Anda
17:51, 03 sty 2020

Miro, jak chętnie porozmawiałabym z Tobą na żywo. Mam nadzieję, że kiedyś się uda. Jestem prawie po drodze do Holandii

Niebieskie miodunki. Mam cztery różne odmiany. Najokazalej rośnie Wuppertal i Majeste. Pozostałe rosną dobrze, ale słabiej. Karteczki z nazwami na zewnątrz, sprawdzę jutro bo teraz już ciemno.
Moja świdośliwa to Obelisk.
Veronica teucrium 'Knallblau' lubi suche i niezbyt żyzne podłoża. U mnie się pokłada, bo nażarty. Lepiej trzymać go na diecie

Mieczyki bizantyjskie zostawiam w ziemi. Są naprawdę wytrzymałe. Jednego roku zmarzły im liście w kwietniu przed kwitnieniem i nie zakwitły. Chyba je to wzmocniło bo rok później kwitły pięknie i było ich więcej.
Tak, ten chwast to jastrzębiec. Ładny jest, ale wiem, że się lubi szybko rozprzestrzeniać. Mam mały ogród, więc raczej dam radę utrzymać go w ryzach. Jest taki ładny. Fajnie by było, gdyby mi się wreszcie udały chabry. Dobrze by z nim współgrały.
Ten mak Pattys Plum jest u mnie naprawdę taki wielki po 4-rech latach. Nie wiedziałam, że się tak rozrośnie. Chyba za dobrze go dokarmiałam. One przecież i na niezbyt dobrych stanowiskach dają sobie radę.
Szklarenka mi się marzy, ale musiałabym wtedy zrezygnować z łączki. Na razie to jeszcze odległe plany, ale są

Zastanowię się na astrami, bo jesień u mnie uboga. Bocznolistne chyba nawet mi się podobają. Fajne mają te małe kwiatki. Muszę się za nimi rozejrzeć.
Bardzo się cieszę, że podsumowanie Ci się spodobało. To Twoje mnie tak natchnęło

Pozdrawiam również i zdrowia, i pomyślności życzę

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken