Hej, witam się na wątku po raz pierwszy. Zwabił mnie tutaj Twój warzywnik, który znalazłam w jednym z działów przypadkiem. Teraz widzę, że nie tylko część warzywną masz dopracowaną, ale tą ozdobną również. Masz oko proporcji w ogodzie, wyznaczania osi. Mam pytanko - co to za miskant po prawo? Czy to jedna sztuka?
Z tych pięknych kęp zrobiły się niewielkie. Może odmiana nieistotna.
Jutro zrobię zdjęcie liściom.
Penny's Pink w lutym 2024- jeszcze w doniczce.
Ten sam - marzec 2024.
Małe porównanie wielkości kępy ciemiernika VIV Valeria młoda sadzonka fot.4.03.2024r.
I ta sama sadzonka w grudniu w 2024r.Bardzo szybko przyrasta..
Styczeń 2025r.
Ala ja to się nie mogę zdecydować w którym sklepie złożyć zamówienie ale stacjonarnie najbardziej lubię kupować ciemierniki, jakoś bardziej cięszą mnie te zakupyTen na pierwszym zdj wygląda podobnie jak odm.Elly
jak sutuacja pogodowa ksztaltuje się w różnych częściach Polski?
U mnie zima trwała dwa dni i zdąźyłam zrobić tylko jedno zdjęcie.
Dziś już buro i ponuro.
Zdązyłam posadzic do ziemi jednego ciemiernika i zamowić trochę nasion.
W tym tygodniu chyba zrobię rozsadę papryki.
Co by tu jeszcze zrobić ogrodowego?
Chyba wskoczę w buty i kurtkę i przejdę się po okolicznych sklepach
Co prawda u mnie jeszcze sporo dekoracji świątecznych ale jakas wychodząca z ziemi cebulka by się przydała.
Ona nas kusi Świetny przegląd. Widać jak w niedługim czasie powiększają się kępy.
Zastanawiam się, czy nie zapełnić jakiegoś wirtualnego koszyka
Tymczasem rozsądek mowi: nie. Oto siewka bezimiennego marketowego różniąca się od rośliny matecznej.
Kwiat matecznej.
Kiepsko mi dzisiaj praca idzie, skupić się nie mogę, to sobie w ramach przerwy pogrzebałam w kolejnych starych folderach ogrodowych
czerwiec 2020
czerwiec 2024
i jeszcze widok z ławki
czerwiec 2020
czerwiec 2024
Pewnie jak wiekszosc ogrodniczek chce juz wiosny. Zaszylam sie w domu jak ten kurz w kącie, nawet nie chce mi sie robic fotek ptaszkow tylko je obserwuje. Ostatnio przychodzi czesto wiewiorka i chyba powoli ja do nas przyzwyczajam, daje orzechy, grzyby, jabłka i marchewke. Przyprowadzila kumpli a my nadrabiamy filmowo, ogladamy stare seriale i nowe pozycje filmowe.
Poza tym nad bajorem cisza jeszcze. Czasem wilk przemyka, widujemy go od ubieglego roku. Na ogrodzie bialo, bajoro ma lekka skorupke lodową.
Łamiąc niechęć pogodowa zamowilam w przedsprzedaży kilka roslin. Ale bez szału
Zostawiam fotki zasniezonego ogrodu, gdańskiego żurawia po remoncie popoludniową porą oraz "naczelnego siatkowego" naszego domu, ten to potrafi mi humorek poprawic
Piękny ten ogród taki oryginalny,lubię takie klimaty cienistych rabat ale bez metalowych elementów w ogrodzie np.wanna itp. I piękna zima w Twoim ogrodzie