17, 30 lip 2012

Do góry
daj jej = obiedce jeszcze kilka dni, to dopiero początek. jeszcze jest nie rozwinięta, dopiero będą ładne 'łezki' na niej. Moja jeszcze nawet taka nie jest. Nie pokażę zdjęcia bo aparat hula z córa na wakacjach.
Pszczelarnia 13:03, 30 lip 2012

Do góry
pięknie u Ciebie Ewo
Ogród w budowie - nieustającej 12:35, 28 lip 2012

Do góry
Zwariowała troszkę magnolia Susan. No okey, to się zdarza, ale żeby aż tyle kwiatów, nie przesadzaj...

Niestety, na marne idzie ten wysiłek, bo kwiaty po rozwinięciu stają się paskudne, od razu zasychają. No za gorąco przecież...

Druga magnolia kwitnie pierwszy raz w swoim krótkim życiu, to Rustica Rubra, ma tylko jeden jedyny pąk, ale widzę że wiąże już młode na przyszły rok.

A tu ta zapowiadana i reklamowana przeze mnie ławka, oczywiście Sissinghurst z teaku, stoi sobie na ceglanym placyku, ale dookoła placyku jak to po budowie, trawa musi zarosnąć, więc nie postawiłam tam żadnych donic z kwiatami, jak to miałam w planie, bo bez sensu teraz, póki nie zrobi się dookoła zielono.
Od razu mówię, że z tyłu i po bokach łukowato na zewnątrz będą gęste cisy, taki niewysoki strzyżony żywopłot, a w tych wnękach po bokach, które cisy utworzą, jeszcze nie wiem dokładnie co.

Schodom drewnianym zapomniałam zrobić zdjęcia. A tam, będę dozować napięcie.

Nie myślałam, że taki czerwonolistny szczawik potrafi być taki ekspansywny, myślałam że bardziej będą widoczne petunie, bo to jest duża donica, nawet różowa pelargonia też tam niby-rośnie.

Mój kawałek raju II 23:05, 27 lip 2012

Do góry
Witam wszystkich odwiedzających dziękuję za odwiedziny i życzenia
rozkwitła Rosarium Uetersen w 2009 wyglądala tak a potem zmarzła okrutnie, teraz odbija i cieszy mnie u niej każdy kwiatek w zbliżeniu kwiat w pelnym rozkwicie Ginger Syllabub Harknessa magnolia Ann pełna kwiecia
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 20:29, 27 lip 2012

Do góry
Serby - trochę się boje ich rozmiarów za np. 10 lat. Ale cóż są, najwyżej będziesz je strzyc.
Fajnie że kupiłaś 1 mniejszy, posadź go z przodu, a 2 większe z tyłu.
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 20:27, 27 lip 2012

Do góry
padł mi internet, nie mogłam odpowiedzieć.
Melting Fire- śliczna, bardzo, bardzo.
Rododendronowy ogród II. 22:14, 26 lip 2012

Do góry
Przeczytałam,podziwiałam uff...troszkę zaległości było.Piękne floksy,a i u mnie kwitnie jedyna jaka jest magnolia

Ja też mam podejrzane zawroty to z pewnością jakaś zmiana chyba ma jutro u mnie padać
Dziewczyny wszędzie się mówi,że najlepszymi kucharzami są faceci to o czym my tu rozmawiamy ...?))))))))))))
Ja też mistrzynią patelni nie jestem lepiej wychodzi mi sprzątanie,ale już mi się nie chce Chłopcy zabijają poczucie estetyki i pedanterię )))))))))))))))))))))))

Posłuchajcie ja to już chyba mówiłam,trudno będę się powtarzać ,ale spotkanie traktuje jako możliwość zobaczenia czyjegoś ogrodu. Uważam,że to wielka uprzejmość,że ktoś otwiera swoją posesję właściwie "obcym"ludziom (proszę się tu nie gniewać,ale takie są fakty) i oczywiście możliwość uściskania się z ogrodowiczanami
Jedzenie to rzecz podrzędna i powinna służyć tylko temu,że jesteśmy z różnych stron i oddaleni godzinami od jak w tym wypadku Ani i po prostu może nam się w końcu zechcieć jeść
Nie jadę tam delektować się jedzeniem to przyjemność ,która wynika właśnie z czasu jaki mam tam spędzić i z pewnością nie przyjadę z pustymi rękoma
A,że Bożenka przywiezie ciasteczko to już inna sprawa )))))))))))
To miłe z twojej strony
Także Aniu daj pokój tym kulinariom każdy coś i przeżyjemy ten dzień syci i zadowoleni
Na następny raz to się trzeba umówić na zrzutę na bieżąco kto przyjedzie.Pizzerie są wszędzie już teraz ,ewentualnie wspólny obiad w niewygórowanej restauracji to zawsze jakaś odmiana dla forumowiczów )))))))))I jestem za grochówką !!!!!!!Uwielbiam grochówkę ))))))))))))))))))))))
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 18:51, 26 lip 2012

Do góry
Magnolia, nie zabijaj mnie ale posłuchałam Sylwii i kupiłam serby no name
jak zobaczyłam te 'Nana' to śmiech i rozpacz zarazem mnie ogarnął - w porywach miały może z 25 cm.
I od razu kulka sie z nich robiła...

ja tego normalnie nie rozumiem - w sieci jak szukałam zdjęć 'nana' to fajne małe kształtne stożki były, a na żywo to one wyglądają zupełnie inaczej...wg mnie to jak jest jest jakaś odmiana i jest jej odpowiednik 'nana' to powinna ona być miniaturą "pierwotnej" odmiany.... no tak na chłopski rozum...

ALe nic, mam 3 "zwykłe" serby i są ładne.

Kupiłam tez 30 szt pachysandry - dzieki, ze Sylwia tak mnie do niej namawiała bo jest sliczna

Zdjęcia wieczorem to teraz jeszcze wrzucę coś na ruszt i coś poprzesadzam
Ogród na 300 metrach kwadratowych 15:44, 26 lip 2012

Do góry
EwaG napisał(a)
Obiecane detale:
drewniane kołki przekształcone w ścieżkę do kompostownika

Okółki z bodziszka korzeniastego

to są zdjęcia naj naj.... dla mnie na dzisiejszy dzień.
Lecę zmotywować moje bodziszki
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 15:11, 26 lip 2012

Do góry
proszę, proszę.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 15:01, 26 lip 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)]Magnolio, a to "między pasami" to kawałek z berberysów i kawałek z rzeki, tak?

Tak
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies