Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 15:27, 25 cze 2012

Do góry
Proszę uprzejmie, jak się kiedyś przyjrzysz, to zobaczysz, a Magnolia dobrze pisze, piegi są cudowne
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 15:23, 25 cze 2012

Do góry
Irenko, dziękuję! Jakos Twoich piegów w ogóle nie widać!

Magnolia no szkoda... Za rok dzieciaczki będą o rok strasze, to przyjedziesz, albo sobie rodzinną wycieczkę zrobicie! Syla była z synkiem i Justyna i GabiK z Laurką i do tego moi chłopcy - dzieci też miały swój "zjazd"

Karolina - trzymam Cię za słowo!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 15:14, 25 cze 2012

Do góry
mój synek uważa że dziewczyny 'w kropki' na buziach są najśliczniejsze.
Szkoda że nie mogłam być. Ech...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:04, 25 cze 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
z dziećmi to tak jest że jedne rysują, inne nie. Jak niscy i wysocy- natura i tyle.
Dzięki za namiar , idę pokazać M.

dokładnie nic dodac, nic ująć
(oby się Ci się Malkul potomek nierysujący trafił)
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:36, 25 cze 2012

Do góry
z dziećmi to tak jest że jedne rysują, inne nie. Jak niscy i wysocy- natura i tyle.
Dzięki za namiar , idę pokazać M.
Ogródkowe perypetie:) 13:26, 25 cze 2012

Do góry
abiko napisał(a)
Magnolio, jałowiec wypadnie, tylko nie wiem jeszcze gdzie, a w to miejsce faktycznie posadzę jeszcze jeden rh, który czeka w donicy obecnie. Posadziłabym te berberysy, bo mnie drażnią w tych doniczkach. Mam 3 dokupić jeszcze ze 2, tak aby wyszła taka linia pomarańczowa, czy może dać do nich te 2, które tez mam - kurcze też jakies karłowe, gdzieś pisałam jakie. Nie za dużo będzie tych berberysów, tak jedne koło rh drugie pod bukiem..? tak berberysów..ja nic przeciwko nim nie mam, lubię, tylko wydają mi się takie jednakowo kolorowe..

Jeszcze tak patrzyłam na to moje dzieło..i wiem, że nawet funkiową muszę przerobić..masakra..

Fajnie że jeszcze rh.

Z berberysami- ja bym je ustawiła sobie i zerkneła jak to będzie. I chyba nie rządkiem, tylko po 3,czy po 2 , nawet 1 szt- takie plamy na brzegu wrzosów, a dalej bodziszków.
Te berb Bagatelle tez dodaj.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:09, 25 cze 2012

Do góry
ej, byłaś?
Szkoda, mogłysmy się spotkać. Ja w sobotę do 13tej byłam w miescie, choćby na kawkę ekspresem byśmy się spotkały. I poznały wreszcie.
339 zł- nie drogo jak na dizajn, drogo jak na mój pusty portfel.
Ale będę mysleć nad nimi, może jak dospadnę jakąs gotówkę, która nie zostanie rozdysponowana na pniu, wtedy choćby jedno na początek. Kupowałas je necie?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:47, 25 cze 2012

Do góry
Ech, nie wiem czy tu zagladać- taka kuchnia, to okno poziome nad blatem, schody cudne.... za łądnie tu , zdecydowanie.
A te krzesła- jej , jakie one są fajne, jakie super!
Czy są okropnie drogie? Kurcze, może po jednym kupowała...
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 12:43, 25 cze 2012

Do góry
Szkoda że mnie nie było, nie udało mi się. Zobaczyłabym i piękne loki dziewczyn i Wasze ogrody, ule Pszółki... ech.
Dzięki za pochwałę za gabiony. Mój ogród jest naprawdę w sporej części jeszcze 'budowlany'. Zaczynam robić zdjęcia , ale gdzie nie próbuję tak mi w kadr wchodza worki w kamieniami, gruz na podjeździe czy inne atrakcje. Nic ciekawego. Ślimaczy nam się podjazd, z prozaicznego powodu- braku funduszy i czasu.
W zeszłym sezonie zasuwalismy przy nim, w tym poczuliśmy że dzieci ważniejsze, musimy zwolnieć żeby nie 'zgubić' najistotniejszego.
Poczekajcie jeszcze troszkę, ogarniemy się i założę watek. Bardzo mam na to ochotę.
Ogródkowe perypetie:) 12:13, 25 cze 2012

Do góry
Abiko chyba nie trzeba kombinować, tylko jesienią- we wrześniu przesadzić rododendrony tak, żeby zajeły miejsce po jałowcu. Wydaje się że jeden z nich mógłby 'zejść' ze skarpy bliżej srodka, wtedy ten koło niego jeszcze bardziej na środek. Zrobi się plama rododendronów, podsadzone wrzosami i berb Admiration i będzie grało. W razie gdyby ię znalazło miejsce , można wsadzić jakis nie duzy akcent z delikatnych traw- carex Frosted Curls, Carex montana czy Stipa Pony Tails- ze sztuki 3 jakiś 'włosowatych'.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:54, 25 cze 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
moje kostrzewy owcze dla Ciebie:

Magnolia, kostrzewy owszem ładne, ale jakie boskie gabiony!!!!!!!! Załóż wątek i pokaż więęęęcej
Spotkanie Dolny Śląsk - czerwiec 2012 21:18, 24 cze 2012

Do góry
I jeszcze raz szcześliwe finalistki I MP w KULKOWANIU!!! z szacownym jury

Dodam tylko, że uczestnicy konkursu zabrali kulki ze sobą
I znów magnolia nie bedzie miała bukszpanowej skarpety Plantacjo zawitam ponownie do ciebie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:53, 23 cze 2012

Do góry
alinak napisał(a)
Sebek co do ciebie przyje to zakupy . magnolia susan - posadź odpowiednio od muru . bo za 5 lat ma nawet 1,5 szerokości . aha robal to poskrzypka . składa jaja rdzawe , potem jest czarna larwa i zżera co widzi . nie narzekaj na trawnik , zobaczyłbyś mój to zaraz byś przestał narzekać

Jest posadzona w odpowiedniej odległości

Alinko - nawet jeśli rzeczywiście sądzisz, że masz gorszy trawnik od mojego to Ty swojego nie podlewasz codziennie przez godzinę. No ale nie załamuję się, taka pogoda...Ale dokładam starań aby wyglądał dobrze. Zobaczę jaki po nawozie będzie.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:46, 23 cze 2012

Do góry
Sebek co do ciebie przyje to zakupy . magnolia susan - posadź odpowiednio od muru . bo za 5 lat ma nawet 1,5 szerokości . aha robal to poskrzypka . składa jaja rdzawe , potem jest czarna larwa i zżera co widzi . nie narzekaj na trawnik , zobaczyłbyś mój to zaraz byś przestał narzekać
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:33, 23 cze 2012

Do góry
Dzisiaj te dwie luki między pęcherznicą a tują wypełniły wczoraj kupione magnolie - kupiłem stellatę i Susan - wybrałem najładniejsze okazy nawet nie zerkając na odmiany - tylko nie wiem jak będzie wyglądać biała magnolia na tle białej ściany??

Mam też nowe kanciki

Hortensje ogrodowe - ciekawe jaki będzie ich kolor???

Zielony galimatias 01:12, 23 cze 2012

Do góry
TARAS cudo niepraktyczne nie sądzę żeby inny taras, choćby brązowy, zielony czy każdy inny był praktyczny np. przy dzieciach..hmm mój synek jak pochodzi w kaloszach po rabatach gdzie nie ma włókniny, kory ani nic podobnego.......przebiegnie po tarasie pare razy...chyba kończyć nie muszę
A jeśli chodzi o galimatias......usiądz wygodnie na tarasie i zastanów sie co chciałabys z niego widziec a czego nie ! co blisko, co dalej...to może byc klucz do zwycięstwa Ja mam tak sporo rzeczy porobionych....Z jadalni wszyscy siedzący przy stole widzą dużego babcinego bukszpana, z salonu widzę mój kącik biesiadny w którym jest otwór drzwiowy - w punkcie tym jest magnolia,siedząc na tarasie widzę kaskadę, gości wita lawenda i ciurkadełko i wiele innych.....
Może nudne ,ale warto spojrzec na ogród z tej perspektywy
Aż 50 m do ogarnięcia :) pomożecie? 23:49, 22 cze 2012

Do góry
Joaśka, ogródek Noemi i GabiK podglądam od dawna
wiem, że podobne gabaryty, jednak chciałabym aby mój wyglądał troszkę inaczej...
dziękuję jednak za linki i wizytę!

magnolia... niestety tak jak pisałam wcześniej po tej lewej stronie jest jeszcze rynna... no i podejrzewam, że ta gliniasta ziemia plus rynna dają takie warunki... podoba mi się ta choina kanadyjska, którą zaproponowałaś... myślisz, że mogłabym ją posadzić w cieniu tych żywotników po lewej stronie? bo doczytalam, że stanowiska cieniste lubi...

Ozz masz rację z tymi trujakami... dużo ich
na początku zakładałam, że nie chcę w ogóle...potem naoglądałam się tylu ogrodów i pięknych kompozycji, że .. no właśnie... już jestem niekonsekwentna w swoich założeniach
ogrodowisko otworzyło oczy i coś zaświtało
wiem już, że ogród chciałabym zimozielony z dodatkami liściastych...
takie bowiem najbardziej mi sie podobają..
jestem wdzięczna za podpowiedzi... nad trawami się zastanowię...dobry pomysł... ewalm też wcześniej wspominała, żeby zamiast rododendrona dać...
a pasowałyby trawy pomiędzy bukszpanem? np rozplenica japońska?
leszczyna niestety niebardzo... uczulona jestem

EwaG i magnolia sugerowały drzewko o kulistym pokroju...pójdę za radą magnolii i najprawdopodobniej będzie to wiśnia umbraculifera... podobają mi się zielone liście, to że kwitnie na biało i przebarwia liście jesienią.... znalazłam na forum zdjęcia...chyba umieszczone przez Danusię takiego drzewka o każdej porze roku... trochę to trwało,ale wzrokowiec ze mnie i musiałam to zobaczyć, żeby się zdecydować
zastanawiam się jednak teraz czy takie drzewko będzie pasowało do tych iglaków?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:09, 22 cze 2012

Do góry
magnolia, czy to jest twój osobisty ogród?

Podejrzewam,że tak - apeluję o założenie wątku i pokazanie tych cudności !!!
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:05, 22 cze 2012

Do góry
moje kostrzewy owcze dla Ciebie:

Ogródkowe perypetie:) 21:27, 22 cze 2012

Do góry
żurawki mają masę małych listków, ale duże,też, a jakże. Są dorodne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies