Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

nawigatorka 19:09, 12 sie 2016

ja betonuje ale same łaczenia. kiedyś czekaliśmy jakieś dwa tygodnie z betonowaniem i się pokrzywiło niestety. ale to zawsze sporo mniej i betonu i pracy no i dla roślin lepiej szczególnie w takich wąskich paskach

lampy dałabym chyba białe
Rojodziejowa 19:20, 12 sie 2016

Toszka napisał(a)
Zabijesz, mnie...a co tam... jak nie powiem, to jeszcze tez będziesz chciała mnie zabić... tylko trochę później...

po co w ogrodzie przy rabatach cementować? Przecież nikt samochodem jeździc nie będzie. Wystarczy wkopać, a ziemia sama będzie trzymać.

i przepraszam, to nie krytyka, ale zdrowy rozsądek - przez ten napakowany cement nic nie posadzisz Albo inaczej - posadzisz, ale nie będzie chciało rosnąć bo na korzenie mało miejsca

Toszko z obu stron tych rabat docelowo ma być kostka. Opaska już teraz, a reszta kiedyś w przyszłości, więc wokól tych rabat będzie kostka. Poza tym wiecie TEŚĆ WIE LEPIEJ i podobno "będze zadowolona". Ja już psioczyłam jak przyjechałam i jeszcze będę psioczyć. Twierdzą, że to się potem pogłębi :/ Mój mnie już opierdzielił, że wymyślam, przecież doniczki są mniejsze i mnie w tym momencie ręce opadły i cycki zresztą też.

Ile w doł trzeba zejść, żeby te roślinki miało "znośnie"? Będę ich cisnąć, żeby okroili ten cement i pogłebili, albo sama sobie pogłębie, jak chłopa nie będzie z drobną pomocą mojego taty.

I nie będę Cię na pewno zabijać, bo na takie uwagi też czekam. Właśnie po to tu jestem, żebyście mi wytykały co robię źle i jak to poprawić
Jeszcze w pierścień ucałuję w podzięce
anna_t 19:29, 12 sie 2016

Rojodziejowa napisał(a)
Ostatnie pytanie nie ogrodowe:
Pojechaliśmy do Ikei po białe lampy Ranarp. A chłop wpakował dwie czarne i teraz dumam. Chyba bym wolała białe, ale może jestem w błędzie? W korytarzu wszystko jasne. Pewnie będą drobne elementy czarne, ale myślałam o subtelniejszych, drobniejszych niż lampa. Kolor ścian świeżo pomalowany, ale za ciepły i chyba standardowo w szarość jednak pójdziemy, ale zobaczymy jeszcze kiedy. Na pudła nie patrzeć, bo wyładowane kostkami brukowymi są prowizoryczną balustradą Docelowa ma być za 2 tyg też biała.No to co? Zostawić czarne, czy wymienić na białe?

ja uwielbiam czarne lampy i tylko takie mam więc bym zostawiła
Toszka 19:44, 12 sie 2016

Asiu, pisałam o cemencie w środku, że kamień ma być na zewnątrz to pamiętam. Chodzi mi o środek, bo przy tak wąskiej rabacie każdy centymetr dla korzeni się liczy. Zwłaszcza jeśli w cemencie jest wapno, to tym bardziej, bo wapno w zbyt dużym stężeniu może popalić rośliny/korzenie. Chyba, że teraz robią jakiś cement bez wapna...
Z tego powodu był mój jęk

(że z teściem się nie dyskutuje to ja wiem, ale można popertraktować jak z facetem)
kasia_w 19:56, 12 sie 2016

Mam prawie indentyczny kolorystycznie przedpokój.Kupiłam lampę białą z materiału a potem przemalowalam na czarno z czarną mi lepiej

Rojodziejowa 19:58, 12 sie 2016

Wydłubię w takim razie ciemną nocą. Już mam sprzymierzeńca -mojego tatę, najlepszego na świecie zresztą to damy radę
Rojodziejowa 19:59, 12 sie 2016

anna_t napisał(a)

ja uwielbiam czarne lampy i tylko takie mam więc bym zostawiła

Ja mam pól na pól białe i czarne
Rojodziejowa 20:00, 12 sie 2016

kasia_w napisał(a)
Mam prawie indentyczny kolorystycznie przedpokój.Kupiłam lampę białą z materiału a potem przemalowalam na czarno z czarną mi lepiej

Czyli argument za czarnymi.
Chłop pojechał po kołki do regipsów, wiec zdaje się ze nawet nie chce słyszeć o wymianie na inne

Rojodziejowa 20:08, 12 sie 2016

AniMa napisał(a)
Asia fajnie, że kostkujesz, ale Tosia ma racje. Ja mam tyle betonu na froncie i widzialas jak trawa rosnie- jak siano, cala się od razu przypala. Chyba, że planujesz tak coś innevo niż trawniczek

Nic konkretnego nie mam zaplanowanego poza runianką
Rojodziejowa 20:11, 12 sie 2016

O widzę Kasiu, ze drzwi masz te same Kocham je za ich cenę