Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Wieloszka 08:59, 07 wrz 2012

No i zgodnie z nowymi standardami ogrodowiskowymi macham do Was - widzicie???

noemi 09:10, 07 wrz 2012

Fiu fiu .... Aga ale ładnie wyszło .... lawenda ładnie rośnie i inne roślinki też .... i co ja czytam ...wymyśliłaś werbenę ? ...czyżby patagońską ? ....super pomysł .... też myślę, czy mojej nie posadzić pomiędzy lawendą ....bo tam tak pusto teraz ...zrobię popołudniu zdjęcie ...zajrzysz?

noemi 09:10, 07 wrz 2012

Oczywiście widzę jak machasz i macham też do Ciebie
Sebek 09:11, 07 wrz 2012

Przepiękne te Twoje rabaty - z werbeną będzie cudnie !
Joaska 09:13, 07 wrz 2012

Wieloszka napisał(a)

Joasia obiecane zdjęcia - wprawdzie mam poślizg 12-godzinny, ale jak wczoraj wieczorem 3 godziny postałam przy desce do prasowania, to już nie miałam siły na wstawianie zdjęć.
Dopiero teraz zauważyłam, że nie wyszły mi zbliżenia liści miskantów - Gracillimus ma jeden biały pasek w środku liścia/źdźbła, a M.L. pasek w środku plus cieniuteńkie jasne obrzeża. Z oddali różnica jest taka, że M.L. ma jaśniejszy odcień zieleni.

Pan "Gracillimus" w całej swej 160cm okazałości

No to chyba zamiast zebrinusa dostałam od mariusza Gracillimusa, w sumie to lepiej, listki wyglądają zupełnie tak jak u Ciebie.
Joaska 09:15, 07 wrz 2012

Wieloszka napisał(a)
Trzmieliny Dopiero co je przycinałam, a już fryzurki rozwichrzone lekko Dwie skrajne miały być jesienią przesadzone, bo za mało tam miejsca dla 3szt., ale Madżenka zawiązała komitet "ratujmy trzmieliny przed przesadzeniem" no i na razie są... Berberys po prawej źle zniósł przesadzenie i wymaga wymiany na nowszy model

Te trzmieliny poprostu muszą być razem bo ta kompozycja jest piękna
No i właśnie sie przekonałam że lekko ją od Ciebie do mojego projektu skopiuję za pozwoleniem
Śliczne są.
Joaska 09:18, 07 wrz 2012

Cudne te wiśnie podsadzone tymi kuleczkami z bukszpanu. I pnie mają takie już całkiem, całkiem.

Bardzo Dziekuję za zdjęcia traw i trzmielin robione specjalnie dla mnie!!!!!
Wieloszka 09:20, 07 wrz 2012

Madziu, no nawet nie napisałam, że patagońska werbena, to oczywista oczywistość Były w Botaniku 3szt., ale ktoś mi kupił sprzed nosa...

Sebku widzę, że odstresowujesz się od prawka na ogrodowisku Ale pomyśl ile szkółek i pięknych ogrodów będziesz mógł odwiedzić, kiedy tylko Ci się zachce! Dla mnie to by była dostateczna motywacja - niezależność
Wieloszka 09:23, 07 wrz 2012

Joaska napisał(a)

Cudne te wiśnie podsadzone tymi kuleczkami z bukszpanu. I pnie mają takie już całkiem, całkiem.

Bardzo Dziekuję za zdjęcia traw i trzmielin robione specjalnie dla mnie!!!!!

Asia, nie ma za co! nie lubię robić zdjęć, ale prasować nie lubię jeszcze bardziej... A łażenie po ogrodzie przesunęło w czasie ten przykry obowiązek
magnolia 09:25, 07 wrz 2012

Joasiu wg mnie powinnaś ukłonić się głęboko Mariuszowi- ja pasjami lubię Graciallimus, a w Zebrinusie jakoś nie mogę się dopatrzeć urody. G. jest dla mnie jednym z najładnijejszych miskantów przez te cienkie liście i kolor zieleni.
Agnieszko- werbena to dobry pomysł, bardzo, bardzo.
Trzmielina zamiast trawek?- przysięgnij że będziesz ją ciąć na płasko, żeby lawenda i bukszpany z niej ładnie wychodziły.Bez tego będę Ci marudzić.