Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:44, 07 lip 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Magnolie dla EV
Susan lub Betty - drzewko na rabacie nad różami

Magnolia soulangina otoczona bukszpanami

Yellow river w kącie ogrodu po przekątnej - przy samym płocie. To kiedyś bedzie wielkie drzewo ale leciutko cierpi (mniejsze liście) po przesadzeniu jesienią

Po drodku rabaty jest biała gwiaździsta, jeszcze malutka ale urośnie do 150 cm Pod nią i obok niej azalie.

Marzenko, fenomen Ogrodowiska polega na tym, że jest I na tym, że tacy zabiegani ludzie jak Ty znajdują czas na wklejanie zdjęć dla kogoś Lubię tutaj być
Jesteś wielka Moje magnolie takie osamotnione.. co prawda tylko dwie, ale pod nimi nie ma nic.. żadnych aranżacji. M. chce wąskie rabaty, bo dużo pielenia.. Dzisiaj stwierdził, że nie ma co się zastanawiać nad tym co i gdzie, tylko napierw wypielić to co jest - taka mała aluzja do tego, że nie chcę agrowłókniny... Ale nie dam się namówić. Będę sypała korę Bo widzę, że pod różami też sypnęłaś ściółkę?

Coraz bardziej podobają mi się takie kanciaste formy, może dlatego, że są takie.. konkretne?
Jaką szerkość ma Twoja najwęższa rabatka?

Ev

Kiedyś będzie tu pięknie ... 17:02, 07 lip 2012

Do góry
Magnolie dla EV
Susan lub Betty - drzewko na rabacie nad różami

Magnolia soulangina otoczona bukszpanami

Yellow river w kącie ogrodu po przekątnej - przy samym płocie. To kiedyś bedzie wielkie drzewo ale leciutko cierpi (mniejsze liście) po przesadzeniu jesienią

Po drodku rabaty jest biała gwiaździsta, jeszcze malutka ale urośnie do 150 cm Pod nią i obok niej azalie.
Nowy projekt rabaty - południowa wystawa 14:49, 07 lip 2012

Do góry
ok, skoro nie widac napisów a mam nadzieje ze widac cyferki to zaczne jeszcze raz

1. dereń
2. trawa pampasowa grupa
3. magnolia susan
4. konwalnik - czarna trawa grupa
5. red baron grupa
6. złota trawa
7. żurawka (kolor bordo) grupa

1. magnolia susan
2. trzmielina oskrzydlona
3. szczodrzeniec czerwony
4. piwonie drzewiaste bordo
5. krzewuszka różowa
6. grupa dalie kolory czerwieni
7. grupa funkie różne liscie
8. pięciornik czerwony
9. rozchodnik olbrzymi
10. tiarella grupa

od lewej krzewuszka różowa, po środku złotlin, tamaryszek - reszte nie wiem czym obsadzić

1. tamaryszek
2. irys syberyjski grupa
3. tawlina
4.miskant zebrinus grupa
5. szczodrzeniec pomarańczowy
6, orliki grupa
7. liatra kłosowa biała i różowa grupa

co do tawliny - chce czyms wytrzymałym zapełnić róg - ogromny berberys padł i dwa perukowce, a tawlina to zieleń miejska roslina wytrzymała, ładnie kwitnie, na jesień się przebarwia na czerwono i pomaranczowo a ze ekspansywna to na to sa sposoby albo posadze w donicy bez dna albo w oponie
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 08:03, 06 lip 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
Magnolia znikneła bo wreszcie poszła podać obiad.Dłużej nie dało się przeciągać pory przedobiedniej.Poza tym ma ciemną głowę, więc poranne słońce mocno jej dogrzało i głowa z przegrzania bolała.
Pnącza na drzewach podsypane , a jakże. Kompostem i obornikiem.
O pnącza się nie martwię , bardziej o taras na którym chcę Was gościć.
Czujcie się zaproszone dziewczyny, w niedługiej przyszłości.

To tak się czuję Dziękuję.

A ja zniknęłam, bo u nas znowu straszne burze były i prąd zabrali. Znowu był wieczór przy świecach i gadanie o przeżyciach dnia bieżącego i oczywiście o wszelkich możliwych piorunach. Poszły historie o piorunie u Coli, przypadek Marzenki2007, ten o kulistym opowiedziany przez Anię asc i inne opowiastki.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:04, 05 lip 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
jak ładnie! Bardzo, bardzo!
Ale żeby było mniej słodko, bo upał, więc może zemdlić, dodam że złotokapu nie rozumiem za bardzo. Jak kwitnie, jest ok, nawet bardzo, ale potem to taki zwiędnięty gość.Każdy, nie żeby Twój.
Reszta śliczna.
Cudnie że masz juz tyle zrobione,skończone. Że możesz już się delektować i że jest czym. Chociaż Ty chyba wolisz się delektować sadząc, kopiąc i przycinajac, co? Też się zastanawiam czy dam radę się spokojnie delektować. Ale nie ma co się martwić na zapas, daleko mi do tego momentu w moim ogrodzie.

Magnolia cieszę się, że zagladasz. Nie mogę się doczekać Twojego wątku!!!
Ja lubię sobie jakąś pracę znaleźć, gdyż w ten sposób wypoczywam
złotokap mi się nie podoba .... Jeszcze gdyby kwitł to bym mu podarowała .... Ale tak to chyba się rozstaniemy....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:41, 05 lip 2012

Do góry
jak ładnie! Bardzo, bardzo!
Ale żeby było mniej słodko, bo upał, więc może zemdlić, dodam że złotokapu nie rozumiem za bardzo. Jak kwitnie, jest ok, nawet bardzo, ale potem to taki zwiędnięty gość.Każdy, nie żeby Twój.
Reszta śliczna.
Cudnie że masz juz tyle zrobione,skończone. Że możesz już się delektować i że jest czym. Chociaż Ty chyba wolisz się delektować sadząc, kopiąc i przycinajac, co? Też się zastanawiam czy dam radę się spokojnie delektować. Ale nie ma co się martwić na zapas, daleko mi do tego momentu w moim ogrodzie.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:16, 05 lip 2012

Do góry
Magnolia znikneła bo wreszcie poszła podać obiad.Dłużej nie dało się przeciągać pory przedobiedniej.Poza tym ma ciemną głowę, więc poranne słońce mocno jej dogrzało i głowa z przegrzania bolała.
Pnącza na drzewach podsypane , a jakże. Kompostem i obornikiem.
O pnącza się nie martwię , bardziej o taras na którym chcę Was gościć.
Czujcie się zaproszone dziewczyny, w niedługiej przyszłości.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 17:45, 05 lip 2012

Do góry
Magnolia nie znikni...... przecież musi pokazać swój ogród..ja czekam....
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 16:50, 05 lip 2012

Do góry
No niech trochę kompostu im podsypie to może szybciej urosną.
Jak Magnolia zniknie z forum, to przez nas
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 16:34, 05 lip 2012

Do góry
Agniecha, teraz tylko musi nas Magnolia zaprosić. Bo my już się umówiłyśmy wstępnie. Tylko pnącza na pniach to historia na kilkanaście lat?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 16:01, 05 lip 2012

Do góry
Agniecho, bo Ty robotna dziewczyna jesteś.

Magnolia, ja bym Twoje wizje ogrodowe czytała i czytała. Smukłe pnie drzew z pnączami i białe plamy rodzimej roślinności. Ja to muszę zobaczyć na żywo.
Sorry, że u Ciebie, Agnieszka, ale tutaj widuję Magnolię (ostatnio jej nie widziałam). Mam już wszystko na rabatę do cisów eleganckich. Trawy, berberysy GC (on chyba najbardziej ucierpiał tej zimy, szkółki go nie miały). Teraz zdobyłam liliowce d`Oro, prezentacja w przyszłym tygodniu. A miskanty na jesień, bo nic nie ma. Ale Finka i Tomek są względnie blisko.

Czemu te chwaściory nie odpuszczają nawet na krok? Nawet burzy się nie boją i rosną.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 15:34, 05 lip 2012

Do góry
rzeczywiście śliczna ta Twoja jesionowa rabata.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 15:30, 05 lip 2012

Do góry
zdublowałam
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 15:29, 05 lip 2012

Do góry
Bardzo Ładnie.
Jej,póki wszystko małe, ciężko to odchwaszczać, co?- taka robota. Może wystarczy z motyką wyskoczyć co 2 tyg?, bez wybierania chwastów? U mnie tak się sprawdza z lawendą, ale mam słabą ziemię.
Jak nie skombinujesz runianki, to ja spróbuję wyszabrować u znajomej, tylko że z rzadka ją odwiedzam. I pewnie bliżej jesieni,po podróż muszą przeżyć. Nie wiem też ile będzie tego, ale zawsze coś. Ile Ci brakuje?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 15:22, 05 lip 2012

Do góry
tak to ta- na biało kwitnie, listki ma w okółkach.Podobna jest do przytulii czepnej- chwastu znienawidzonego.
Pewnie, zrób z niej wypełniacz. Ja ją zaczęłam szukać jak zobaczyłam w dużej masie na zdjęciu. Efekt mnie powalił. Do tego jeszcze dość długo kwitnie.
Mam takie marzenie żeby moją leśną częśc zrobić w dużych połaciach bylin nie egzotycznych, zwykłych, najlepiej polskich i najlepiej kwitnacych na biało. Żeby pojawiały sie jasne ,obfite plamy, gdzieniegdzie przycupnięte małe kępki bylin czy niskie krzewinki. Do tego tylko pnącza i smukłe pnie drzew.
Rozmnażaj swoja przytulie. Mi chyba wystarczy moja, rośnie jak wściekła, nie kłopocz się.
Bergenie też masz cudne, lubię je jak się tak tłoczą na siebie
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 14:48, 05 lip 2012

Do góry
ślicznie jest. Bardzo, bardzo. Tyle to kolorów i energii.
Obiedki są takie jak moje ( dokupione wiosną i jedna stara). Ta co marnieje- może ją coś podgryzło, co? Jakas mysz np? Powinny mieć jasną zieleń- jak na zdjęciu, moje maja wys ok 25 cm. Raczej radza sobie i w suchym i nawet w mokrym podłożu. Nie wiem niestety co z ta jedną.
Kostrzewy- szaleńczaki- za to tez je lubię.
Pod jesionem ładnie- masz przytulie wonną! Ja jej tak szukałam zawzięcie. wreszcie Alinka sie zlitowała, przysłała mi kawałek. teraz chodzę koło niej, dziele na kępki ( już jest 6 ) i każę M. się zachwycać. Cos mu to nie za bardzo wychodzi.Ale niech poczeka do wiosny, jak zakwitnie te moich 6 kępek ( może jesienią jeszcze je ciapnę na pół?). Padnie na kolana!

Kocimiętki są super! Ja bym już ścieła, to szybciej wyładnieją. Moje są ścięte tydzień temu, teraz koty się nam nimi pastwią ( tylko ścięte je kręcą).
ładna ta mieczykowo- lawendowo- kosówkowa rabata.

Ogród z perspektywą na przyszłość 14:35, 05 lip 2012

Do góry
Zadzwoniłam do Obi , bo sama byłam ciekawa ...

są dwie odmiany ...
jedna : magnolia leonard messel
druga : magnolia heaven scent
kosztują 699zł

Ogród z perspektywą na przyszłość 14:10, 05 lip 2012

Do góry
noemi napisał(a)

Przepiekny ogród. Nowe insporacje dla fanów kul

http://www.gapphotos.com/featuredetails.asp?featureref=355

uwielbiam tą stronę ...można przy niej spędzić cały dzień ...

Monika widziałam wczoraj w OBI wielką magnolię ... ładne drzewo takie wielopienne ... ceny przy niej nie było ... ale wyglądała bardzo ładnie ... tylko czy takie rozłożyste drzewo nie zasłoni Ci za dużo światła ... a może wiśnie umbra z piękną okrągłą koroną

Może być rozłożyste. Mi właśnie chodzi o coś większego. Bedę podcinała. A wiesz jaka to dokłądnie magnolia?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 23:22, 04 lip 2012

Do góry
viva napisał(a)

Ale ładny zakątek.[/quote

Mnie też podoba się ten zakątek. Podziwiam olbrzymie paprocie. Ja swoje posadzilam w tym roku i mam nadzieję, że za rok będą takie piękne

te paprocie rosną jak na drożdżach, migiem u ciebie będą wielkie, a rozrastaja się w każdym możliwym miejscu!
szkoda, że o tej porze nie kwitnie w rogu ta magnolia gwiaździsta, to byłoby fajniej

I ja też pochwalę ten zakątek, wydaje mi się, że od tej zieleni wieje takim przyjemnym chłodkiem.....

wieje i jest to najwilgotniejsze miejsce jeszcze trochę, trawa podrośnie i moja ciężka praca przy kancikach będzie widoczna, chociaż już tej pracy nie będę robić,,,,a tak ja lubiłam, bo M. najął ochotników!
jak to z baba, tak źle i tak nie dobrze
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 23:01, 04 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Ale ładny zakątek.[/quote

Mnie też podoba się ten zakątek. Podziwiam olbrzymie paprocie. Ja swoje posadzilam w tym roku i mam nadzieję, że za rok będą takie piękne

te paprocie rosną jak na drożdżach, migiem u ciebie będą wielkie, a rozrastaja się w każdym możliwym miejscu!
szkoda, że o tej porze nie kwitnie w rogu ta magnolia gwiaździsta, to byłoby fajniej

I ja też pochwalę ten zakątek, wydaje mi się, że od tej zieleni wieje takim przyjemnym chłodkiem.....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies