Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kostka "

W oflisowym ogrodzie 22:21, 24 lip 2016

Do góry
kamila66 napisał(a)

Jolanka najgorsze to chyba jednak były kamienie i ziemia Kostka to jak ćwiczenia fizyczne z ciężarkami.
Kamieni już bym nie chciała układać.

No myślę, u mnie kamulce to ulubiony sport eMa Przytarguje skąd się da i sklada też gdzie się da Juz nie wyrabiam - chyba róże zacznę sadzić pomiędzy nimi
W oflisowym ogrodzie 22:16, 24 lip 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
No kochana, chylę czola ...ale...w taki sposób robiąc na modłę jogina różne rzeczy w ogrodzie uszkodziłam oa stawy kolanowe Przestrzegam serdecznie i milo tak lepiej nie robić - kosztowny powrót do zdrowia

Jolanka najgorsze to chyba jednak były kamienie i ziemia Kostka to jak ćwiczenia fizyczne z ciężarkami.
Kamieni już bym nie chciała układać.
Borówcowy raj 19:08, 24 lip 2016

Do góry
Borbetka napisał(a)
Daję fotki. Ło matko, jak gorąco jest. Woda ze źródełka nie leci dziś. Za duży wiatr, a nie mam folii wyłożonej. Zakupiłam w necie, zapłaciłam i czekam 10 dzień.

I cóż z tą ścieżką począć mam? Brak pomysłów, tylko chwasty wyrywam. Widzicie jak się przymierzam? A to kostka brukowa, a to deska .

Będę miała w tym roku busz hortensjowy. Trzeci rok u mnie.

Liście buka poobżerane przez coś.

No cudnie,zawsze musze napisać )
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 16:02, 23 lip 2016

Do góry
i teraz kostka...wrrr za dużo miejsca zajmuje...poki jest niska a taka miała zostać to sprawia wrażenie że na rabacie jest dziura bo jej prawie nie widac
przetacznik za nia wylatuje a bedzie tam pełno smiałak z bylinami...lawedna lezy może ma za malo slonca i dlatego tak ja ciagnie w bok. generalnie staram sie nie patrzyć...dodatkowo szlawia chba zlaala grzyba/mączniaka od przetacznika i przestała kwitnąć i byc sztywna ale jak wytne to chyba wywale bo nie wytrzymam widoku

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 10:51, 22 lip 2016

Do góry
AniMa napisał(a)
Elu teraz to jest hard core - kładą kostkę. Wszystko poryte, przed domem plaża...

Ania to super, że kostka będzie już na dniach. Ja to zejdę z radości jak będę miała samą obwódkę z kostki wokół domu, nie mowiąc już o reszcie
Życie w wiejskim ogrodzie 23:44, 20 lip 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Wielkie WOOOOW Kamilo jesteś niesamowita !!! Ta kostka wygląda imponująco Profeska w każdym calu Dobrze że podrzuciłaś linki bo tak by przepadło i o niczym bym nie wiedział Jestem pod ogromnym wrażeniem Bohater z Ciebie jak nic, nie tylko domu !!!

Dziękuję za słowa uznania Efekt końcowy był zadowalający i do dzisiaj tak jest Lubię takie prace od zawsze
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 21:43, 20 lip 2016

Do góry
Asia Pashmina ma 0,4-0,7 wysokości. Przyjęłam, że ma 0,4 szerokości. Carexy, lawendę paski o szerokości 0,4. Bukszpanowa kostka na planie prostokąta 0,6x1,60 o wysokości ok. 0,8m. I tam ta mała kosteczka bukszpanu wychodzi wtedy 0,4x0,4.

jazzy dzięki Rabata ma być o tutaj, gdzie te róże. Kurczę patrzę teraz i nie głupio nawet same z tym skrzypem w tle wyglądają
Życie w wiejskim ogrodzie 19:38, 20 lip 2016

Do góry
kamila66 napisał(a)
Powiedz mi czy Ty widziałeś moją wiosenną robotę, przy której także miałam niezłą gimnastykę. Jakieś 90 m2
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6285-w-oflisowym-ogrodzie?page=186
a tu efekt bohatera domu
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6285-w-oflisowym-ogrodzie?page=191
muszę Ci się pochwalić a co

Wielkie WOOOOW Kamilo jesteś niesamowita !!! Ta kostka wygląda imponująco Profeska w każdym calu Dobrze że podrzuciłaś linki bo tak by przepadło i o niczym bym nie wiedział Jestem pod ogromnym wrażeniem Bohater z Ciebie jak nic, nie tylko domu !!!
Malutki pod lasem 00:54, 19 lip 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
Aniu, ja bym tam chętnie jakąś przygarnęła- nigdy dyni nie miałam w ręku nawet, a co dopiero takiej wędrującej
Ja mogę dołożyć drugą. Wygląda mi na to, że nic mi w tym roku tak nie urośnie jak dynie...
Aniu, nie miałam okazji jeszcze skomentować Twojej elewacji. Kocham szarości, więc łykam każdy układ. Ładnie wyszło. Donice się komponują, dopełniają całości. Gdyby nie całe otoczenie typu kostka, plyty chodnikowe, to namawiałabym Cię na donice białe, a tak wszystko razem się dobrze komponuje. Nie skarżysz się na tynkarzy, wnioskuję, że koronkową robotę wykonali, nic nie napsuli. Pozostało Ci wypucować szyby w oknach i dalej dopieszczać ogród.
Moje ukochane miejsce na ziemi 23:01, 17 lip 2016

Do góry
agata19762 napisał(a)

Kobieto prawie nocuję
Zanim popodlewam chociaż część to już ciemno

Moja kostka już czeka 2 mies. Wrosła w krajobraz a nie tam jej miejsce.

Powojnik przy wejściu do sadu zamienia się w potwora.
Jest ogromny a ma drobne kwiatuszki.

A co to za potwór jest? Też mam takie "ozdobniki", które już wrosły w krajobraz. Kiedyś doczekają się uporządkowania, mam nadzieję
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 20:06, 17 lip 2016

Do góry
Pozdjazd

Pomożecie z rabatkami na podjezie?! Otóż w koncu luby zbierze się sam za robienie podjazdu, nawet zapał ma

Szału nie ma. Szerokość całego podjazdu to 6m, długość to ok 5.5m. w widoku z góry zaznaczyłam gdzie mają być rabatki, i jak mam nadzieję widać z konturów rabatki nie mogą być równej szerokości [drzwi garażowe...] . Szersza rabatka ma mieć szerokość max 85cm, a węższa ok 75cm więc różnica nie aż tak wielka.

Rośliny, które mam:

Bukszpany [obecna obwódka] - mogą iść na kwadraty, ewent obwódkę, ale nie wiem czy chcę obwódkę.
Morning light - mam 4 obecnie rosnące tam trawy.
Glycynia - muszę ją mocno ściąć, oby przeżyła wykopywanie! Dla niej są puszczone 3 żyłki na ścianie domu - nad bramą garażową.

Okropna róża jest sąsiada - już 2 auta mi obrysowała bo sznurek się urwał! Nie muszę mówić że byłam wściekła. Kwitnie raz a potem tylko marnie wygląda.

Rośliny, o których myślę:
Hortki Lime Light.
a może anabelki w kwadratach? Choć chyba to nich ML nie będzie pasował?!
Cebulowe oczywiście

Co więcej i jak to zgrać? Pomóżcie
Kostka będzie ot szara, 20x20cm, bez wzorów.

Moje ukochane miejsce na ziemi 14:39, 15 lip 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Agata, nocujesz w ogrodzie?
Nie zazdroszczę robót kostkowo/kmamieniarskich, ale efekt jest

Kobieto prawie nocuję
Zanim popodlewam chociaż część to już ciemno

Moja kostka już czeka 2 mies. Wrosła w krajobraz a nie tam jej miejsce.

Powojnik przy wejściu do sadu zamienia się w potwora.
Jest ogromny a ma drobne kwiatuszki.

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 14:33, 14 lip 2016

Do góry
U nas dotąd nie było, ale wszystko strasznie zarasta a w taką pogodę to mamy jeziorko przed domem i musimy już coś z tym zrobić....
W sumie to się bardzo cieszę na ten bałagan, koparki, nawet na to, że zniszczą tą brzydką trawę i chwasty.
Obiecuję sobie, że jak już skończą z tą kostka to będę wszędzie dbała o porządek Będzie wymuskane... (a eM na to: niemożliwe)
Moje ukochane miejsce na ziemi 13:23, 14 lip 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Ciężka praca, podziwiam. Róże piękne, ale chyba po nocy foty robisz
Czy na słup nie chcesz coś puścić, np hortensję pnącą, ja taki słup mam na wprost okien salonu, straszył okropnie, odkąd jest na nim hortensja pnąca, mam inny widok.
Fajnie, ze jednak coś z hortek jest, u mnie też nie wszystkie się przyjmują, ale co rok coś i to frajda

Irenko fotki rzeczywiście wieczorami robiłam w dzień słońce mocne było i fotki przekłamane kolory miały.

Przy słupie posadziłam bluszcz. Aby zielono było przez cały rok. na razie go nie widać.

Hortki cieszą mnie ogromnie.
Sadziłam bardzo dużo tylko nieliczne się przyjęły.
Nie dawno przesadzałam na miejsce docelowe i dałam po kilka w jedno miejsce by od razu był efekt.
Codziennie podlewam i żyją.

Tu też przy altanie kostka ułożona.

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 13:13, 14 lip 2016

Do góry
AniMa napisał(a)
U mnie na wątku cisza, ale przed domem się dzieję, przyjechała kostka i mam nadzieję, że niedługo pokaże efekty kostkowania i przesadzania bukszpanu. Czeka mnie jeszcze dosiewka trawy...

ja na dosiewkę czekam do września
Kostki nie mam do tej pory
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 13:05, 14 lip 2016

Do góry
U mnie na wątku cisza, ale przed domem się dzieję, przyjechała kostka i mam nadzieję, że niedługo pokaże efekty kostkowania i przesadzania bukszpanu. Czeka mnie jeszcze dosiewka trawy...
Moje ukochane miejsce na ziemi 10:31, 14 lip 2016

Do góry
agata19762 napisał(a)
Kostka kupiona chwilę temu odleżała swoje i doczekała się w końcu.
Ułożyłam przy słupie od razu inaczej.
Namęczyłam się bo strasznie sucho i okrutnie twarda ziemia.

Ciężka praca, podziwiam. Róże piękne, ale chyba po nocy foty robisz
Czy na słup nie chcesz coś puścić, np hortensję pnącą, ja taki słup mam na wprost okien salonu, straszył okropnie, odkąd jest na nim hortensja pnąca, mam inny widok.
Fajnie, ze jednak coś z hortek jest, u mnie też nie wszystkie się przyjmują, ale co rok coś i to frajda
Moje ukochane miejsce na ziemi 23:29, 13 lip 2016

Do góry
Kostka kupiona chwilę temu odleżała swoje i doczekała się w końcu.
Ułożyłam przy słupie od razu inaczej.
Namęczyłam się bo strasznie sucho i okrutnie twarda ziemia.

Miłkowo - sezon 2016-2022 15:11, 13 lip 2016

Do góry
SYLWIA
no to dzięki tobie wiem, jaka ich nazwa, ha ha
one były kiedyś w innym miejscu i tam nadal odrastają, muszę je wykopać znowu; wczoraj wykopałam przymiotno, podzieliłam i zmieniłam lokalizację, na jesień zmężnieją, trafi sie okazja, dam ci jedną sadzonkę

tu miałam pod tą różą na pniu i było mu ciasno, bo na dodatek jeżówki się posiały i do nieba urosły, dosadziłam kostrzewy, jeżówki zostawiam, bo przy okazji czekania na drugie tłoczenie róży, one kwitną

AGATA
oj tak...doba za krótka, albo za dużo roślin sadzimy
super, że z hortkami wyszło; będą mocne, moje patyki z poprzedniego roku, w tym już super krzaczory
Aby z kasą było lepiej, jednak trzeba samemu rozmnażać, co się da, tak robię, choć juz nic chyba nie wcisnę do ogrodu; mam od groma siewek carex Bronzita i Buchanani i Frosted Curls, choc cięłam je, aby się nie wysiewało. A i tak są dziękuję

to połączenie mi się bardzo podoba i dumam, gdzie to przeflancować, bo i tak trawska zarosną

ANNABUKO1

Aniu niczym, tylko woda, ale niektóre nie dostają i są na patelni i są też wielkie, więc hym...ziemia???

MALA-MI
Aniu, ja juz latam teraz i przesadzam, odpadnie mi to na jesień, tylko podlewania pilnuję; wczoraj w deszczu, ale ciepło, super się robiło
Nowa rabata powinna się udać, ale przy okazji roboty przybyło, po tej ziemi kostka usyfiona, chodnik też, zbieram, czyszczę, myję, kiedyś może doczyszczę
ŁUKASZ

oj oj, zawracaj, taki specjalistyczny pomocnik-ogrodnik, to na wagę złota
nadal nie cięłam, bo co inne robiłam, a te przycięte, na drugi dzień upał i je przypiekło
mam 3 rodzaje chochli
1.aureola- widać ją z daleka, niższy pokrój, ale poduchy wielkie 2. All Gold- zabrana z cienia i podzielona

3.ma bardziej zielone liście- albovariegata- rośnie najszybciej
Borówcowy raj 17:09, 11 lip 2016

Do góry
Daję fotki. Ło matko, jak gorąco jest. Woda ze źródełka nie leci dziś. Za duży wiatr, a nie mam folii wyłożonej. Zakupiłam w necie, zapłaciłam i czekam 10 dzień.

I cóż z tą ścieżką począć mam? Brak pomysłów, tylko chwasty wyrywam. Widzicie jak się przymierzam? A to kostka brukowa, a to deska .

Będę miała w tym roku busz hortensjowy. Trzeci rok u mnie.

Liście buka poobżerane przez coś.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies