Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród w budowie - nieustającej 08:46, 22 lis 2014

Do góry
Pięknie wyglada rewolucja na brzozowej. Czy szpaler drzew będzie na wór G.Hamiltona?

Czy jetes zadowolona z koloru Mme Isaak? Czy możesz pokazać wiecej jej zdjęć?
Ogród Loczka 00:01, 22 lis 2014

Do góry
O matulu zglodnialam
Pomóżcie wyczarować mi ogród 23:59, 21 lis 2014

Do góry
Viola napisał(a)
Mam wrażenie, że kręcę się wokół własnego ogona (żebym chociaż go miała). Będę już 2 raz przesadzać te tuje, o których napisałam w poprzednim poście. Ciągle jest okropnie, nic mi się nie podoba Najgorsze, że doskonale zdaję sobie sprawę z własnych błędów, i niby już jestem taka mądra, a ciągle strzelam samobóje. Dokupiłam 2 świerki, żeby było ładniej, wczoraj cały dzień na wietrze i zimnie męczyłam się i je sadziłam (+ opcja przesadzania pozostałych, przekopanie ziemi, dodanie mączki, obornika przekompostowanego i kompostu). No i efekt mizerny, a na zdjęciach wręcz tragiczny. Świerki wyglądają jakby każdy był innym drzewem i na nic moje tłumaczenie, że się do siebie upodobnią Nie wiem w ogóle czy powinnam oglądać Wasze ogrody bo... zgodnie z powiedzeniem :"czego oczy nie widzą, tego dusza nie boli" Och... Na zdjęciu- świerki serbskie - każdy inny. Zdjęcie minimalnie przekłamuje kolory (efekt lampy błyskowej), ale w rzeczywistości nie jest dużo lepiej

Bedzie duzo lepiej, już za rok
Widzę, ze masz typowy kryzys po cieżkim sezonie. Zobaczysz wiosna spojrzysz na swoj ogrod z miloscia i wpadniesz z lopata i bedziesz radosnie przesadzac tuje
Trzymam kciuki i czekam na plan ogrodu. Jak wstawisz daj mi znac, wpadne podoradzac, bo ostatnio forum nie ogarnaim, za duze juz jest
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:00, 21 lis 2014

Do góry
I co zrobisz z Baronem" nawet nie wiem jak moje roże wygladaja, jutro muszę je dokładnie obejrzec
Ogródek Anity 22:56, 21 lis 2014

Do góry
Anita Twoja Novalis ma inny kolor niż na wszystkich zdjęciach w necie - nie ma trupiego koloru Jak Ty oceniasz ten odcień? Bo ja się chyba zaczynam łamać a zarzekalam sie, źe Novalis u mnie nie bedzie... A Lavender Ice masz?
Mała Eleczka 22:48, 21 lis 2014

Do góry
bleebla napisał(a)

Nie, nie, to nie tylko ten rok. Pisałam w skrócie Polince co jest w wątku, żeby nie czytała całego. Szkoda czasu na te nudy

To zapodaj fotki do poszczegolnych punktów telegramu
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 22:45, 21 lis 2014

Do góry
U mnie jakaś dziwna pogoda, ciagle 5-8 stopni... Nawet nad ranem...
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 22:44, 21 lis 2014

Do góry
Świetną masz kolekcję juk i imponujące oczko wodne.
Będę zaglądać i obserować poczynania ogrodowe
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 22:33, 21 lis 2014

Do góry
Zaledwie 121 dni do wiosny? Przecież ja nei zdązę kolejnych rewolucji zaplanować! Nie mozna byłoby tej zimy zduplikować ?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:30, 21 lis 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Nawet nie wiesz jakby mi pasowała taka czerwona donica jakie Ty masz w ilości sztuk dwie Na pewno tej wyprzedaży nie robisz? Zajrzę na pewno -może nawet dziś?

Macham!

Sebek nawet nie wiesz jak długo na nie polowałam co najmniej tyle samo czasu muszą stac
Ogródek Iwony 22:28, 21 lis 2014

Do góry
Male trawki dadzą radę ' bo mają płytkie korzenie
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 19:06, 21 lis 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Jak to nie będzie? Przecież krokusy się rozmnażają o ile liściom dałaś dojrzeć! Skoro były ubiegłej wiosny, to będą i najbliższej.

Przeciez ja trzy razy tę rabatę z krokusami przerobiłam...coś może zostało w ziemi... Wiosną się okaże.... Czy finkowe czosnki mozna sadzić wiosną, te główkowate?
Postawić trawkę nad i... 19:04, 21 lis 2014

Do góry
Zielona napisał(a)
A u mnie jakoś więcej czasu... Odpoczynek od ogrodu pozwoli nadrobić zaległości domowe. Długie wieczory chcę spędzać z książką, ale częściej /chyba niestety/ wygrywa forum... Co tam czytasz ostatnio?

Ja ma. Tak samo...stos książek do przeczytania w sypialni rośnie...
Buziaki Aga
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 19:02, 21 lis 2014

Do góry
CO tu tak cicho.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 18:59, 21 lis 2014

Do góry
Oj wiosną Twoj ogród będzie zniewalający
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:57, 21 lis 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Czyli kawka z wkładką na energię
Chyba skuteczna, sądząc po kondycji
Zima chyba nas nie dopadnie, ale tak czy siak, będziemy coś wymyślać, bo już nie będzie, co na ogrodzie robić, chyba mnie ta perspektywa cieszy, bo juz marzę o wiośnie

Na razie zimy u nas nie zapowiadaja, zastanawiam się czy cieszyc się czy smucić??
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:56, 21 lis 2014

Do góry
Margarete napisał(a)

.........no własnie.........to sie już wydało...

O rany jak ten wątek zasuwa, a mówiłyscie że jesienią a juz na pewno w listopadzie to wątki płyną leniwie bo nie ma o czym gadać, czego pokazywac.......a ja nie nadążam nadal, jak w pełni lata......do tego nie rozumiem jak Konstancja i wnerw mnie łapie bo nie wiem o czym gadacie...te dulki i gilgotki to juz sie wyjasniły a któż to jest ten pieszczotliwie zwany Montym ?

Mandzen - jesienne widoki u ciebie piekne, Tytus oczywiście w tle też a co do brzóz (tych dwóch z "odrostami") to ja sie zapisuje do stronnictwa Małej Mi i nie pozwalam ich wyciepać.....jakby co to sie z Anią przykujemy do nich w ramach protestu łańcuchami...jak partia zielonych.....i nie damy ich ruszyc - chyba że razem z nami

Maragaret my na prawde zwolniliśmy
Dunki to róże Poulsena czyli duńskie
gillotki to francuskie róze Gillout
Kazdy kraj ma swego Austina
Niemcy Tantau

Oczywiscie są jeszcze inne roże w tych krajach ale piszemy o tych najbardziej dostępnych w Polsce lub najpopularniejszych
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:52, 21 lis 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Jak pisałem swój post to zastanawiałem się która ogrodniczka odezwie się pierwsza na temat owych tabletek, które jak trafnie stwierdziłaś nie są mi potrzebne

PS. Madżen ponoć późno złapała bakcyla, ale mi jak się nudzi to sobie od nowa ogród albo wnętrza planuję....

PS.2 - wymyśliłem u mnie w pokoju miejsce na jedną wielką i wysoką donicę albo na trzy wąskie i wysokie - już sam za sobą nie mogę nadążyć - a żadnych tabletek nie brałem Na pewno nie będzie tej wyprzedaży?

Bakcyla ogrodowego załapalam dopiero w wieku 32 lat
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:50, 21 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Sebek, przecież wiesz, że dla panów inny kolor mają, ale ty nie potrzebujesz

Marzenka, a jak chodziłaś do szkoły, to dawałaś radę wysiedzieć?
Teraz choć polecisz rabatkę przekopać, a tam trzeba było cicho siedzieć

dawalam radę pod dwoma warunkami , grałam w koszykówkę, byłam przewodniczacą klasy i wszystko zaliczałam na 5. Jak to zrealizowalam to wytrzymywalam 45 min Ale strasznie gadatliwa byłam....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:48, 21 lis 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

A dla Panów też som? Trzeba Cię wspierać, żeby na kolejne zaplanowane przez Ciebie rewolucje środków nie brakło

Wyobraż sobie, że dla panów mamy , tylko zamiast niebieskich to u nas białe ale wnetrze to samo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies