Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:13, 03 sty 2020

Do góry
Rozkręciliśmy się i za jednym zamachem poszło....

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:08, 03 sty 2020

Do góry
moja inspiracja

jeszcze tylko malowanie....

i kręcimy
mówiłam, że mam pomysł na wejście dla kotów do stodoły

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:03, 03 sty 2020

Do góry
Taki rysunek dzisiaj popełniłam...

A potem działaliśmy( wykorzystuję, ze mam Chłopców w domu jeszcze)
piła przydaje się nie tylko do wycinki

potem układałam puzzle

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:59, 03 sty 2020

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:58, 03 sty 2020

Do góry
Ktoś wie czy memory się rozsieje???

mrozi u nas, a śniegu zero w nocy -6 było, dziś będzie więcej

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:53, 03 sty 2020

Do góry
Uczymy się postawy

Średnio nam idzie

Ja zielona i Ona zielona w tym temacie

jeszcze szczeniara jest
Ogród z koniczynką 21:45, 03 sty 2020

Do góry
Końcówka 2019 roku była lekko przypuuszona śniegiem, przez kilka godzin...

a wczoraj było już tak...aż byłam przestraszona, że pali się las...
To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:57, 03 sty 2020

Do góry
mrokasia napisał(a)
No piękny Ci on, ten zegar z postumentem . Ciekawam gdzie go umieścisz. A te ozdoby na prętach to i mnie oczarowały. Kiedyś sobie sprezentuję.
Lubię tu przychodzić, bo i ogród urokliwy i właścicielka . Niezmiennie podziwiam Twój stosunek do świata, innych ludzi i samej siebie - zdroworozsądkowe z ogromną dawką życzliwości, dystansu i poczucia humoru.

Chciałabym go na tej rabacie. Muszę poprzymierzać i potem poobserwować w trakcie sezonu, czy będzie współgrał w roślinami.

Te Przemkowe ozdoby kuszą mnie od paru lat. Powstrzymywało mnie przed zakupem to, że najpierw trzeba było zorganizować rabaty. Teraz juz mniej więcej wiem, gdzie by pasowały.

Spłoniłam się nieco, o wzruszeniu nie wspomnę. Ciepło na serce spłynęło.
Thx
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:48, 03 sty 2020

Do góry
kasiek napisał(a)
Oto moje marzenie - pod słonko wyszło że szkło się dziwnie załamuje - ale to tylko na fotkach.

Ale przepięknie wyszło. Marzenia się spełniają tylko trzeba im czasem trochę pomóc.
Ogród bez reguł 18:30, 03 sty 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Mam i ja!!! Oto mój bliźniak

Aśka, teraz rozumiem bliźniaki.
Piękne to. No i jest prosty postument, za którym głosowałam
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 18:09, 03 sty 2020

Do góry
Wow, Iwona, ale z Ciebie zawodowiec normalnie

popcorn napisał(a)
Iwona narysowała mi taką kuchnię. Niestety mi się podoba Buahaha.

Biedna Karolcia

A tego okna nie dałoby się zabudować szafkami bez szyb? Tak po całości szafki i tylko to okno jakby zamiast kafelków...

Cos w tym stylu

https://www.pinterest.de/pin/307300374567372930/
https://www.pinterest.de/pin/637611259722129509/

https://www.pinterest.de/pin/747808713102796106/
https://www.pinterest.de/pin/446067538077708617/
Jeżówkowe-Love 17:54, 03 sty 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
Moi Drodzy Przedstawiam Wam nowego członka naszej rodziny...Stefana
Stefcio jest świerkiem srebrnym i zdobił nasze mieszkanie w czasie świąt
Teraz pod wiatą ogrodową przechodzi okres rekonwalescencji ..by za jakiś czas (mam nadzieję) zakorzenić się wygodnie w naszym ogrodzie

I tak się zastanawiam..kiedy mogę go posadzić ? chciałam teraz w weekend ..ale czy to dobry pomysł ? czy czekać do wiosny?
nie wiem też w jakim stanie ma korzenie, pewnie nieźle go pociachali zanim trafił do donicy ..

Zadołuj go teraz razem z doniczką, a wiosną posadzisz docelowo. Chyba, że rósł w tej donicy to można teraz jak grunt nie zmarznięty, ja tak robiłam kilka lat z rzędu i wszystkie pięknie rosną Zależy wszystko od tego w jakim stanie są korzenie
Zadołowanego też trzeba by podlewać pamiętając, że świerk to roślina zimozielona
Doświadczalnia bylinowo-różana 17:51, 03 sty 2020

Do góry
mira napisał(a)

Wreszcie jestem podelektować się Twoim podsumowaniem i oczywiście fotkami na poziomie .
Zobacz jak mały masz ogród a ile roślin i jak bogate podsumowanie.

Niebieskie miodunki zapisuję na listę już w ub roku na nie miałam oko - czy sa ok ? No i róża Lady Hamilton stale na liście czeka
jaka masz świdośliwę bo ma taki pokrój kolumnowy - ja jesienią kupiłam 3 i jedną muszę jeszcze zadołować - chyba obelisk tak ?

a tego nie znałam hmm Veronika Knallblau - jest niski co

Lwie paszcze miałaś śliczne

a mieczyki widzę - zostawiasz na zimę, bo one chyba zimują posadziłam jesienią

słyszałam o tym maku ale ...
"Mak wschodni Patty's Plum. Uwielbiam go, ale jest wielki. U mnie ma ok. 1 m średnicy podczas kwitnienia." że jest tak wielki? - wpisuję na listę

zapomniałam jak się nazywa i nie mam pewności czy to ten ale to dobry chwast nie jest chyba

"I znów "odkryłam" fajnego chwasta Tego nie usunęłam. Ciekawa jestem, ile zostawił potomków "

a! jeśli to jest jastrzębiec

Ucztę nam sprawiłaś, dokładne opisy z nazwami, ile inspiracji i to wszystko w tak małym ogrodzie - masz wszystko, donice, cudowne róże, rabaty, drzewka, nawet mini oczko śliczne i jeszcze szklarenka się zmieści. Właśnie oglądałam takie małe ogrody i miały oczywiście szklarnki.

Bardzo dziękuję za to podsumowanie - moja zdechła dusza się uradowała .
A astry to koniecznie zaprowadź - może Maria Ballard, albo bocznolistne.

Pozdrawiam i życzę dobrego sezonu i zdrowia !

Miro, jak chętnie porozmawiałabym z Tobą na żywo. Mam nadzieję, że kiedyś się uda. Jestem prawie po drodze do Holandii Zapraszam.

Niebieskie miodunki. Mam cztery różne odmiany. Najokazalej rośnie Wuppertal i Majeste. Pozostałe rosną dobrze, ale słabiej. Karteczki z nazwami na zewnątrz, sprawdzę jutro bo teraz już ciemno.

Moja świdośliwa to Obelisk.

Veronica teucrium 'Knallblau' lubi suche i niezbyt żyzne podłoża. U mnie się pokłada, bo nażarty. Lepiej trzymać go na diecie

Mieczyki bizantyjskie zostawiam w ziemi. Są naprawdę wytrzymałe. Jednego roku zmarzły im liście w kwietniu przed kwitnieniem i nie zakwitły. Chyba je to wzmocniło bo rok później kwitły pięknie i było ich więcej.

Tak, ten chwast to jastrzębiec. Ładny jest, ale wiem, że się lubi szybko rozprzestrzeniać. Mam mały ogród, więc raczej dam radę utrzymać go w ryzach. Jest taki ładny. Fajnie by było, gdyby mi się wreszcie udały chabry. Dobrze by z nim współgrały.

Ten mak Pattys Plum jest u mnie naprawdę taki wielki po 4-rech latach. Nie wiedziałam, że się tak rozrośnie. Chyba za dobrze go dokarmiałam. One przecież i na niezbyt dobrych stanowiskach dają sobie radę.

Szklarenka mi się marzy, ale musiałabym wtedy zrezygnować z łączki. Na razie to jeszcze odległe plany, ale są O kurach zapomnę

Zastanowię się na astrami, bo jesień u mnie uboga. Bocznolistne chyba nawet mi się podobają. Fajne mają te małe kwiatki. Muszę się za nimi rozejrzeć.

Bardzo się cieszę, że podsumowanie Ci się spodobało. To Twoje mnie tak natchnęło Moje pierwsze tak obszerne, ale z tej tęsknoty takie duże wyszło.

Pozdrawiam również i zdrowia, i pomyślności życzę
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 17:20, 03 sty 2020

Do góry
Ech, szybki Bill jesteś, a pisałam, że mam jeszcze jeden pomysł by ukoić twoją symetryczną duszę i chyba dużo lepszy funkcjonalnie. Tylko szafek nie skończyłam pod oknem bo tam dalej też by była zabudowa, też kredens tylko odrobinę inaczej ustawiony stół i bardziej oddzielona kuchnia. Duża ściana jest bardziej teraz ustawna. Piekarnik z lodówką można zamienić w słupkach - jesteś prawo czy leworęczna?

Potem ci zaktualizuję wizualizację o resztę szafek i stół. Na jakiej wysokości masz tam okno? Nic tu nie trzeba przy tym układzie kuć, przyłącze wodne jest poprowadzone ze ściany w szafce w cokole. Tę pseudo wyspę trzeba ładnie np. drewnem obudować.
Ogród w remoncie 17:06, 03 sty 2020

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Hej wszystkim już w nowym 2020.
Nareszcie
Nie żebym się cieszyła, że jestem o rok starsza ale Nowy Rok, nowy sezon
Ja zaczęłam przygotowywania do tego nowego sezonu od edukacji. Wczoraj przyszła

Gorąco polecam

Asiu .
Wszystkiego Najlepszego
Udanego sezonu

Ps. Widząc taki poradnik
Sezon nie tylko będzie udany dla Ciebie
Ale i dla nas

Mistrzem cięcia można Cię już teraz mianować.

Jeszcze raz pozdrawiam
I ściskam ,buziaki
Blaski i cienie nowego życia 16:23, 03 sty 2020

Do góry
Urszulla napisał(a)

Wysiliłam się na wiszące karmniki dla sikorek ale nie jestem pewna racjonalności tego pomysłu.

Pomysłowy ten karmnik i przy okazji zdobi
Róże Artemis bardzo fajnie wyglądają z jesiennymi już trawami,u mnie też w takim zestawieniu obfocone!
Ula pozdrawiam noworocznie i życzę samych sukcesów ogrodowych i wszelakich oraz optymistycznego nastawienia!
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 15:57, 03 sty 2020

Do góry
Iwona narysowała mi taką kuchnię. Niestety mi się podoba Buahaha.
A kredens mógłby mieć pełną głębokość 60 cm wtedy nie trzebaby łączyć blatu... Bo mam tam w tej chwili ponad 4 metry bieżące blatu pod oknem... Oczywiście kredens wysokości tej co boczna zabudowa we wnęce, jeśli sufit puści...
hmmm no to mam co przemyśliwać hahaha

Trochę mniej miejsca do przechowywania, ale okap podszafkowy w szafce wiszącej i trochę płytek na ścianie by mi brakowało I indukcja spod okna wyjeżdża i problem z wentylacją i parującym oknem z głowy... podoba mi się DZIĘKUJĘ!!!
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 15:38, 03 sty 2020

Do góry
Nad wodą... Spa też będzie oszklone do samej ziemi - mam zamiar zdjąć te 2 przęsła poziome ....

Naturalne bombeczki

I bardzo wciąż ładna szałwia
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 15:27, 03 sty 2020

Do góry
Oj i już mam pierwsze bolesne straty - jutro pochowam jednak ceramike z ziemi... Jedna

I ta też...

Te nie pękną choć w lodzie

A tawlina już w pączkach ....
Życzenia na Boże Narodzenie i Nowy Rok 2019 / 2020 15:25, 03 sty 2020

Do góry
Chciałam złożyć spóźnione, ale serdeczne życzenia Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku ! Zdrowia, Szczęścia, Pomyślności i wiele radości z "Ogrodowania"

To zdjęcie było zrobione 25 grudnia 2018 roku
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies