Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Tu ma być ogród :) 14:14, 06 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

A mi sie bardzo podobają białe kanapy
Tylko też nie mam najmilszych doświadczeń - kupiłam 5 lat temu Caya Design i po 4latach zaczęła się "sypać" ... zaczęło sie od mikropęknięć a potem to już poleciało ... wymieniłam ostatnio obicie ale wykonanie pozostawia wiele do życzenia i wkrótce czeka mnie zakup nowego mebla ... ale tym razem chciałabym podejść właściwie do tematu ... podpytać tu i tam żeby kupić coś naprawdę dobrego jakościowo
Też nie jestem na bieżąco ... będę podglądać u Ciebie

to ja u Ciebie a Ty u mnie
Dobrze by było, żeby zgłosił się ktoś jeszcze, kto ma większe pojęcie w tym temacie i dobrze doradzi.
Białe dobrze wygląda na zdjęciach, ale w codziennym użytkowaniu szybko można przeklnąć, szczególnie jak ma się małe dzieci, czy zwierzątko.
A bądźmy szczerzy w końcu najważniejsza wygoda, a nie ciągłe bieganie ze szmatką.
Typografia ogrodu 14:11, 06 lis 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

no właśnie tak myślę, ale sie nie upieram
Jagoda- marzysz o zawilcach wielkokwiatowych?- przypomnij mi wiosna, podzielę się

A te zawilce wielkokwiatowe kupuje się normalnie na wiosnę czy trzeba posadzić już jesienią żeby kwitły na wiosnę? Śliczne są u motylka
Tu ma być ogród :) 14:06, 06 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Może Kasia zezwoli na rozpowszechnienie tej listy - co prawda w sypialni zmian nie przewiduję, ale jeśli to takie uniwersalne porady to mogą się przydać

Indywidualne
Tu ma być ogród :) 14:05, 06 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Z ekoskórą też mam złe doświadczenia, nigdy więcej.
A prawdziwa dobrej jakości, przy dużych rozmiarach kanapy no to jest mega wydatek.
A i tak zawsze pozostaje zarzut, że zimna w odczuciu i mniej przyjemna przy siedzeniu.
Z kolei na mojej kanapie kupionej 4 lata temu w Agacie, która miała być z idealnego materiału zrobiły się na zgięciach mikropęknięcia.
Fakt zmyć się da z niej wszystko, ale miałam większe oczekiwania jak ją kupowałam, bo tania nie była.
Trochę czasu minęło, może znowu pojawiły się jakieś materiałowe wynalazki, ale ja na razie nie jestem na bieżąco w tym temacie, muszę poszperać.

A mi sie bardzo podobają białe kanapy
Tylko też nie mam najmilszych doświadczeń - kupiłam 5 lat temu Caya Design i po 4latach zaczęła się "sypać" ... zaczęło sie od mikropęknięć a potem to już poleciało ... wymieniłam ostatnio obicie ale wykonanie pozostawia wiele do życzenia i wkrótce czeka mnie zakup nowego mebla ... ale tym razem chciałabym podejść właściwie do tematu ... podpytać tu i tam żeby kupić coś naprawdę dobrego jakościowo
Też nie jestem na bieżąco ... będę podglądać u Ciebie
Tu ma być ogród :) 14:03, 06 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

A dostałam listę ze wskazówkami i ... teraz (jak znajduję chwilkę czasu) to szukam głównie w necie lamp, krzesła, donic, ramek na zdjęcia ... później zajmę się dodatkami typu poduchy, narzuta, świecznik ... ... a i zapomniałabym ... mam panele do wymiany (tylko eMa muszę przekonać) ... no i oczywiście malowanie ...

Może Kasia zezwoli na rozpowszechnienie tej listy - co prawda w sypialni zmian nie przewiduję, ale jeśli to takie uniwersalne porady to mogą się przydać
Tu ma być ogród :) 14:00, 06 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

No to jakie założenia są poczynione?

A dostałam listę ze wskazówkami i ... teraz (jak znajduję chwilkę czasu) to szukam głównie w necie lamp, krzesła, donic, ramek na zdjęcia ... później zajmę się dodatkami typu poduchy, narzuta, świecznik ... ... a i zapomniałabym ... mam panele do wymiany (tylko eMa muszę przekonać) ... no i oczywiście malowanie ...
Ogród wyrozumiały 11:20, 06 lis 2015

Do góry
Olili napisał(a)
I jeszcze tak u mnie

A co tu kombinujesz?

Tu ma być ogród :) 11:09, 06 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

A ja właśnie będę zmieniać sypialnię (z pomocą siakowej) ... i też będzie takie krzesło

No to jakie założenia są poczynione?
Od nowa ... na przekór wszystkim 11:04, 06 lis 2015

Do góry
To teraz pozostało Ci tylko posadzić
eM spróbowałby odmówić
Aaa i pamiętaj o dobrej radzie żeby sadzić nie za głęboko
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 10:59, 06 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Idę szukać zdjęć

na szybko
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1718-marzenia-i-plany-vs-rzeczywistosc?page=218
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1718-marzenia-i-plany-vs-rzeczywistosc?page=245
Tu ma być ogród :) 10:56, 06 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

A ja właśnie będę zmieniać sypialnię (z pomocą siakowej) ... i też będzie takie krzesło

Czy Kasia jest projektantka może?
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 10:54, 06 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Kasiu
Pozdrawiam ... u mnie mgliście
Zaintrygowały mnie uwagi na temat koszenia trawnika przed zimą ... rozumiem, że za krótko nie jest dobrze a czemu za długo też niebardzo?

Jak sie zostawi za długa trawę to mogą sie pojawiać choroby grzybowe.
Jak jeszcze będzie tak ciepo (ma być do 15 stopni w tygodniu) to pewnie jeszcze raz skosze na 5 cm
Tu ma być ogród :) 10:53, 06 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
ja też mam jedno, ale przy toaletce w sypialni - możecie się domyśleć, że niezbyt często używane, toteż jeszcze skrzypieć nie zaczęło No i ten design

Tu ma być ogród :) 10:49, 06 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Tak z cisa - namiar Ci mogę podać, ale to nie plantacja, tylko szkółka.
Zakup cisów to w przyszłym roku będzie najpoważniejszy wydatek roślinny, dlatego zależałoby mi na dotarciu do plantacji, gdzie ceny są przystępniejsze.

A jeśli chodzi o wnętrza, to te tematy od wczesnej wiosny całkowicie zaniedbane, teraz zaczyna się taki okres w roku, że można to znowu ruszyć.

Remoncik będzie polegał na przemalowaniu kilku kolorów, które okazały się nietrafione, położeniu cegiełki na ścianę i jeszcze parę drobiazgów.
eM już mnie chce ukatrupić, że lampa do salonu ciągle nie wybrana, ale za to w końcu zamówiłam drzwi przesuwne do wiatrołapu i może wreszcie kupię krzesła do jadalni bo waham się już prawie od roku, a jak przyjdzie co do czego to ciągle wracam do jednego modelu

Fajne te krzesło
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 10:45, 06 lis 2015

Do góry
Kasiu
Pozdrawiam ... u mnie mgliście
Zaintrygowały mnie uwagi na temat koszenia trawnika przed zimą ... rozumiem, że za krótko nie jest dobrze a czemu za długo też niebardzo?
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 10:06, 06 lis 2015

Do góry
Ooo ... o świętach gadacie Ja prezenty robię dopiero w grudniu choć nie na ostatnią chwilę (nie zdarzyło mi się jeszcze nigdy robić ich w listopadzie Podziwiam Cię Karolina za zorganizowanieLubię święta, choinkę, piosenki budujące świąteczną atmosferę ..... Nie wiem jak to jest wyjechać sobie w tym czasie do ciepłych krajów ... póki co może niech tak zostanie ... ale już na ferie to mogłabym spróbować wypoczynku takiego jak Ty
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 09:50, 06 lis 2015

Do góry
butterfly napisał(a)
ren133 , mam polaczenie molinii z jezowka rozowa na froncie. Nie pamietam jaka odmiana molinii,bo byla pomylka ale ktos mi ja rozpoznal ale ja nie zapisalam...

Idę szukać zdjęć
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:40, 06 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

leniwy geniusz drażni nauczycieli ...

hehe skąd to znam...
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 07:42, 06 lis 2015

Do góry
ren133 , mam polaczenie molinii z jezowka rozowa na froncie. Nie pamietam jaka odmiana molinii,bo byla pomylka ale ktos mi ja rozpoznal ale ja nie zapisalam...
Coś jeszcze, coś więcej... 23:29, 05 lis 2015

Do góry
Ja też gapa ... dopiero teraz się zorientowałam, że wystartowales z kolejnym wątkiem Powodzenia zatem życzę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies