Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Miniaturowy ogródek 07:58, 14 cze 2012

Do góry
ja mam dobre doświadczenia, choć zakupy tam nie są łatwe.
Miniaturowy ogródek 07:56, 14 cze 2012

Do góry
chyba nie, tłumaczyła klientowi że żurawki Citronelle ma , swoje ale nie sprzeda bo maja po 2 liście po zimie.
Miniaturowy ogródek 07:54, 14 cze 2012

Do góry
Danusiu wiosną rzeczywiście w szkółce na Jaskółczej było mało, bo straty były spore.
Ale teraz, jakieś 2 tyg temu już wiele jest , w tym właśnie żurawki.
Wciąż brakuje sporej części miskantów, rozpelnic jak na lekarstwo, mało jest Carex m.Variegata.
Ale żurawki są i to ładne.
Ogródkowe perypetie:) 17:35, 13 cze 2012

Do góry
Agnieszko, wyczytałam u GabiK, że zainteresowałaś się żurawkami, o których pisała tam Magnolia; i ze chcesz ją w tym celu "wykorzystać".
Chcesz kupić te żurawki (przez Magnolię)? Jeśli tak to jak załatwisz sprawę wysyłki? Czy może jest jakaś inna opcja?

Sorki, że molestuję ciebie (i żeby Magnolia nie odebrała tego źle...) ale cena jak dla mnie też kusząca.
Miniaturowy ogródek 14:18, 13 cze 2012

Do góry
Magnolia nigdzie nie napisała, że 8,5 to drogo, tylko że Citronelle są najdroższe u tej Pani, czyli reszta jest nie wie za ile, ale tańsza.
8,5 to bardzo dobra cena.
Miniaturowy ogródek 14:16, 13 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Magnolio a po ile ma te żurawki?

Citronelle po 8.5, Toffi po 5, czerwonych w tym roku nie kupowałam więc nie wiem, ale Citronelle ma najdrożej, więc poniżej 8.5.

8,5 za citronelle to dla Was drogo? No rozpuściłyście się moje drogie ! U nas po 12zł, a jak trafiłam po 10zł (właśnie z Byliny Świerk) to od razu brałam...

oj... u nas po 15 zł...
Miniaturowy ogródek 11:55, 13 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Citronelle po 8.5, Toffi po 5, czerwonych w tym roku nie kupowałam więc nie wiem, ale Citronelle ma najdrożej, więc poniżej 8.5.

8,5 za citronelle to dla Was drogo? No rozpuściłyście się moje drogie ! U nas po 12zł, a jak trafiłam po 10zł (właśnie z Byliny Świerk) to od razu brałam...

Aguś ma rację, u was wszystkie jakoś taniej
Miniaturowy ogródek 11:47, 13 cze 2012

Do góry
magnolia napisał(a)

Miniaturowy ogródek 11:44, 13 cze 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
Jak to nie obsługuje? Ja regularnie jestem u niej z klientem po 5 traw i 10 żurawek. Zdarza mi się wpadać do niej po 3 rośliny. Tylko ona jest strasznie zajęta, więc nie da się u niej przyjść i oglądać i pytać co to i ile kosztuje itp.Ale podjechać i spytać o coś konkretnego, pewnie. Rzeczywiście, najlepiej zadzwonić.
Namawiam ją na zamieszczenie oferty na stronie, mówiła że to zrobi.
Najwięcej ma traw- miskanty, rozplenice, carex,
Paprocie, hosty, byliny - zurawki, tiarelle, liliowce, bodziszki, przywrotniki, żelaźniak, brunnery, ligularie, szałwia omszona, orliki, kosaćce, pragnia, jeżówki.... Tyle pamiętam.

Ło matko, jaki wypas!!! Ja też chcę taki sklep!!!
Miniaturowy ogródek 11:29, 13 cze 2012

Do góry
pomyliłam miejsca Gabik, dlatego wycofałam sie z tej wypowiedzi. Blisko perukowca trawki tak wyglądały jak secta. Ona ma problemy z zimowaniem.
Ale może to być cos innego, z daleka słabo widać
Miniaturowy ogródek 11:07, 13 cze 2012

Do góry
tak, z podpisami różnie bywa.
Na mojej trasie do domu jest taki sklep gdzie kostrzewy sprzedaja jako ostnice, opipogon pod nazwą czarna rozplenica, carex morrovi jako carex japoński a ostnice jako carexy. Kiedyś coś próbowałam interweniować, ale nikogo nie interesuje co jest jak podpisane, a sprzedawcy tłumaczą że klienci zamieniają tabliczki.
Miniaturowy ogródek 10:23, 13 cze 2012

Do góry
chętnie pomogę
Miniaturowy ogródek 10:12, 13 cze 2012

Do góry
abiko napisał(a)

Miniaturowy ogródek 10:10, 13 cze 2012

Do góry
Jak to nie obsługuje? Ja regularnie jestem u niej z klientem po 5 traw i 10 żurawek. Zdarza mi się wpadać do niej po 3 rośliny. Tylko ona jest strasznie zajęta, więc nie da się u niej przyjść i oglądać i pytać co to i ile kosztuje itp.Ale podjechać i spytać o coś konkretnego, pewnie. Rzeczywiście, najlepiej zadzwonić.
Namawiam ją na zamieszczenie oferty na stronie, mówiła że to zrobi.
Najwięcej ma traw- miskanty, rozplenice, carex,
Paprocie, hosty, byliny - zurawki, tiarelle, liliowce, bodziszki, przywrotniki, żelaźniak, brunnery, ligularie, szałwia omszona, orliki, kosaćce, pragnia, jeżówki.... Tyle pamiętam.

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 09:52, 13 cze 2012

Do góry
Sylwio,u mnie przez wiosenny przymrozek poszedł 3 letni ligustr z pieknymi swiecącymi zółtymi liśćmi,irga taka ponad metrowa,3 letnia morela,która miała pierwszy rok kwiaty i magnolia 2 letnia.Juz nie kupię drugi raz tych roslin skoro nie daja sobie rady.
Miniaturowy ogródek 09:49, 13 cze 2012

Do góry
Gabik a jakich żurawek szukasz? Przed Piasecznem przy Puławskiej jest szkółka gdzie są żurawki, całkiem ładne. Pani jest sprawdzona , ma materiał dobry, nie pedzony nadmiernie, zdrowy.
Ma na pewno Citronellę, jakieś bordowe ( nie tylko Palace Purple) i cos co nazywa Toffi- mówi że nie jest to żadna odmiana rynkowa, tylko jej własna i że dobrze zimuje ( bo z niektórymi odmianami żurawek bywa różnie). I rzeczywiścieToffi jest u mojej mamy i ma się świetnie. Acha- ta Toffi jest podobna trochę do Creme Brulle, pomarańczowa , od spodu liście zaróżowione.
Warto tam się przejechać, tyle że pracują 7-16.00
Szkółka Pani Joanny Dziatko, na ul Jaskółczej ( Danusia na bank zna to miejsce)
Boćkowe perypetie ogrodkowe 21:19, 12 cze 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
boćku tnij serby teraz, nie czekaj do wiosny. Do wiosny Globosy będą już mocno brzydkie pod gałęziami serbów., A serbom nic nie będzie, tylko zrób to teraz.

Magnolia, dzieki za rade, jutro ciachne, mam nadzieje, ze nic nie popsuje, bo M by mnie chyba powiesil
Boćkowe perypetie ogrodkowe 12:26, 12 cze 2012

Do góry
boćku tnij serby teraz, nie czekaj do wiosny. Do wiosny Globosy będą już mocno brzydkie pod gałęziami serbów., A serbom nic nie będzie, tylko zrób to teraz.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:26, 12 cze 2012

Do góry
no nie sa to Belle Etoile- u nich kropka w środku jest wyraźna i maja spory kwiatek.
Kurcze, ale wtopa, powinni się wstydzić. Belle E. będzie dość niewysoki, a ten- nie wiadomo ile będzie miał- może nawet 2.5 metra
Miniaturowy ogródek 10:29, 12 cze 2012

Do góry
świetnie że Cię tam nie ma- będziesz miała duuże wrażenia na wejściu. Mam nadzieję że nie musisz się oszczędzać zdrowotnie, bo na pewno będą emocje.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies