Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

frezja 14:03, 06 lis 2015

lindsay80 napisał(a)

Ewa dałaś mi zagwozdkę, bo nie wiem co to modrzewnica
Na zdjęciu na pierwszym planie jest wrzosiec, który troszkę oszalał i postanowił delikatnie zakwitnąć, a nie czekać do wiosny, one tak czasami mają

To jednak podobnie wygląda jak ten wrzosiec.

U mnie na kilku krzewach młode listki..;
ren133 14:05, 06 lis 2015

lindsay80 napisał(a)

Z ekoskórą też mam złe doświadczenia, nigdy więcej.
A prawdziwa dobrej jakości, przy dużych rozmiarach kanapy no to jest mega wydatek.
A i tak zawsze pozostaje zarzut, że zimna w odczuciu i mniej przyjemna przy siedzeniu.
Z kolei na mojej kanapie kupionej 4 lata temu w Agacie, która miała być z idealnego materiału zrobiły się na zgięciach mikropęknięcia.
Fakt zmyć się da z niej wszystko, ale miałam większe oczekiwania jak ją kupowałam, bo tania nie była.
Trochę czasu minęło, może znowu pojawiły się jakieś materiałowe wynalazki, ale ja na razie nie jestem na bieżąco w tym temacie, muszę poszperać.

A mi sie bardzo podobają białe kanapy
Tylko też nie mam najmilszych doświadczeń - kupiłam 5 lat temu Caya Design i po 4latach zaczęła się "sypać" ... zaczęło sie od mikropęknięć a potem to już poleciało ... wymieniłam ostatnio obicie ale wykonanie pozostawia wiele do życzenia i wkrótce czeka mnie zakup nowego mebla ... ale tym razem chciałabym podejść właściwie do tematu ... podpytać tu i tam żeby kupić coś naprawdę dobrego jakościowo
Też nie jestem na bieżąco ... będę podglądać u Ciebie
lindsay80 14:06, 06 lis 2015

frezja napisał(a)

To jednak podobnie wygląda jak ten wrzosiec.
U mnie na krzewach młode listki..;

Patrzę teraz właśnie i fajna ta roślinka, nadaje się na wrzosowiska, na żywo dotąd nie widziałam.
ren133 14:06, 06 lis 2015

lindsay80 napisał(a)

Może Kasia zezwoli na rozpowszechnienie tej listy - co prawda w sypialni zmian nie przewiduję, ale jeśli to takie uniwersalne porady to mogą się przydać

Indywidualne
kasia_w 14:08, 06 lis 2015

lindsay80 napisał(a)

Widziałam bardzo podobny model (tylko ciut mniejsze wymiary siedziska) w sklepie Customform w Katowicach.
Tutaj masz namiar - to jest sklep, który prowadzi sprzedaż internetową głównie, ale mają też duuużą powierzchnię wystawową.

Bardzo fajny sklep z nowoczesnymi akcesoriami, kiedyś jeszcze mieli Showroom w SCC, ale nie wiem czy nadal jest.
W każdym razie jak ktoś lubi takie klimaty to polecam się wybrać.
Niestety ceny trochę odstraszają

Ogólnie one nam się bardzo podobają, ale trzeba mieć świadomość, że oparcie mają krótkie i tylko lekko wystają ponad stół...

Znam osobę, która kupiła i chwali, tylko, że nie często z nich korzysta bo większość czasu spędza za granicą, więc krzesła nie są użytkowane regularnie i opinii jak się sprawdzają do siedzenia na wielogodzinnej imprezie od niej niestety nie poznam

Piękne sofy mają I krzesła też.
I tak, uwaga- te krzesła tylko lekko ponad stół wystają.
Te moje biurowe są twarde specjalnie- coby klienci się nie zasiedzieli Ja po 2 godz. mam dosyć siedzenia na nich. Wersja z patchworkiem tez jest fajna, ale sama wiesz, jak to z czyszczeniem.

Ja mam w jadalni krzesła/fotele z ikei z kolekcji, której już nie ma od dawna. Są bardzo wygodne, ale- miały zdejmowalne pokrycie z szarego filcu, który po 3 latach prania był do niczego. Obiłam jakąś podobno super dobrą ekoskórą, nie zdążyłam przekonać się czy wytrzymała, bo mój kotek kochany podarł je całkowicie Na pazurki (ścinane!) wytrzymała na pewno nie jest.
No i teraz mam znowu dylemat- czy krzesła wywalać i zastąpić twardymi, czy poduszki na nie ( nie lubię jak coś zwisa i się majta po krześle), czy obijać krzesła jakimś innym materiałem. W zmywalne materiały "nowej generacji" nie wierzę zupełnie- miałam, po roku do wywalenia.

Mam wrażenie że jeśli chodzi o krzesła do jadalni, nie wynaleziono jeszcze ideału.

popcorn 14:09, 06 lis 2015

Mam twarde krzesła, goście długo nie posiedzą ale niezniszczalne
frezja 14:10, 06 lis 2015

lindsay80 napisał(a)

Patrzę teraz właśnie i fajna ta roślinka, nadaje się na wrzosowiska, na żywo dotąd nie widziałam.

jak zejdę do ogrodu to obfocę
lindsay80 14:14, 06 lis 2015

ren133 napisał(a)

A mi sie bardzo podobają białe kanapy
Tylko też nie mam najmilszych doświadczeń - kupiłam 5 lat temu Caya Design i po 4latach zaczęła się "sypać" ... zaczęło sie od mikropęknięć a potem to już poleciało ... wymieniłam ostatnio obicie ale wykonanie pozostawia wiele do życzenia i wkrótce czeka mnie zakup nowego mebla ... ale tym razem chciałabym podejść właściwie do tematu ... podpytać tu i tam żeby kupić coś naprawdę dobrego jakościowo
Też nie jestem na bieżąco ... będę podglądać u Ciebie

to ja u Ciebie a Ty u mnie
Dobrze by było, żeby zgłosił się ktoś jeszcze, kto ma większe pojęcie w tym temacie i dobrze doradzi.
Białe dobrze wygląda na zdjęciach, ale w codziennym użytkowaniu szybko można przeklnąć, szczególnie jak ma się małe dzieci, czy zwierzątko.
A bądźmy szczerzy w końcu najważniejsza wygoda, a nie ciągłe bieganie ze szmatką.
lindsay80 14:19, 06 lis 2015

kasia_w napisał(a)

Mam wrażenie że jeśli chodzi o krzesła do jadalni, nie wynaleziono jeszcze ideału.

Niezbyt optymistyczne stwierdzenie, ale chyba prawdziwe.

Cóż na coś trzeba zarabiać, czemu nie na wymianę krzeseł czy kanap co parę lat
lindsay80 14:21, 06 lis 2015

popcorn napisał(a)
Mam twarde krzesła, goście długo nie posiedzą ale niezniszczalne

haha, przy tej okazji przypomniało mi się, powiedzonko moje i kolezanki z czasów akadmickich, którego używałyśmy jak nam się w pokoju ktos zasiedział do późnych godzin:
"U sąsiadów też byli goście, ale już sobie dawno poszli"