Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

AgataP 10:44, 09 sie 2016

Projekt - jeśli Ci zależy na widoczności geometrycznych nasadzeń to musisz to rozdzielić. Zobacz co zrobiła nawigatorka - wkopywała krawężniki by uwypuklić geometrię w ogrodzie.
Bez tego po 2-3 latach będziesz miała busz - ice dance pójdzie w każdą stronę, rośliny przerosną się jedna z drugą... albo ekobordy, albo krawężniki albo płyty chodnikowe lub kostka granitowa...

Gdybym miała robić ogród geometryczny, poszłabym w tą stronę
bo łatwiej a można rośliny posadzić pasami, w kostkę, prostokąty... a i zobacz że tam są tylko 3 gatunki piękne

https://pl.pinterest.com/pin/501025527272147158/

uważaj na zdrowie, nie forsuj się za bardzo - ogród poczeka
JoannaDe 10:48, 09 sie 2016

Ale u Ciebie planowanie !

Szkoda ze nie pomogę bo ja w planowaniu to cienizna jestem ale masz dużo pomocników wiec propozycje jak z rękawa.
Przyszłam tez podziękować u Ciebie za propozycje.

Buziaka zostawiam i prr szalona bo wiesz jak to z tym kręgosłupem.
anna_t 11:00, 09 sie 2016

nie będę się forsować, myslałam do jesieni to ogarnąć bo lepiej wtedy przesadzać a kulki danica muszę i chcialabym wiedzieć gdzie...mam kostrzewy i rozchodniki które stoją w doniczkammi i mi ich szkoda..

Navigatorka tak nie robiła, ona poprostu wstawia krawężniki jako obrzeża, nie robiła kwadratów czy geometrii w środku jednej rabaty
anna_t 11:04, 09 sie 2016

JoannaDe napisał(a)
Ale u Ciebie planowanie !

Szkoda ze nie pomogę bo ja w planowaniu to cienizna jestem ale masz dużo pomocników wiec propozycje jak z rękawa.
Przyszłam tez podziękować u Ciebie za propozycje.

Buziaka zostawiam i prr szalona bo wiesz jak to z tym kręgosłupem.

spoko Asia ja lubie rysować i planować to chętni coś tam czasem naskrobe. wychodze z założenia że plan to podstawa a im masz wiecej propozycji tym lepszy obrazek z tych puzzli ułożysz
AgataP 11:09, 09 sie 2016

anna_t napisał(a)
nie będę się forsować, myslałam do jesieni to ogarnąć bo lepiej wtedy przesadzać a kulki danica muszę i chcialabym wiedzieć gdzie...mam kostrzewy i rozchodniki które stoją w doniczkammi i mi ich szkoda..

Navigatorka tak nie robiła, ona poprostu wstawia krawężniki jako obrzeża, nie robiła kwadratów czy geometrii w środku jednej rabaty

Aniu więc ja już nie dyskutuję, jeszcze dostanę po uszach jak Renia...
ren133 11:11, 09 sie 2016

anna_t napisał(a)

ja poprostu nie usiedzę...jak już mi lepiej to wiesz..coś robić trzeba

też tak mam
ag_zie 11:12, 09 sie 2016

Aniu, jakiej wielkości są te kwadraty? Czy one nie są za małe? Czy patrzyłaś w realu czy Ci to nie zginie?
ren133 11:13, 09 sie 2016

anna_t napisał(a)

Renia ale sadzić żeby sadzić to ja moglam bez logowania na to forum, chyba chodzi o to zeby zrobic to jak najlepiej ?

Nie przewidzisz wszystkiego ... to nie matematyka ... to co zaproponowałaś jest sensowne dlatego piszę, żebyś sadziła ... chyba, że jeszcze weźmiesz pod uwagę propozycję Agaty (już sobie zapinowałam) czyli większy minimalizm
ren133 11:14, 09 sie 2016

już doczytał, że nie
anna_t 11:15, 09 sie 2016

AgataP napisał(a)

Aniu więc ja już nie dyskutuję, jeszcze dostanę po uszach jak Renia...

Agata to jest FORUM tutaj nikt nie dostaje po uszach
tutaj jest wymiana zdań i doświadczeń, przynajmniej dla mnie na tym polega forum. nie tylko na zachwytach ale również na pomocy

dlaczego przy każdej mojej uwadze Ty się wycofujesz? masz doswiadczenie, rozmawiaj ze mną a nie gdy ja cos widze inaczej to strzelasz focha i narazie