Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Sebek 19:32, 06 wrz 2012

O wysokość mi chodziło. Skoro masz ten drugi to lepiej daj Gracillimusa.
popcorn 20:08, 06 wrz 2012

Ale będzie super! Fajne rady! Zazdroszcze wizyty u Kapiasow!! Szkoda ze mnie nie bedzie, poznalabym Ciebie i sporo innych osob osobiscie!!
Gracilimus jest bardziej wyprostowany i wyzej rosnie chyba, mornink light nizszy i taki bardziej kępowy...
pozdrawiam
agniecha973 20:24, 06 wrz 2012

Ja jestem zaskoczona ty, że ML ma być mniejszy. Wsadziłam w tym roku do ziemi kilka gracillimusów i kilka ML i wyglądają tak samo, przyrosły na wysokość i w kępie tyle samo. Ale OK zamienię, sama dziś stwierdziłam, że ML jest za jasny do tego tła, gracillimus będzie dużo wyraźniejszy.
agniecha973 20:31, 06 wrz 2012

Karolina, szkoda że nie wybierasz się na spotkanie. Mi się w sumie trafiło fuksem, bo Grupa trzymająca grabie jedzie i mnie przygarnie, ja tylko do nich dojadę. Inaczej też bym nie pojechała.
Madzenka 20:47, 06 wrz 2012

Ag fajnie że Magnolia doradza Cynowe donice na wlazie to strzał w dziesiątkę
Czekam jak te pomieszane żurawki będą wyglądaly
Widzimy się w sobotę z tylko nie zapomnij identyfikatora
EPODLAS 21:06, 06 wrz 2012

Agnieszko, zostawiłam dwie sałaty od ciebie na nasion. A one urosły jak drzewa, kwiatuszków tyle, że mogłabym chyba obsiać pole tą sałatą. Jest smaczna i ma fajny jasny kolor.
agniecha973 21:23, 06 wrz 2012

Marzena, mam nadzieję, że nie zapomnę, choć wszystko możliwe, w tym tygodniu jestem trochę przemęczona pracą i szkołą, na sen mi czasu brak

Bożeno, ona taka właśnie rośnie. Ja też pozbierałam nasiona i posiałam już, bo będę znów zostawiać pod folią na zimę, żeby wiosną szybko była swoja sałata.
agniecha973 21:25, 06 wrz 2012

Magnolio, a hosty jak przechowam przez zimę w doniczkach? Do piwnicy wynieść jak listki stracą?
magnolia 08:39, 07 wrz 2012

nie do piwnicy- możesz je co sezon dołować w ziemi gdzieś gdzie Ci nie przeszkadza.
Wykopywać bryłę korzeniową, albo trzymać je w dużych donicach plastikowych i z nimi do ziemi ( choć bryła w ziemi lepiej bo nie przesycha jak w donicy).
A poza tym wiosną możesz wsadzić w donice koszyczki z cebulowymi zanim wsadzisz tam hosty. Potem cebule gdzieś z tyłu, na pole, a hosty do donic. Chyba że jest tam mocny cień, to nie ma co.
Wiem że to czasochłonne,więc może to być opcja przyszłościowa, na emeryturę.
Ja u klientów na tarasie zimuje hosty w skrzyniach , tylko ocieplonych i zwykle dają radę ( ostatnie 4 zimy było ok, ostatnia je załatwiła).
agniecha973 10:19, 07 wrz 2012

OK chyba nie dam rady się tak bawić z hostami. To lepiej nastawię się na sezonowe rośliny na tym włazie, niecierpki, begonie, bluszcz dadzą tu radę.