Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 15:51, 03 sty 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Gdyby tę misę czymś wypełnić, to mogłoby się obejść bez podstawki.

Szkoda, że podstawa zegara nie siedzi równo na tych kulkach.

Tak właśnie myślę, czy by się nie dało jakoś ładnie oderżnąć te kulki
Swego czasu na O. było szaleństwo z własnoręcznym wykonywaniem cementowych odlewów - kule, donice, świeczniki... Teoretycznie! - można by zrobić odlew tej misy, wierzch pomalować na rdzawy kolor... Teoretycznie
galgAsia 15:53, 03 sty 2020

deszczowymaj napisał(a)
Coo ? ale że jak ? kiedy ?

Piękny zestawik

No wiesz, jedni świętowali, a inni kombinowali
galgAsia 15:56, 03 sty 2020

mrokasia napisał(a)
No nie, a co to za zakupy grupowe tak cichcem realizowane??? Faaaaajne . Odpada problem ewentualnego brudzenia postumentu żeliwem. Moim skromnym zdaniem żeliwo z cortenem gra całkiem nieźle.
A te brzozy w parku to chyba rzeczywiście zwyklakami nie są. Ciekawe jakie mają liście.

Też mi się wydaje, że to razem zagra
Brzozy na pewno nie są zwyklaki, spójrz na korę - jest bardzo gładka i bardzo biała. Kawałek dalej są zwykłe i różnią się znacznie. Przypilnuję liści na wiosnę
Helen 18:30, 03 sty 2020

galgAsia napisał(a)
Mam i ja!!! Oto mój bliźniak

Aśka, teraz rozumiem bliźniaki.
Piękne to. No i jest prosty postument, za którym głosowałam
galgAsia 19:01, 03 sty 2020

A ja jeszcze na pokręconym krechy nie postawiłam
Gruszka_na_w... 20:07, 03 sty 2020

galgAsia napisał(a)

A ja jeszcze na pokręconym krechy nie postawiłam

I słusznie. Nadawałby się do wyeksponowania miski.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Helen 22:03, 03 sty 2020

Asia, możesz zdradzić na priv gdzie kupiłaś zegar i postument? Bardzo mi się podoba cortenowy styl
inka74 23:26, 03 sty 2020

No, no no - mniam, super zakupy i ładnie razem wyglądają.
Udałyście się z Hanią z tymi bliźniakami

Pomysł z betonowym wypełnieniem dobry, prosty, trwały i tani.
HannaR 10:13, 04 sty 2020

Helen napisał(a)
Asia, możesz zdradzić na priv gdzie kupiłaś zegar i postument? Bardzo mi się podoba cortenowy styl

Ja też nieśmiało proszę o namiary na postument. Rozejrzę się, co oni tam jeszcze mają. Szukam czegoś na kształt rzeźby.
Gruszka_na_w... 11:19, 04 sty 2020

Postumentów już nie ma na stanie. Chciałam dokupić i niestety nie ma możliwości.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies