Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

"Dwa na dwa" przed domem 13:50, 16 lip 2012

Do góry
marta2003 napisał(a)
oczywiście, ze nie mam... liczę właśnie na udzielanie, za co wielkie wielkie dzięki... Magnolia rzeczywiście stojąc na środku jest męczona przez mojego 4-letniego.. "szoguna"

mam córkę w tym samym wieku, więc wiem coś o tym
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:44, 16 lip 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
my robimy pesto z bazylii ( świeża, ogródkowa najlepsza) z oliwą + czosnek ( 1-2 ząbki wysikane lub siekane na drobno)+ parmezan ( jak nie ma to ser zótły starty) i na końcu garść prażonego na patelni słonecznika. Bazylię z oliwą w blender , dosypać reszte o gotowe do makaronu, na kanapki...
I jesienno- zimowa wariacja na temat pesto- pietruszka, czosnek, oliwa, parmezan, orzechy włoskie- tez lubimy tak.

HA! To jeszcze i na przepisy się człowiek załapie! Musze wypróbować obydwa!
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:39, 16 lip 2012

Do góry
pesto na obiad podaje ciepłe z makaronem.
Na zimno wyjadają resztki.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:38, 16 lip 2012

Do góry
my robimy pesto z bazylii ( świeża, ogródkowa najlepsza) z oliwą + czosnek ( 1-2 ząbki wysikane lub siekane na drobno)+ parmezan ( jak nie ma to ser zótły starty) i na końcu garść prażonego na patelni słonecznika. Bazylię z oliwą w blender , dosypać reszte o gotowe do makaronu, na kanapki...
I jesienno- zimowa wariacja na temat pesto- pietruszka, czosnek, oliwa, parmezan, orzechy włoskie- tez lubimy tak.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:24, 16 lip 2012

Do góry
odwiedziliśmy Wojsławice,; ten obszar i roślinność tam zgromadzona, zawsze wywierają ogromne

wrażenie; zachwycaliśmy się głównie drzewami, mój M. je kocha, a parę z nich rośnie u nas, choćby

daglezja, która tam sięga nieba i nie umiem sobie nawet wyobrazić, że kiedyś u nas taka będzie;

metasekwoja, mamutowce, świerki, które są takie wielkie, miłorzęby, no i magnolia parasolowata, tu

zobaczyłam, jakie to ogromne drzewo; jak rozrosną się moje 3, to strach myśleć!!

ale najbardziej zachwycałam się cedrem libańskim, jaki wielki i piękny, a szyszki bajeczne, białe

a to parę ujęć, które umieszczam u siebie, z sobą włącznie

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:48, 16 lip 2012

Do góry
Dzięki. Podpowiem mojej mamie, ucieszy się że znów Jej więcej roboty podrzucam.

Ja swoich truskawek mam 10 krzaków, bo M się uparł, ale to nie ma sensu, z takiej ilości przy naszej piątce wychodzi marny zbiór. Połowa to teoretycznie truskawki całoroczne- paskudne w smaku i na razie mało plenne.
Zdecydowanie wolę posiać tam groszek zielony, potem fasolkę albo bazylie w dużych ilościach. W tym roku mamy jej sporo- 5 lub 6 rzędów. Pesto jadamy co trzeci dzień. Muszę tylko zdobyć dobry sposób na wekowanie go na zimę, bo ostatnio zepsuło się jednak po miesiącu.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:20, 16 lip 2012

Do góry
no właśnie chciałam tez spytać- dlaczego obcinasz liście truskawkom? Jakoś to działa na nie?
Z przepisu na suszenie jagód tez chętnie skorzystam.
I zazdroszczę tych soków z sokownika. Mamy jeszcze za mało owoców żeby tak je przetwarzać, ale może kiedyś...Najbardziej liczę na jeżynę i wiśnie.
Ogród u stóp klasztoru 11:00, 16 lip 2012

Do góry
U Ciebie jak zwykle pięknie i bujnie. Wpadam tu co jakiś czas, nie dja erady ledzic dokładnie.Pokazywałaś swoja nową rabatę za domem? Jestem jej ciekawa. Tę z jałowcami, lawendą i molinią.
Tojeś z listu będzie kwitła! Cieszę sie jak moje chłopaki z lodów.
"Dwa na dwa" przed domem 10:17, 16 lip 2012

Do góry
oczywiście, ze nie mam... liczę właśnie na udzielanie, za co wielkie wielkie dzięki... Magnolia rzeczywiście stojąc na środku jest męczona przez mojego 4-letniego.. "szoguna"
"Dwa na dwa" przed domem 21:45, 15 lip 2012

Do góry
wow! ile pomysłów ! dziękuje wszystkim bardzo..na pewno z nich skorzystam.Wykorzystam pomysł Danusi, na miłorząb miałam ochotkę no i te brakujące kulki..(chociaż nie widać na zdjęciu jest tam ledwo dychający cyprys nutkajski)
Beatko mam zamiar pokryć taras deskami teakowymi, zlikwiduje te kratki ale co wtedy? przed ( tak jak sugerował zbyszek jakiś żywopłocik ? no i ta magnolia gdzieś chcę ją przenieść o ile przeżyje.. z lewej przed samym murkiem a może z prawej przed taras?

acha a co myślicie o tej skarpce pod l.oknem?.. wyrównać?

pozdr.M
"Dwa na dwa" przed domem 20:57, 15 lip 2012

Do góry
zaga napisał(a)

Witam

a co to za krzaczek na środku trawnika?

Ten krzaczek to magnolia.

dzięki Agatko, nie doczytałam

może faktycznie dać ją od strony sąsiada?
"Dwa na dwa" przed domem 20:23, 15 lip 2012

Do góry
beta napisał(a)
Witam

a co to za krzaczek na środku trawnika?

Ten krzaczek to magnolia.
Rododendronowy ogród II. 20:31, 13 lip 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Ale piękne ujęcie Bożenko super a co do magnolii w tamtym roku moja Ann kwitła na okrągło przez cały rok aż do listopada, niestety w tym roku nie mam takiego szczęścia ma jeden góra 2 kwiatki teraz

Aniu przy Twojej ilości pięknych kwiatów jedna magnolia robi małą różnicę. I tak masz bardzo kolorowo i pięknie.
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 14:28, 13 lip 2012

Do góry
Sonka, witam, witam i zapraszam częściej

Sonka napisał(a)
Magnolia jest po prostu the best ze swoją wiedzą i wyczuciem, Sylwia również, na prawdę wielki szcunek dla Was.

a pod tym to ja sie podpisuję obiema rękami, i jak bedzie trzeba to jeszcze nogami
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 13:46, 13 lip 2012

Do góry
butterfly napisał(a)
Madżenka, ty mnie nie denerwujsja z tym świerkiem

Magnolia z Sylwia namawiają nawet na 3 !!!

Skusze się na jednego 'Nana' i będe go trzymac w ryzach

A 30 x nie miałabym okazji posadzic bo M. dawno wywaliłby mnie z domu...

On i tak mysli, że ta rabata jest prawie skończona

Beatko
jak tam rabatka? pewnie sie zastanwiasz nad świerkami ?
ach ci mężczyżni oni nie nadążają za nami kobitkami
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 08:50, 13 lip 2012

Do góry
Witam z rana, obserwuję stale Twoj wątek Beatko, wróciłam dopiero co od córki i nowego członka rodziny, czerpię wiedzę i pomysły, bo masz duży ogród jak ja i jestem pod nieustannym wrażeniem Was, dziewczyny, jak pięknie sobie pomagacie a Magnolia jest po prostu the best ze swoją wiedzą i wyczuciem, Sylwia również, na prawdę wielki szcunek dla Was. Ja też zaczynam intensywnie myślec o swoich ustawicznie przesadzanych roślinach w ogrodzie, co dalej i jak, pozdrawiam.
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 00:09, 13 lip 2012

Do góry
Oni biedacy zawsze są do tyłu w kwestii przemeblowań ogrodowych. Mój M. mówi że jak coś nam się rozrośnie i zaczyna grać to zawsze muszę przesadzić. Zapomina że to matecznik, a nie miejsca docelowe
(a ja chyba że mu obiecywałam że to docelowe)
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 23:55, 12 lip 2012

Do góry
Madżenka, ty mnie nie denerwujsja z tym świerkiem

Magnolia z Sylwia namawiają nawet na 3 !!!

Skusze się na jednego 'Nana' i będe go trzymac w ryzach

A 30 x nie miałabym okazji posadzic bo M. dawno wywaliłby mnie z domu...

On i tak mysli, że ta rabata jest prawie skończona
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:46, 12 lip 2012

Do góry
nie mogę- nie mam tu skanera, ani photoshopa, a w paincie nie jestem biegła. Dopiero po niedzieli będę w biurze niestety.
Może spróbuj sama. Ja teraz zmykam się umyć, wpadnę za parę minut.
O Sashay Ci napisałam a prv, tutaj odpuść ją.
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:37, 12 lip 2012

Do góry
magnolia, napisz jeszcze co z tymi nieszczesnymi łukami z przodu bukszpana, bo nie wiem jak wyliczyc ilośc żurawek
Chociaz jak tak na oko, to tam jest z 7 m kw.... wychodzi 70 szt żurawki...? czy coś pokićkałam?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies