Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Mala_Mi 09:17, 05 lis 2015

Naparstnice są śliczne zawsze Tylko po przekwitnięciu brzydną jak inne byliny. Trzeba po prostu brzydką wyciepać a mieć na rozsadniku nową w pogotowiu do posadzenia Chociaż u siebie najbardziej lubię te co same sobie znalazły miejsce. Wciskają się w szpary i szczeliny i nie zajmują mi miejsca na rabacie

A siewki jeżówek mogę ci podrzucić w kopercie wiosną.. .. tylko obawiam się, że zakwitną dopiero na kolejny rok.. Musisz zapytać Malkul kiedy u niej zakwitły.. bo u mnie sobie robią co chcą i nie wiem ilu letnie zakwitają. Lub nasiona w kopertę ci mogę wrzucić. Sypniesz je w rabatę teraz i niech rosną.
Ewa777 14:47, 05 lis 2015

Naparstnicy jeszcze nie mam, więc sobie u Ciebie podczytuję, bo bardzo mi się podoba ta bylina
ren133 21:49, 05 lis 2015

Dominika11 napisał(a)
to jak Ci idzie tak dobrze to może i u mnie byś umyła tak z rozpędu

Jola mi dała kopa ... ale nie aż takiego
szemusia 21:57, 05 lis 2015

Hej, zapracowana Kobieto
Ogród wysprzątałaś, plany rabatkowe na przyszły rok poczynione, okna umyte, remont się planuje- co Ty, kochana będziesz teraz robić?!!!
ren133 22:05, 05 lis 2015

Ewkakonewka napisał(a)
Hahaha chyba trzeba w kolejkę się ustawić, też bym nie pogardziła, okna to niekończąca się historia
Naparstnice wysiałam w tym roku i też będę eksperymentować czy je chcę, czy nie. Na zdjęciach zawsze cudowne są, ale to zawsze w realu jakby różnie potem wygląda

... no właśnie często tak jest, że na zdjęciach rabaty wyglądają katalogowo a w rzeczywistości bywa róznie ... i po to jest to forum żeby sobie przekazywać doświadczenia
ren133 22:15, 05 lis 2015

Mala_Mi napisał(a)
Naparstnice są śliczne zawsze Tylko po przekwitnięciu brzydną jak inne byliny. Trzeba po prostu brzydką wyciepać a mieć na rozsadniku nową w pogotowiu do posadzenia Chociaż u siebie najbardziej lubię te co same sobie znalazły miejsce. Wciskają się w szpary i szczeliny i nie zajmują mi miejsca na rabacie

A siewki jeżówek mogę ci podrzucić w kopercie wiosną.. .. tylko obawiam się, że zakwitną dopiero na kolejny rok.. Musisz zapytać Malkul kiedy u niej zakwitły.. bo u mnie sobie robią co chcą i nie wiem ilu letnie zakwitają. Lub nasiona w kopertę ci mogę wrzucić. Sypniesz je w rabatę teraz i niech rosną.

Trochę naparstnic mam od Krysi z hirutkowego ... ale w tym sezonie zakwitły tylko 2 szt na biało ... i te zostaną na rabacie z hortkami (przez pierwsze 2 lata póki hortki małe będą tam miały dobrze ... myślę)
Na rozsadniku mówisz?
Jeśli chodzi o jeżówki przyjmę każdą wersję jaką zaproponujesz
Dziękuję Ci Aniu ... Ty jesteś taka zajęta, masz tyle na głowie i jeszcze pamiętasz o innych
ren133 22:29, 05 lis 2015

Ewa777 napisał(a)
Naparstnicy jeszcze nie mam, więc sobie u Ciebie podczytuję, bo bardzo mi się podoba ta bylina

Jest piękna ... zobaczymy jak będzie się czuła u mnie
Pozdrawiam

ren133 22:35, 05 lis 2015

szemusia napisał(a)
Hej, zapracowana Kobieto
Ogród wysprzątałaś, plany rabatkowe na przyszły rok poczynione, okna umyte, remont się planuje- co Ty, kochana będziesz teraz robić?!!!

Zawsze coś się znajdzie - dzisiaj spędziłam 2h na konsultacjach w szkole Ech co ja mam z tym moim synem - leniwy geniusz drażni nauczycieli ...
Kuba 08:40, 06 lis 2015

ren133 napisał(a)

leniwy geniusz drażni nauczycieli ...

hehe skąd to znam...
ren133 19:09, 06 lis 2015

Kuba napisał(a)

hehe skąd to znam...

Też tak masz? I jak sobie z tym radzisz?