Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:48, 15 paź 2019

Do góry

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:45, 15 paź 2019

Do góry

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:41, 15 paź 2019

Do góry
Kolejny piękny weekend minął. Szkoda,że w zeszłym tygodniu w ciągu dwóch nocy pojawiły się u wielu miejscach przymrozki. U mnie ogród mocno je odczuł. Choć w przymrożonej odsłonie o poranku początkowo wyglądał uroczo.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:34, 15 paź 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
Anitko cieszę się ,że tyle nowych fotek wstawiłaś przyjemny wieczór miałam oglądając wszystkie cudowności i u Ciebie i w Szkocji
jak ten pełny aster Ci się rozrośnie -to też poproszę o kawalątek
buziaki

Siedziałam z jelitówką w domu to miałam więcej czasu Trzeba sobie jakoś czas umilić.

Będę na tego astra chuchać i dmuchać, bo jest wielu chętnych.
Dobrze, że ostatnie przymrozki mu nie zaszkodziły.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:29, 15 paź 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)
Zupełnie inaczej ogląda się Twój ogród jak się w nim było. Ciekawy ten jesienny bałaganik na ścieżkach u mnie kosy rozgrzebywały korę, a teraz jak kory nie ma to i tak dziobią w poszukiwaniu dżdżownic.
Dekoracje jak zwykle zachwycają, niby nic zwykłe dynie. A jaką to ich odmianę kupowałaś?

Ula u mnie to samo. Wygrzebują wszystko co się rusza. I jeszcze stołują się teraz na owocach cisów.

Zebrałam w zeszłym roku nasionka z tych dyni co miałam na wianek i wysiałam. Puściłam na siatkę jako pnącze. Malutkie to wytrzymały. Bardzo fajnie obrodziły. Pozbierałam nasionka. Mogę ci wysłać.
Przerabianie ogródka pod swój gust 08:28, 15 paź 2019

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)

Kasia a co to za kwiatuszki?
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:14, 15 paź 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Oj Anitko... powiem CI, że wzdychałam do szkockich widoków, ale co Twój ogród, to Twój ogród! Szczęka opada z jeszcze większym hukiem

Uwielbiam ten klimat jaki stworzyłaś..

Kasiu bo ja już mam wyrzuty sumienia Co jakiś czas odpowiedzialna jest za jakieś szczęki.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:06, 15 paź 2019

Do góry
Figaro napisał(a)
No i zapomnialam znowu cos. Tak chyba jako Szkocja to szybciej sie znajdzie.

Obiecuje założę wątek za Szkocją. Powstał na razie z ogrodem ze Szkocji.
Zapraszam na spacer po Branklyn Garden.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/10092-szkocja-branklyn-garden

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 07:52, 15 paź 2019

Do góry
anpi napisał(a)
Hortensje w donicach bajeczne,też ich w przyszłym roku więcej kupię.Mam jedną i też ma się świetnie ,nawet jeszcze teraz postanowiła zakwitnąć nowym kwiatkiem
Ogród wygląda przepięknie nawet w opadającej już gdzie nie gdzie szacie jesiennej Rabata przy chodniczku świetna i ciekawa jestem tej nowej cienistej.Bedą jakieś hosty?A może już obsadzona i przeoczyłam?
Wycieczki po zagranicznych ogrodach prześledziłam i ogrodowiskowych,z tych niektóre już trochę znam osobiście,resztą kusisz niesamowicie
Anitko przypomnij mi jak nazywa się trawka którą mam od ciebie- taka jaskrawa ,cytrynowa zieleń ,przy altance u Ciebie rośnie- ozdoby z rybkami miała powtykane

Aniu ja mam od wielu sezonów hortensje w donicach i bardzo jestem z tego wyboru zadowolona. Od kwietnia do zimy robią robotę. Dałam im tylko na dno takie pochłaniacze wody i dzięki temu podlewam rzadko.

Ta trawka to Elata. Wnioskuje, że jeśli pytasz o nią, że się przyjęła i się podoba
W końcu udało mi się zadowalający efekt osiągnąć z tą rabatą przy chodniczku.
A z tą cienistą nic nie przegapiłaś. Dopiero wczoraj do niej się zabrałam.
Będzie szpaler z hortensji ogrodowych kwitnących na jednorocznych pędach. Limonkowe na starcie, potem różowiejące a na jesień przebarwiające się na bordowo.
Z powodu inwazji ślimaków host nie będzie. Będą plamy paproci, bodziszka 'Czakor' i na bordowo kwitnących ciemierników. Wsadzę też tam moje ciemierniki z donic przed domem. Kwitną na limonkowo i bardzo długo. Ma nawiązywać do bordowej obwódki z berberysa, która jest dalej. Hortensjom doły zaprawiłam torfem, kompostem i siarką. Pod resztę zasadowo z próchnicą i kompostem.
Stan na dzisiejszy poranek. Jeszcze nie skończone.

Wszystkiego po trochu 07:44, 15 paź 2019

Do góry
Jadę do pracy, oglądam Twój ogród i tak sobie wzdycham z uśmiechem a najbardziej rozczuliło mnie, że chętnie byś wymieniła bukietówki na ogrodówki -odwrotnie do większości, którym zwykle marzną pąki albo rośliny nie radzą sobie z upałami u Ciebie mają się świetnie i są rewelacyjne w każdym momencie sezonu. Ja też sobie chwalę ogrodówki, choć biegam do nich z wodą - poza tymi z białymi kwiatami wszystkie mi kwitną i zimują bez problemu

W sumie nie wiem co by tu zacytować i kolory sumaka skupiły oko, i asterki, i świecznic pozazdrościłam, bo ten ich zapach mnie upaja..
Mirko, dzieliłaś może tą swoją obłędną lilię? Przypomniało mi się, że miałam się do Ciebie odezwać w razie czego, gdyby się okazało, że coś tam zostało.

mirkaka napisał(a)

Jednak postanowiłam zacytować taki kadr- i ja uwielbiam hakonki..a tu jeszcze ta biała kora brzozy super się odcina.. piękny widok!
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 07:36, 15 paź 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Anitko ja wiem, że Ty jesteś mróweczka, ogród i tak jest bajeczny i czyściutki, dużo drzew i u Was liście lecą to naturalne, a nieproszeni goście jak nie ma lokatorów to czują się jak u siebie

Wiem Agatko, taki przysypany ogród ma swój urok. Jeszcze liści nie zbieram. Delektuje się mini.

Od kilku dni mam nowego gościa w ogrodzie. Rudy kotek do nas przychodzi. Bardzo zainteresowany moimi pracami w ogrodzie. Śledzi każdy ruch bacznie. Fajnie, ktoś musi stać na straży.
Przerabianie ogródka pod swój gust 07:33, 15 paź 2019

Do góry
przepiekny jesienny ogród ja jak na razie do astrów nie jestem jeszcze przekonana - musze do nich dojrzeć

KasiaBawaria napisał(a)

słodkości
Działka prawie w Borach Tucholskich 07:26, 15 paź 2019

Do góry
podpisałem

Memory

gipsówka

Przerabianie ogródka pod swój gust 07:08, 15 paź 2019

Do góry
Paradas- gusta sie zmieniaja Ja kiedys nie cierpialam wysokich astrow- teraz sie w nich zakochalam Pierwsza roza to aphrodite, druga to herzogin christiana.

Hortensjowo 06:48, 15 paź 2019

Do góry
Helen napisał(a)
Mój Jordanek - zainspirowałam się widokiem u Anuli/Zany

A to na pewno Jordan? u Anuli jest Jordan, ale shirasawy aureum jeśli się nie mylę.. niestety jest chyba Jordan i ten Jordan shirasawy właśnie i to różne kloniki, mają inny kształt liści i kolor też trochę inny.
Ptasi gaj 23:30, 14 paź 2019

Do góry
greg66 napisał(a)
Elu rozplenice mi w tym roku teraz zżółkły i mają tylko po jednym kłosku one są już trzy- cztero letnie. Czy to normalne?

Grzegorz to jest nie możliwe. Moje też żółkną to przecież połowa października
Piękna pogoda temu sprzyja.

To jest rozplenica 6 letnia wysoka 1,5 m a szer ok 2,5 metra.

W samym słońcu 22:48, 14 paź 2019

Do góry
sarenka napisał(a)
Cisy, jest ich 5

Megi, strasznie umordowane i zagłodzone masz te cisy. Naszykuj starannie stanowisko do sadzenia. Kop szerzej i głębiej. Wzbogać dodatkami.
Przed sadzeniem namocz bryły korzeniowe i poluzuj delikatnie korzenie, bo prawdopodobnie są bardzo zbite. Sprawdź czy nie ma żadnych opuchlaków (tak na wszelki wypadek o tym piszę, bo były już takie przypadki. Pilnuj zimą podlewania i trzeba będzie je od stycznia cieniować. Strzyżeniem zajmiemy się potem, bo trzeba będzie wyprowadzić je na porządne cisy. A ciąć trzeba będzie mocno i z głową jesli mają być miśki gęste. Sadź co 70-80cm. Nie gęściej.
Liliowo i kolorowo:) 22:44, 14 paź 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Trawy , berberysy i kaliny dają teraz w Twoim ogrodzie piękne widoczki.

Jeszcze czekam na perukowce bo one też się pięknie odbarwiają no i buki
A taki mam widok z okna kuchni na las, który dopiero zaczyna się odbarwiać.
Pozdrawiam

Ogród Małej Mi 2017 22:41, 14 paź 2019

Do góry
Trawy maja sie dobrze, chociaż przesuszone.. dużo już powiązałam w pęczki..

Borówki o dziwo też złapały kolor..

A biedronka wygrzewała siew słoneczku nasza siedmiokropka a nie żadna Azjatka

I sprzęt odmówił współpracy...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies