Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

sylwia_slomc... 20:30, 03 sty 2017

Gardenarium napisał(a)
U nas obecnie wali śnieg. To dobrze ponieważ:

- po świętach MPO mi zagrabiło rabatę z wszystkiego, wydziabując cebulki, wyrywając astilbe itd...najechałam akurat, gdy ściółka z rabat była w sterty ponagrabiana, a wszystkie młodziutkie kiełki i cebulki wschodzące odkryte...po prostu zgroza

No to co zrobiłam? Kazałam wszystko nagrabić z powrotem... ale i tak okrycie się naruszyło. No io co na to powiecie?

Jak cały sezon zywego ducha nie było, to teraz taka niedźwiedzia przysługa, szkodliwa.

sylwia_slomc... 20:32, 03 sty 2017

Gardenarium napisał(a)
A, i jeszcze najważniejsze, ponieważ mieliśmy czelność protestować, to się obrazili i nas zostawili z całym błotem po kolana na święta. Droga nie skończona, inwestycja przerwana a my z naszym odcinkiem pozostaliśmy w rozkopach. Nie wiadomo do kiedy.

Aż się inwestor dogada z mieszkańcami i ustali zmiany w umowie z wykonawcą
To pewnie potrwa
pawel_snopek 20:38, 03 sty 2017

A co to jest na stronie 1322 ostatnia fotka od końca, takie wystające bordowe ogonki??
Wendy79 21:11, 03 sty 2017

Gardenarium napisał(a)

Mogłabym cytować wszystkie zdjęcia, takie piękne I moje ukochane irysy, peonie i łubiny. Wow!
Makao_J 21:14, 03 sty 2017

To co czytam o tych pracach drogowych u Ciebie Danusiu to jakaś zgroza jest. To jak walka z wiatrakami.
Współczuję bardzo takich przejść. Trzymajcie się mocno. Miejmy nadzieję że to bliżej końca jest i wkrótce wszystko wróci do normy.
Madzenka 21:56, 03 sty 2017

Ups błoto i roboty drogowe o tej porze to klops...
Cebulki sa tak żywotne, z zapewne i tak w lutym zaczna ponownie kiełkować

Czekam na swieże zakupy ciemiernikowe
Mala_Mi 10:15, 04 sty 2017

Gardenarium napisał(a)
Powrót piwonii to już odnotowałam.

U nas pomarańcz się nie przyjął, ale wróżę mu dobrze, zwłaszcza z granatem lub mocnym fioletem.

Jestem trendy...bo pomarańcz wprowadzam od zeszłego roku w większej ilości (cała rabata)... a piwonie też coraz więcej zapraszam.. czekam na sezon piwoniowy 2017... mam nadzieję, że młodzież pokaże co potrafi.

Dziękuję za energetyczne kolory..tego trzeba.. na szczęście kocham narty wiec trawię zimę, szczególnie taka jak teraz..białą ... Dawno nie miałam zimy białej od początku grudnia i cały czas do tej pory.

I melduję, że nie lubię kotów, a przygarnęłam sierotkę.. będzie z niej super ogrodniczka

Pozdrawiam z Nowym Rokiem.
Gardenarium 15:38, 04 sty 2017

pawel_snopek napisał(a)
A co to jest na stronie 1322 ostatnia fotka od końca, takie wystające bordowe ogonki??

To zdjęcie jest ostatnie

Bordowe to łubiny te duże, ale czy o to chodzi?

Instagram Ogrodowiska
abiko 15:58, 04 sty 2017

Ja też mam nadzieję, że pomarańcz się jednak przyjmieA piwonie uwielbiam więc będę tym bardziej
Kokesz 16:43, 04 sty 2017

Gardenarium napisał(a)

To zdjęcie jest ostatnie

Bordowe to łubiny te duże, ale czy o to chodzi?

Ja myślę, że o to chodzi, też mnie zaintrygowało, szukałam, ale nie znalazłam, myślałam, że jakaś odmiana rdestu, ale chyba nie?
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/130/1308359/original.JPG