Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

deszczowymaj 15:00, 03 sty 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Czekajcie, a będzie wam dane.

Ja chyba zwariuje Tu też cudny zegar..i postument chcemmm taki
Helen 18:27, 03 sty 2020

Zachwycam się postumentem. Co prawda chyba bym u siebie wyrzuciła misę, ale reszta jest jak najbardziej ok. Pięknie będzie się komponować w ogrodzie. Życzę, żeby zbieracze tego nie dojrzeli.

P.S. Teraz rozumiem bliźniaki
Gruszka_na_w... 19:57, 03 sty 2020

mrokasia napisał(a)
No piękny Ci on, ten zegar z postumentem . Ciekawam gdzie go umieścisz. A te ozdoby na prętach to i mnie oczarowały. Kiedyś sobie sprezentuję.
Lubię tu przychodzić, bo i ogród urokliwy i właścicielka . Niezmiennie podziwiam Twój stosunek do świata, innych ludzi i samej siebie - zdroworozsądkowe z ogromną dawką życzliwości, dystansu i poczucia humoru.

Chciałabym go na tej rabacie. Muszę poprzymierzać i potem poobserwować w trakcie sezonu, czy będzie współgrał w roślinami.

Te Przemkowe ozdoby kuszą mnie od paru lat. Powstrzymywało mnie przed zakupem to, że najpierw trzeba było zorganizować rabaty. Teraz juz mniej więcej wiem, gdzie by pasowały.

Spłoniłam się nieco, o wzruszeniu nie wspomnę. Ciepło na serce spłynęło.
Thx
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 20:03, 03 sty 2020

Helen napisał(a)
Zachwycam się postumentem. Co prawda chyba bym u siebie wyrzuciła misę, ale reszta jest jak najbardziej ok. Pięknie będzie się komponować w ogrodzie. Życzę, żeby zbieracze tego nie dojrzeli.

P.S. Teraz rozumiem bliźniaki

Bliźniaki są OK. Roma może potwierdzić.

Misa podwyższa nieco całość, a jako że jest ruchoma, to można sobie to dowolnie aranżować.
Podstawa powinna dobrze się skomponować z trawami, rozchodnikami i niskimi berberysami. W pobliżu są też okrywowe róże. Jest lekka w odbiorze. Ciężkiego postumentu trochę się obawiałam. W ogrodzie nie ma ani cegły, ani betonu.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 20:05, 03 sty 2020

deszczowymaj napisał(a)

Ja chyba zwariuje Tu też cudny zegar..i postument chcemmm taki

Od trzech lat za mną chodził. I doszedł. czego i Tobie życzę.
Nie masz czasem jakiejś okrągłej rocznicy w najbliższym czasie? Byłaby dodatkowa motywacja.
Margerytka40 21:06, 03 sty 2020

Fiu, fiu Haniu. Prima sort ten zegareczek, i postumencik. Nie ukradną Ci go z przedogródka? Ja bym miała obawy jednak. Może dlatego, że w mojej okolicy długo by coś takiego się nie uchowało
sylwia_slomc... 00:08, 04 sty 2020

Cudo
deszczowymaj 10:57, 04 sty 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Od trzech lat za mną chodził. I doszedł. czego i Tobie życzę.
Nie masz czasem jakiejś okrągłej rocznicy w najbliższym czasie? Byłaby dodatkowa motywacja.

A zobacz że ja też o tym nie pomyślałam mam rocznicę i to okrągła 20

Gruszka_na_w... 11:35, 04 sty 2020

Margerytka40 napisał(a)
Fiu, fiu Haniu. Prima sort ten zegareczek, i postumencik. Nie ukradną Ci go z przedogródka? Ja bym miała obawy jednak. Może dlatego, że w mojej okolicy długo by coś takiego się nie uchowało

Osiedle jest na uboczu. Od czasu, kiedy zakończyły się prace budowlane wędrujących zbieraczy już nie ma. Zaryzykuję.
Gruszka_na_w... 11:37, 04 sty 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
Cudo

Też mi się podoba. Chciałam dokupić postument jako słupek na rabatę przy tarasie i musiałam się obejść ze smakiem.Wysprzedały się błyskawicznie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies