Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sezon 2017 u Hanusi

Sezon 2017 u Hanusi

hankaandrus_44 19:11, 14 sty 2025

Dzisiaj 14 styczeń czy 14 marca znajdę w mym ogrodzie takie widoki? Zdjęcia z 14 marca 2010r.

hankaandrus_44 19:24, 14 sty 2025

Powoli szykuję się do wysiewów, na początek papryka i duże pomidory. Pierwsze doniczki naszykowane, jeszcze tylko podłoże, potem kiełkowanie, i tak zejdzie mi do lutego. Będzie więcej światła, to i oczy nie będą fiksować. A jak Wy ze swymi planami wiosennymi się ustawiacie? oniżej zdjęcie z mojego ogrodu AKTUALNE.

Basieksp 20:15, 14 sty 2025

Haniu sliczne kwiatuchy Ja przed śniegami szukałam ranników i nie znalazłam, myślałam, że może jednak wiosna? A potem napadało śniegu.
Kordina 00:48, 15 sty 2025

Tęsknie już za takimi widokami, chociaż mogę oko pocieszyć Twoimi krokusikami i przebiśniegami a u siebie póki co cyklamenkami
hankaandrus_44 12:41, 15 sty 2025

Jest nadzieja, w prognozie dość długo mam +5 w dzień, ale noce bywają z minusem. Trzeba cierpieć, Taka pogoda jest złudna dla drzew i krzewów. Trzeba osłaniać pnie , bo popęka kora. Soki już pewnie buzują. Najlepiej drzewa zasłonić deskami od strony słonecznej, albo słomą.
Ja drzew nie mam, ale widziałam takie pęknięte drzewa od korony aż do korzeni, w ubiegłych latach.
Trzymajcie się ciepło, już niedługo.....
hankaandrus_44 17:07, 22 sty 2025

Wiosna w natarciu, może jeszcze za wcześnie, ale zwiastuny już są. Pierwszy obudził się pierwiosnek.....

Zdrowia Wam życzę, bo to najważniejsze. Ja po świątecznych wojażach jakbym ozdrowiała. Co to znaczy być w ruchu. Nawet w ogrodzie byłam, co prawda 2 razy po 2 godziny i z transportem w obie strony, ale trochę ogarnęłam z placu. Tuje pogubiły swoje "liście''. trzeba było z widoku uprzątnąć. Rabat jeszcze nie odkrywałam, poczekam do przyrostu
wskaźników. Trochę ogarnęłam szklarnię, ale jeszcze też poczekam z robotą.
śniegu u mnie było tyle, co kot napłakał.

Pd liśćmi na rabatach pierwiosnki z domieszką bieli, a rannikowa rabata jeszcze śpi.

W szklarni przezimowały werbeny w donicach, i siewki poziomek, i rukola jest całkiem dobra. Już można zerwać na sałatkę.
Wycięłam trawy z jednej strony ogrodu, i ogołociłam hortki bukietowe z rudych bukietów.

Tyle na te 2 ,wypady w tygodniu poprzednim. Teraz muszę czekać na następne wezwanie na wyjazd. Czekam na takie widoki, póki co archiwalne fotki.

Kordina 17:58, 22 sty 2025

Haniu, a już myślałam patrząc tylko na pismo obrazkowe, że to tegoroczne i właśnie miałam popaść w głęboką zazdrość, ale na szczęście doczytałam tekst
Tak, wszyscy przebieramy nóżkami za wiosną, oglądałam moje zdjęcia z lata i wpadłam w zachwyt nad swoim ogrodem
Joku 19:15, 22 sty 2025

Szybko wystartowałaś w tym roku . Ja jeszcze śpię . Ostatnia zima póki co jakby nie zima. Ale jeszcze luty, marzec przed nami.
Basieksp 19:23, 22 sty 2025

Haniu, no no, ja jeszcze nic w tym roku w ogrodzie nie robiłam. Dużo podziałałaś, no powiem, że działa to motywacyjnie, ale u nas jeszcze wszystko zmrożone. Też wypatruję tych pierwszych kwiatów, ale narazie nic nie widać. Chociaż jak zrobi się na plusie, to szybko wszystko ruszy
hankaandrus_44 21:45, 22 sty 2025

Jeszcze trochę trzeba pocierpieć, już bliżej niż dalej.

Trzymajcie się.