Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

malkul 12:54, 02 wrz 2012

Marzenko na szczęście mam , projekt robiał Pani architekt krajobrazu więc spokojan głowa
mirela 12:41, 03 wrz 2012

Chciałam tylko przywitać koleżankę .
Wieloszka 13:35, 03 wrz 2012

Enya73 napisał(a)
Witaj!
Pytaj w Radzionkowie (Rojca) na :

http://www.drzewaformowane.pl/index.php?id=8

oraz w szkółce Żurek w Świerklańcu lub Kodan w Bytomiu

Pozdrawiam

Łoooo matko!!! Obejrzałam te formowane okazy!!! Pewnie kosztują też nieźle - od dziś z większym zapałem gram w totka
Wieloszka 13:38, 03 wrz 2012

malkul napisał(a)
Wielkoszko, znam jedna babkę która w całym ogrodzie sadziła gigantyczne drzewa z www.dużedrzewa.pl i tam daja gwarancje ponoc i to było juz dwa tala temu i wszytsko się jej pieknie przyjeło. Ja sie jakos nie mam leku bo to nie będę okazy 5-metrowe.

No to babka miała dużo szczęścia Ja też kupowałam drzewka z gwarancją, a jak przyszło do wymiany 9 szt.z 15 to okazało się, że to niemożliwe i to ja na pewno źle posadziłam... Wymienili mi 7, za 2 musiałam zapłacić.
mirela 13:51, 03 wrz 2012

malkul napisał(a)
Marzenko, właśnei niedaleko Kapiasów jest taka szkółka (chyba Pan Paszek) i on ma rewelacyjne ceny ale niestety jest juz b.stary i ma same standardy i na dodatek nie za bardzo zna sie na odmianach. Ale takie niewyszukane to faktyczniue sie u niego opłaca, ja tam kupowałam krzewy i drzewka owocowe zeszłej niedzieli. Dawno tam nie byłąm , musze koniecznie podjechać. Zreszta będzie okazja bo musze kupic borówkę amerykańską a on własnie ma w dobrych cenach

Z Łąki ?
Joaska 14:53, 03 wrz 2012

Ja juz sobie obiecałam że drzewek przez neta zamawiac nie będą raz zamówiłam przyszły połamane,
chociaż nigdy nie mów nigdy,
ale raczej chyba teraz będę szukała czegoś na miejscu.
Pszczelarnia 14:58, 03 wrz 2012

A wszyscy na borówkę ruszają? Ja kupiłam po 12 zł. dobre odmiany. Zawsze mnie fascynowali tacy szkółkarze, pasjonaci, hodowcy?
Z sadzeniem dużych drzew - też mam obawy. Ale czasami po prostu warto.
Spis rad jako parapetówa - przecież.
magnolia 10:41, 04 wrz 2012

zostawiam Ci buziaka Kokoszko i pisklakiem.
malkul 22:07, 04 wrz 2012

Magnolia Ty wiesz Dzieki za buziaki Dla Ciebie to zawsze posyłam
malkul 22:20, 04 wrz 2012

Mirela – Ależ miło Cię tu widzieć. Witam, witam koleżankę . Ta szkółka to w Goczałkowicach jak się jedzie na tamę od Pszczyny. Facet nazywa się Paś. Sprawdziłam w notatkach. Oni mają to przy domu , mają tam też hotel dla zwierząt.

Wieloszko – Twoja historia z dużymi drzewami niezbyt miła. Ja niestety dużego buka to na 100% nie kupie bo obdzwoniłam sporo szkółek i cena mnie zabiła. Za około 3-metrowego musze liczyć minimum 400zł za sztukę. Nie stać mnie niestety. Musze kupić mniejsze i czekać, a że rosną bardzo wolno to może jak już będą babcią to będą spore.

Joaska – najlepiej zobaczyć, dotknąć i wybrać – wiadomo. Ja jeszcze roślin z neta nie brałam ale pewnie trawy to kupie w necie a drzewa to jednak wolałabym obejrzeć.

Pszczólko – ja uwielbiam borówkę , a moje dziecię to praktycznie cały zbiór malin wetnie sam, nam stary nic już nie zostaje tylko michę obwąchać. Ale co tam niech je na zdrowie. Nawet agrest wmłócił i porzeczkę choć kwaskowe były jeszcze.hihihihihi