Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

admete 06:34, 18 lis 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Jakże podoba mi się zapał ogrodowy i sam charakter ogrodu.

Dzięki Ewo

Oraz postać tajemniczego pana T od roślin. .

Pan T. pomógł mi ogarnąć to co sama już stworzyłam
A teraz pomaga dostosować rośliny do moich warunków i hamować moje wybujałe zapędy i wariackie pomysły hahahahahaha
Madzenka 18:59, 21 lis 2014

Oj wiosną Twoj ogród będzie zniewalający
BASIA8 23:10, 21 lis 2014

Pozdrawiam i oczywiście pytam jak tak oczko
admete 08:23, 23 lis 2014

Marzena2007 napisał(a)
Oj wiosną Twoj ogród będzie zniewalający

Dzięki
Oj mam nadzieję że wszystkie cebulki wyjdą
admete 08:23, 23 lis 2014

BASIA8 napisał(a)
Pozdrawiam i oczywiście pytam jak tak oczko

Basiu dziękuję .
Już jest dobrze, praktycznie we wtorek już normalnie patrzyłam na oko - czyli cały tydzień trwała regeneracja
admete 08:30, 23 lis 2014

W środę skończyłam definitywnie z wsadzaniem roślinek w ogrodzie

W poniedziałek - bojąc się że będzie już tylko zimniej wsadziłam część krokusów.
W środę skończyłam wszystko

To zdjęcie z poniedziałku

W środę cebulki wylądowały już do końca lewej strony - nawet 5 sztuk mi zostało - więc te 200 szt było strzałem w dziesiątkę .

Urobiłam się bo wywiozłam bardzo dużo żwiru z tej rabaty, żeby cebule miały szanse przebicia się przez niego na wiosnę .
Żwir pojechał na tyl działki pod siatkę gdzie panowie wsadzili graby,
więc i tam zrobiłam porzadek - warstwa żwiru jest spora, więc powinna trochę hamować chwasty które panosza się zza siatki.
Na wiosnę będę za siatką od strony lasu mocno randapować i chce przygotować ziemię i wsadzić tam jakieś iglaki na żywopłot z drugiej strony .
Dzisiaj jak byłam z Silvo pomyślałam żeby może przesadzić sosny - siejki z pobliskich łąk? - takie jak ta co mi oko załatwiła hahahahaha.......zobaczymy .

Dzisiaj u nas słoneczko od rana wygląda

Miłej niedzieli wszystkim życzę

Luki 17:25, 23 lis 2014

Ja tak patrze i nic nie napisałem po jesiennych pracach. Mnie żurawki w linii się bardzo podobają no ale nie wiem czy w tej kwestii jestem obiektywny

Na prawdę podziwiam Cię za te wszystkie wsadzone cebule, ja marudziłem jak miałem posadzić tulipany do dużego dołka i 50 wsadzić sadzarką, a tu całe wykopaliska łączenie z pracami żwirowymi W przyszłym roku rośliny pokarzą na co je stać no i oczywiście cebulowe szaleństwo nas czeka
Mathildis 17:42, 23 lis 2014

Agnieszko nie wiem czy bardziej będę czekać na moje cebule, czy może jednak na Twoje w hurtowych ilościach
edit: sosny na żywopłot odpuść pomyśl o czymś innym
bociek 17:53, 23 lis 2014

Ojej, ale się u Ciebie dzieje 450 patyczków, wow
admete 09:31, 24 lis 2014

Luki napisał(a)
Ja tak patrze i nic nie napisałem po jesiennych pracach. Mnie żurawki w linii się bardzo podobają no ale nie wiem czy w tej kwestii jestem obiektywny

Wiesz co doszłam do wniosku że ja chyba faktycznie źle zdjęcia robię, ale to przez to że staram się nie łapać domu, ani zbytnio ogrodzenia i dlatego giną realne proporcje

Ale po wsadzeniu jestem z efektu bardzo zadowolona .

Tylko 3 z nich miały bardzo malutkie korzonki - mam nadzieję że odbija i nie przemarzną . Jak myślisz okryć je jakimiś gałązkami?

Na prawdę podziwiam Cię za te wszystkie wsadzone cebule, ja marudziłem jak miałem posadzić tulipany do dużego dołka i 50 wsadzić sadzarką, a tu całe wykopaliska łączenie z pracami żwirowymi W przyszłym roku rośliny pokarzą na co je stać no i oczywiście cebulowe szaleństwo nas czeka

Dzięki Łukasz