Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Pszczelarnia 21:34, 01 gru 2014

Do góry
Ewo nie napisałaś jakiej wysokosći mają być twoje laurowiśnie. Jeśli niski żywoplot to gajo lub otto , średni do 1-1,2 etna a wysoki 1,5-2 m to ta moja plantacjowa NN.
Leśne Wzgórze 21:31, 01 gru 2014

Do góry
Niesamowite te Twoje gwiazdki. Pisze się na instrukcję, bo przydałoby się fajnie okno kuchenne przyozdobić
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:29, 01 gru 2014

Do góry
Ewkakonewka - ja jeszcze kombinuje kokoszkowanie w grafitowym ogrodzie zimowym. Czy zrealizuje? Nie wiem , ale bombki z dwóch sezonów chcę wykorzystac, bo lubię te energetyczne kolory. Na razie obmyślam sposób zamontowania. Zapraszm na inspiracje za tydzien i dwa tygodnie. Bedę działac. Nie dam sie juz wyslac na zadne wyjazdy przed świetami. Nawet róz nie mam okopczykowanych.
Bleebla - zatem widzimy się chyba mam Twoja komórkę ?
Pszczołko - laurowiśnie dopiero wiosną. Jak znajdę etnę to dam znać,
Kamasja - dopóki córka była mała było na kolorowo teraz to ja decyduję o choince Święta to najpiekniejszy czas dla dzieci, nie trac tego uroku i wspomnień ale wspólnie mozecie przecieź robic origami ???
Ania Monte - zakupy dopiero za tydzień
Zaczarowana - u mnie będzie mieszanka sakndynawskiego z angielskiem. Chętnie będę czerpać z Twoich inspiracji
Polinka - na pewno wyjdzie
Aga Pe - cudne - ja jednak się zdecydowałam na honeycomb i pompony z bibuły Muszę sobie jeszcze gwiazdek naprodukować

Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 22:50, 30 lis 2014

Do góry
Ponownie zaznaczam watek aby czerpać inspiracje
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:29, 30 lis 2014

Do góry
Ewuś jeszcze nic nie wymyśliłam, na razie dumam

Nicole - mam jakieś reniferki kryzstzlakowe z poprzendich lata a teraz zmaowiłam sobie gwiazdki, musze takie bombki znależć

Gosiu - jeszcze buszuję po pinterest, bo nei mogę sie zdecydować czy styl skandynawski czy angielski....
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:26, 30 lis 2014

Do góry
Dla mnie the best jest stroik ze świecą
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:49, 30 lis 2014

Do góry
Sebek ale fajne drzewko!
U mnie fotek nie ma, bo mnie praktycznie ostatnio w domu nie ma. Za tydzien podziałam dekoracyjnie i ogrodowo. Mam nadzieję.... Jakieś fotki może będą. Na razie zrobiło się łyso, zimno, ciemno, trzeba lampki zapalić. Gdyby nie wczorajsza podróź i wieczorna impreza to by lampki u mnie tradycyjnie jako pierwsze we wsi wisiały. A tak nici z tego i ciemno...

Na razie jakiś marny wianek adwentowy powiesiłam na drziwach. Trzeba będzie coś porządnego wymyślić
Rododendronowy ogród II. 20:45, 30 lis 2014

Do góry
Kaswery był dokladnie 5-6 grudnia. Brrrr do tej pory mam powyginane żaluzje.
Na razie niech nie pada snieg, muszę róże okopczykować za tydzień
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:43, 30 lis 2014

Do góry
O czas ptaszkowania się zaczął
Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:37, 30 lis 2014

Do góry
W gorach zima a w ogrodzie jeszcze nie
Nawet w Zieleńcu już armatki działają, mam nadzieję pojeżdzić już w grudniu
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:36, 30 lis 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Jak to i w góry nie przyjechałaś??? Marzenko wrzuciłam fotki zamarzniętych gór. Ja dzisiaj zakupiłam kilka biało szklanych fotel w Eurofiranach. Są oklejone koronką, cudne tylko nie wiem czy o takie chodzi

Oglądałam wczoraj ich oferte, ale drogo... I ja jeszcze nie mam calkowicie doprezcyowanej koncepcji, czy będzie nowocześnie niestandardowo, czy kokoszkowo... Pomyśle o tym jutro.

Chyba jeszcze będe musiała sama sobie cos na choinkę zrobić

Jedne mi sie podobaja w Almi Decor. Będę szukać, ale skoncentruje się w sobite na giełdzie. Dużo nie potrzebuję, bo trochę białych z poprzedniej bialej choinki sprzed trzech lat mam
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:34, 30 lis 2014

Do góry
Rench napisał(a)
O już świąteczne dekoracje u ciebie na tapecie,fajnie będziemy odgapiac conieco

Nom dokupiłam szare papierowe gwiazdy, kryształki na choinkę i pompony z bibuły. Teraz poluję na bombki a'la origami
Chyba zwykłych bombek nie będzie, jeśli li już to tylko przezroczyste
III Spotkanie Ogrodowiska na nartach 20:32, 30 lis 2014

Do góry
A ktory temin w lutym?
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:28, 30 lis 2014

Do góry
Hi hi ja teź zmarźluch jestem
Początki w Kruklandii 16:26, 30 lis 2014

Do góry
Zimno u Was wczoraj było byłam w okolicahc Brodnicy i o 9:30 było -6 a u Ciebie pewnie jeszcze zimniej, gdyż jeszcze dalej na wschód
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:03, 30 lis 2014

Do góry
U mnie też mróz dzisiaj był ale malutki, kopczykowanie next weekend
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:02, 30 lis 2014

Do góry
Karabrla zbieramy ekipę na sobotę rano, najlepiej 7:30

Sebciu ide looknać
Mała Mi - w przeciwną strone w poprzek było... Mazury

Łuki wyśle Ci na prive
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:54, 30 lis 2014

Do góry
Karabela więc może wspólny wypad na gieldę za tydzień? Kto chętny?
Ja na razie poluję :
- świeża dużą choinkę w donicy
- zmianę dekoracji na biel i krysztalki i nie wiem czy origami będzie pasować.... Jedna bomka paoierowa na alle 8zł.....
- wianki będą bardzo oszczędne w tym roku. W ogole planuję ograniczyć swą kokoszkę

No i jeszcze muszę dokupic jakieś lampki na drzewa na zewnatrz...

Sebciu prawdziwa choinka to raj dla nosa
Kupię w donicy i potem podaruje jako prezent teściom. Zwykle u mnie wytrzymują łagodne zimy, pod warunkiem, ze będą dobrze podlewane i wczesnie wystawione ponownie na zewnatrz, pod warunkiem że nie nadejdą silne mrozy. Twoje kolory będą inspirujace. U mnie niebieskie (landyrnkowe) krolują z szarościami wielkanocą
Ogród cioci czyli ciociogród :) 11:49, 30 lis 2014

Do góry
Zimno u mnie. Jak u Ciebie? Śnieg już spadł?
Pszczelarnia 11:46, 30 lis 2014

Do góry
Ewo pytalas sie o laurowiśnie. Czy szybko rosną to zależy od odmiany , ktora kupisz. Takie pospolite wschodnie rosna u mnie jak na drozdżach (muszę ciąć min 2x w sezonie), ale muszą mieć spelnione warunki: zacienione przed palącym słońce, szczególnie zimowym i stale wilgotna gleba. Moje laurowisnie kupowane jako 50 cm krzaczki po 2 sezonach mają 1,5m. Ale gdyby nadeszły silne mrozy, susza fizjologiczna to mogą byc zredukowane do poziomu gruntu...
Otto luycken nie urośnie wysoki, chyba że po kilkunastu latach, ale jest bardziej poczochrany i rośnie na boki niz do góry. Mam kilka sztuk i po trzech latach wzrost nadal 30 cm
Z odmian polecam Etna - ma piekne , okrągłe liście i jest bardzo gęta, rosnie ciut wolniej ale za to efekt żywopłotu idealny i ten kolor liści nawosakowanych, ah! Mam tylko 1 szt, ale planuję na nią polować.

Miniaturową Gajo tne u mnie w kule, wystarczy jedno cięcie w sezonie.

Moje laurowiśnie kupione na platnacji za 20 zł mialy 50 cm w 2012 Zobacz jak wygladały tej jesieni

Zasada nr jeden aby nie utracic ich piekna w jeden sezon laeży je posadzic w zacisznym miescu, wolnym od mrożnych wiatrów i mocnego styczniowego słońca.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies