A mi sie bardzo podobają białe kanapy
Tylko też nie mam najmilszych doświadczeń - kupiłam 5 lat temu Caya Design i po 4latach zaczęła się "sypać" ... zaczęło sie od mikropęknięć a potem to już poleciało ... wymieniłam ostatnio obicie ale wykonanie pozostawia wiele do życzenia i wkrótce czeka mnie zakup nowego mebla ... ale tym razem chciałabym podejść właściwie do tematu ... podpytać tu i tam żeby kupić coś naprawdę dobrego jakościowo
Też nie jestem na bieżąco ... będę podglądać u Ciebie
Piękne sofy mają I krzesła też.
I tak, uwaga- te krzesła tylko lekko ponad stół wystają.
Te moje biurowe są twarde specjalnie- coby klienci się nie zasiedzieli Ja po 2 godz. mam dosyć siedzenia na nich. Wersja z patchworkiem tez jest fajna, ale sama wiesz, jak to z czyszczeniem.
Ja mam w jadalni krzesła/fotele z ikei z kolekcji, której już nie ma od dawna. Są bardzo wygodne, ale- miały zdejmowalne pokrycie z szarego filcu, który po 3 latach prania był do niczego. Obiłam jakąś podobno super dobrą ekoskórą, nie zdążyłam przekonać się czy wytrzymała, bo mój kotek kochany podarł je całkowicie Na pazurki (ścinane!) wytrzymała na pewno nie jest.
No i teraz mam znowu dylemat- czy krzesła wywalać i zastąpić twardymi, czy poduszki na nie ( nie lubię jak coś zwisa i się majta po krześle), czy obijać krzesła jakimś innym materiałem. W zmywalne materiały "nowej generacji" nie wierzę zupełnie- miałam, po roku do wywalenia.
Mam wrażenie że jeśli chodzi o krzesła do jadalni, nie wynaleziono jeszcze ideału.
to ja u Ciebie a Ty u mnie
Dobrze by było, żeby zgłosił się ktoś jeszcze, kto ma większe pojęcie w tym temacie i dobrze doradzi.
Białe dobrze wygląda na zdjęciach, ale w codziennym użytkowaniu szybko można przeklnąć, szczególnie jak ma się małe dzieci, czy zwierzątko.
A bądźmy szczerzy w końcu najważniejsza wygoda, a nie ciągłe bieganie ze szmatką.
haha, przy tej okazji przypomniało mi się, powiedzonko moje i kolezanki z czasów akadmickich, którego używałyśmy jak nam się w pokoju ktos zasiedział do późnych godzin:
"U sąsiadów też byli goście, ale już sobie dawno poszli"