Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój mały raj na ziemi :)

Mój mały raj na ziemi :)

Matka 20:36, 16 lip 2012

Anula-PRZECUDNIE JEST U CIEBIE
Syla 20:39, 16 lip 2012

anula_wn napisał(a)
hahaha ! Ewuniu, no widzisz co to się porobiło ale oprócz czosnku szarlotka i muffinki obowiązkowo ! choć ostatnio tarta króluje u mnie - z owocami, bita śmietaną i galaretką

a ciurkadełko ma być mniej więcej takie

tylko bez donic po bokach, murek skończy się w szerokości lustra wody i lustra na przeciwko
a jego wyskokość będzie = wysokości tarasu (nie namieszałam za bardzo?)

Aniu a ja cały czas męczę się nad podjęciem decyzji odnośnie wody w ogrodzie.... Miał być wodospad ale pomysł poległ .....postanowiłam już chwilę temu , że zdecyduję się jednak na ścianę wodną podglądniętą u Marzenki .... Teraz ciąglę gnębię się jak to zrobić u siebie, może nie tyle jak zrobić ale jaki materiał zastosować aby wszystko w miarę ze sobą konweniowało .... Czy jeśli coś nabazgram na zdjęciach to wpadniesz pooglądać i doradzisz ????
Syla 20:40, 16 lip 2012

Bogda napisał(a)

Pewnie , że przecudnie jak i jego właścicielka buziolki Aniu
Matka 20:42, 16 lip 2012

Syla napisał(a)

Pewnie , że przecudnie jak i jego właścicielka buziolki Aniu

No ma się rozumieć!!!
anula_wn 20:42, 16 lip 2012

dziewczyny, dziękuję !!!

Sylwia, jasne, że wpadnę i obejrzę tylko wrzuć mi na priv wiadomość, bo bywam teraz sporadycznie i mogę przeoczyć...nie mam szans na przeczytanie wszystkiego..... a niebawem jadę nad morze to już w ogóle będę na forum miała zaległości.....;//
magnolia 20:50, 16 lip 2012

Ale nie dajesz kwitnąc kłosówce, ścinasz przed kwitnieniem?

Wątku nie mam. Nie mam jeszcze. Na razie wciąż za wcześnie, większość ogrodu to początki rabat, mateczniki. Na szczęście są stare drzewa, piękne. Acha- i jednak wielka rabata- pole lawendowe. Ale poza tym niewiele ciekawych rzeczy.
Ale marzę że uda mi się doprowadzić ogród do stanu choćby uporządkowanego. Na razie w każde zdjęcie wchodzi mi big bag z kamieniem, buda budowlana z rowerami, gruz na podjeździe.... ech.
Nie każdy szewc bez butów chodzi , ale ja na razie tak.

Syla 20:54, 16 lip 2012

anula_wn napisał(a)
dziewczyny, dziękuję !!!

Sylwia, jasne, że wpadnę i obejrzę tylko wrzuć mi na priv wiadomość, bo bywam teraz sporadycznie i mogę przeoczyć...nie mam szans na przeczytanie wszystkiego..... a niebawem jadę nad morze to już w ogóle będę na forum miała zaległości.....;//

jeśli się nie wyrobię teraz to później ..... również szykuję się na wakacje .... będę informować na piv dzięki
anula_wn 20:55, 16 lip 2012

magnolio, przyjdzie czas, że założysz wątek jak uznasz, że można pokazać "i gruz i budę".....
wiesz, każdy czeka na wielkie drzewa , a Ty je masz !!! zazdroszczę, bo ja mam tylko brzydką czereśnię.... zazdroszczę też pola lawendowego ! na pewno masz pięknie tylko się ukrywasz

pozdrawiam ciepło i dziękuję za odwiedziny i rady!
acha, a kłosówki nie ścinałam do tej pory przed kwitnieniem
anula_wn 20:56, 16 lip 2012

Syla napisał(a)

dziewczyny, dziękuję !!!

jeśli się nie wyrobię teraz to później ..... również szykuję się na wakacje .... będę informować na piv dzięki

będę czekać na info !
pomogę na ile będę na siłach, no bo ja od wnętrz jestem....

buziaki Syla!
bociek 06:45, 17 lip 2012

anula_wn napisał(a)
Ana, kochana Jesteś, że tak mówisz ! choć ja u siebie tego czarodziejskiego klimatu nie widzę.... jak na patelni podane..... ale może , jak wszytsko zarośnie i się rozrośnie.... kto wie

a to fotka w sumie dla Ciebie, bo Ty pytałaś kiedyś o trawkę, tę jasną, czemu jej nie lubię..... bo się tak starzeje, przebarwia, więdnie.... cokolwiek się z nią dzieje wygląda paskudnie...

Anulka, moja troszke lepiej od Twojej. Ale tak, jak pisze Magnolia, ja swojej ucinalam kwiatostany, mialam juz wczesniej klopot z trawami, ktore po kwitnieniu wygladaly okropnie, dlatego sie nie patyczkowalam z nia
Fotki mojej tutaj
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1049-bockowe-perypetie-ogrodkowe?page=147#post_3

Dziecie zurawkowe sliczne, wlasnej produkcji???