Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Towarzystwo dla róż 15:14, 04 sty 2017

Do góry
Ostatnie zdanie jest ok.
Zadaszenie tarasu 15:07, 04 sty 2017

Do góry
Moda raczej nie ma tutaj znaczenia, raczej zasadność i potrzeba ich zastosowania Czyli uzyskanie cienia, dla mody się tego nie robi

Czasem jest to jedyny sposób na uzyskanie cienia, gdy nie ma gdzie posadzić np. drzewa albo budowa pergoli, trejażu jest zbyt kosztowna. Żagiel wtedy jest jedynym wyjściem.
Brzoza 'Doorenbos' - Betula utilis 'Doorenbos' 15:06, 04 sty 2017

Do góry
Obetnij wiosną. Teraz nie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:15, 04 sty 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Powrót piwonii to już odnotowałam.

U nas pomarańcz się nie przyjął, ale wróżę mu dobrze, zwłaszcza z granatem lub mocnym fioletem.

Jestem trendy...bo pomarańcz wprowadzam od zeszłego roku w większej ilości (cała rabata)... a piwonie też coraz więcej zapraszam.. czekam na sezon piwoniowy 2017... mam nadzieję, że młodzież pokaże co potrafi.

Dziękuję za energetyczne kolory..tego trzeba.. na szczęście kocham narty wiec trawię zimę, szczególnie taka jak teraz..białą ... Dawno nie miałam zimy białej od początku grudnia i cały czas do tej pory.

I melduję, że nie lubię kotów, a przygarnęłam sierotkę.. będzie z niej super ogrodniczka

Pozdrawiam z Nowym Rokiem.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:27, 04 sty 2017

Do góry
Proste linie rabat wcale nie oznaczają, że rośliny też mają być posadzone prosto. Mogą na prostych rabatach falować, ale mogą być rządkami, co kto lubi.
Powitania - poznajemy się i przedstawiamy 08:24, 04 sty 2017

Do góry
Ogrodnicze studia nie dadzą tyle, co ogrodowisko
Drzewa liściaste blisko stawu, podmokły teren 08:21, 04 sty 2017

Do góry
Świerk pospolity, metasekwoja, jodła kalifornijska.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:11, 03 sty 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Mogłabym cytować wszystkie zdjęcia, takie piękne I moje ukochane irysy, peonie i łubiny. Wow!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:32, 03 sty 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A, i jeszcze najważniejsze, ponieważ mieliśmy czelność protestować, to się obrazili i nas zostawili z całym błotem po kolana na święta. Droga nie skończona, inwestycja przerwana a my z naszym odcinkiem pozostaliśmy w rozkopach. Nie wiadomo do kiedy.

Aż się inwestor dogada z mieszkańcami i ustali zmiany w umowie z wykonawcą
To pewnie potrwa
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:30, 03 sty 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
U nas obecnie wali śnieg. To dobrze ponieważ:

- po świętach MPO mi zagrabiło rabatę z wszystkiego, wydziabując cebulki, wyrywając astilbe itd...najechałam akurat, gdy ściółka z rabat była w sterty ponagrabiana, a wszystkie młodziutkie kiełki i cebulki wschodzące odkryte...po prostu zgroza

No to co zrobiłam? Kazałam wszystko nagrabić z powrotem... ale i tak okrycie się naruszyło. No io co na to powiecie?

Jak cały sezon zywego ducha nie było, to teraz taka niedźwiedzia przysługa, szkodliwa.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:45, 03 sty 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Co za widoki w Nowym Roku! Wszystkiego dobrego i dużo zdrowia Danusiu!
Ogród Małej Mi - sezon 2016 18:41, 03 sty 2017

Do góry
Zimowa przyroda jest piękna, ale ja jej nie znoszę.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:40, 03 sty 2017

Do góry
A, i jeszcze najważniejsze, ponieważ mieliśmy czelność protestować, to się obrazili i nas zostawili z całym błotem po kolana na święta. Droga nie skończona, inwestycja przerwana a my z naszym odcinkiem pozostaliśmy w rozkopach. Nie wiadomo do kiedy.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:23, 03 sty 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)

- po świętach MPO mi zagrabiło rabatę z wszystkiego, wydziabując cebulki, wyrywając astilbe itd...najechałam akurat, gdy ściółka z rabat była w sterty ponagrabiana, a wszystkie młodziutkie kiełki i cebulki wschodzące odkryte...po prostu zgroza

No to co zrobiłam? Kazałam wszystko nagrabić z powrotem... ale i tak okrycie się naruszyło. No i co na to powiecie?

Jak cały sezon żywego ducha nie było, to teraz taka niedźwiedzia przysługa, szkodliwa.

Czasami, niektórzy, przy mechanice, wykonywania czynności, posuwisto-zwrotnej....wyłączają palenie na wszystkie świece

Serdecznie współczuję.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:16, 03 sty 2017

Do góry

No to co zrobiłam? Kazałam wszystko nagrabić z powrotem... ale i tak okrycie się naruszyło. No io co na to powiecie?

Jak cały sezon zywego ducha nie było, to teraz taka niedźwiedzia przysługa, szkodliwa.
Okrywanie-zabezpieczanie roślin na zimę 17:47, 03 sty 2017

Do góry
Ja nic nie okrywam, tobie radzę to samo. Nie za późno, nie za wcześnie. Po prostu nie okrywać. To nie są rośliny do okrywania. Chyba, ze tulipanowiec to malutki patyczek, ale spodziewam się drzewa a nie patyczka.

Na hortensję możesz usypać mały kopczyk z kory. Różaneczniki nie powinny być w przeciągu, narażone na silny, mroźny wiatr, ale mam nadzieję, że dobrałeś właściwie stanowisko i rosną w grupie, a nie na wygwizdowie.

Nic nie piszesz o tym, więc ja radzę - nie okrywać, bo sie tego po prostu nie okrywa włókniną
Ogród w budowie - nieustającej 17:35, 03 sty 2017

Do góry
Pooglądałam z uwagą i myślę...byłam tu, czy nie byłam Hania będzie lepiej wiedziała.
Wiąz holenderski - Ulmus hollandica "Wredei" 15:42, 03 sty 2017

Do góry
Z magnolia jest inna sprawa niż z wiązem. Magnolia może sobie całkiem dobrze poradzić, natomiast co będzie z wiązem, trudno przewidzieć. Wiązy chorują na holenderską chorobę wiązów i może w jeden rok go załatwić. Niemniej jednak bym go zostawiła, bo ładnie odbił. Może mieć kształt wrzeciona z czasem, czyli normalny pokrój.

Ale może też paść w jeden rok.
Choinka żywa po świętach, postępowanie 09:00, 03 sty 2017

Do góry
Aby świerk się nie rozhartował może stać w domu tylko kilka dni, najwyżej tydzień i temp. powinna być umiarkowana.

Zakładając, że nie był to świerk kopany z poucinanymi korzeniami jest nadzieja że będzie rósł. Należy go zadołować w ogrodzie w zacisznym miejscu. Jeśli zaczął rosnąć, trzeba go przechować do wiosny.
Świerk serbski - Picea omorika 08:58, 03 sty 2017

Do góry
Trzeba przeczytać wątek i odpowiedź jest.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies