Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogródek Anity 21:02, 19 lis 2014

Do góry
Anitka u Ciebie zawsze wzdycham na widok róż zdziwiła mnie taka niska Louis Odier, u mnie wsadzona w siepniu miała niemal 1,5 m wysokosci.

Jesli pierwszy raz wybierasz sie do Grecji, to zacznij od Rhodos - to mieszqnka średniowiecznych Krzyzowców, Tureckich minaretów i wloskiego okresu międzywojejnnego. A cołość okraszona przyjanymi Grekami.
Gorąco polecam! uwielbiam Grecję

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:58, 19 lis 2014

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Spoko, spoko, już Madżenka szałwię testuje. Jak test wypadnie pozytywnie, to jeszcze mam pomysła na inne miejsce suche (nowość u mnie ) gdzie ją posadzę.

Ja też posadziłam w szpalerze szałwię w tym roku przed szpalerem kosaćców. Ciekawa jestem efektu. Wtedy pokażę, jak coś z tego wyjdzie
Wieloszka, masz czas zajrzeć do mnie i mi podpowiedzieć co nieco w sprawie rabatki z berberysem w tle? Na ostatniej stronce
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:52, 19 lis 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Kajaki na wiosnę chyba, że teraz w kombinezonach

Myślałyśmy nawet z Agą nad spotkaniem ogrodowiskowym na kajakach... Jak będą chętni to możemy pomyśleć

Jestem za!!!!!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:47, 19 lis 2014

Do góry
Danusiu a jakieś fotki tego spektaklu donicowego na 6 piętrze nam pokażesz?
Makowo na Kociewiu 20:45, 19 lis 2014

Do góry
Niesamowite masz te kule !
Muszę w sobotę obejrzeć moje ciemierniki, może i mi róże bożonarodzeniowe zakwitną
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 20:41, 19 lis 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Marzenko, bilety do parku zakupione, wydrukowane. Ciekawe po jakim kursie mi zejdzie z karty... Fajnie będzie!
Plan jest następujący:
Przylatujemy, podpisujemy umowę wynajmu auta, jedziemy nim do mieszkania, padamy na twarz Wyspani wstajemy w środku tamtejszej nocy (zmiana czasu) i od razu jedziemy zwiedzać największą i najdalej położoną atrakcję - Chichen Itza. 200km w jedną stronę. Otwarte od 8mej rano, zamierzam być pierwszym zwiedzającym hihi - to nasza 15ta więc raczej zdążymy spokojnie Zwiedzamy, wracamy przez kolonialne miasto Valladolid, gdzie zwiedzamy i jemy obiadokolację (na nasze warunki czasowe).

W Cancun może jeszcze się rozejrzymy i wracamy do domu, znowu padając na twarz hihi. Kolejne 2 dni plażujemy przyzwyczajając się do różnicy czasu i kolejnego, 4go już dnia mamy cały dzień w Xcaret kupiony. Potem zostaje niecałe 1,5 tygodnia na Tulum, Coba, Playa del Carmen i Cancun oraz drugi dzień gratis parku Xcaret (do wykorzystania do 7 dni po pierwszej wizycie). Fajnie będzie! Teraz czekam tylko na przewodnik i mapę, dokształcać się będę znowu końcem stycznia, bo pewnie dużo zapomnę

Czarnogóra podobno bardzo się rozwinęła i już jest mniej autentycznie niż kilkanaście lat temu. Ale trzeba zobaczyć W takim razie miejscowość z ładną plażą sobie znajdę. Ale to plan za dwa lata, bo w te wakacje zaplanowałam już Gruzję...

Wszystko swietnie zaplanowane! Chichen Itza obowiazkowa' bo przeciez to piramidy. Myslalam, że tam od temepratury i wilgotnosci wyzione ducha

Ale powiem Ci w tajemnicy, ze z Meksyku najlepiej wspominam xcaret. Zacznijcie od splywu pontonami to bajkowe, błekitne miejsce z kolrowymi papugami wszelkimi zwierzakami.

A z Tulum muszisz nam wyslac taka fotkę . Z krzywą palemką

Wieczorem wypij za mnie mojito

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:36, 19 lis 2014

Do góry
Zielona napisał(a)

Ta szałwia wygląda doskonale w masie. Moja koleżanka ma na 15m długości Z daleka wygląda to zjawiskowo. Rzeczywiście po kwitnieniu jest jak chwast, więc trzeba wyciąć do zera, ale... to gwarantuje drugie kwitnienie. Za obwódką z bukszpanu nie ma problemu, bo przykryje.

Spoko, spoko, już Madżenka szałwię testuje. Jak test wypadnie pozytywnie, to jeszcze mam pomysła na inne miejsce suche (nowość u mnie ) gdzie ją posadzę.
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:22, 19 lis 2014

Do góry
U nas jeszcze jesień na całego, rano było +6, wieczorem +8... Nawet nie wiem jak moje róze wyglądają...ale chyba mam heszcze ze dwa tygodnie na kopczykowanie.
Aniu czym kopczykujesz róźe jeśli nie masz kompostu? Ziemią ogrodniczą czy torfem?
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 20:18, 19 lis 2014

Do góry
Połączenie traw, róż i lawendy znakomite. Co to za czerwona gwiazda?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:17, 19 lis 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Marzenko u mnie platy rabatki rododendronowej w zawilcami. Masz je u siebie, jakbyś mogła zajrzeć krytycznym okiem

Zawilce i rh to do ry pomyśł ale do nich brakuje mi trawek
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:16, 19 lis 2014

Do góry
makkasia napisał(a)

Madżenko 2015 będzie na ogrodowisku rokiem róż już nie mogę się doczekać
Ascot przesadzałam już dwa razy bo najpierw go przypalało, później rósł koło białej nn i źle było - patriotycznie tylko dobrze na fladze. No i wylądował przy Leo ...zobaczymy. Gospel posadziłam przy Larissie i Wenlocku. Munstead Wood ma towarzystwo Queen of Sweeden i Geoffa Hamiltona. Nie wiem czy to dobre wybory rok 2015 pokaże

Kasiu będzie pieknie. Ale jak znam życie w 2015 będziemy przesadzać
Już sie nie mogę doczekać czerwca 2015!!!!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:15, 19 lis 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Ależ mam zaległości... 5 obowiązkowych wątków nie ogarniam.. ale powoli sie uspokaja... ciut poczytałam ,resztę jak wrócę... bo jak u cię nie czytać wszystkiego.

Moja tojeść bordowa poszła out Bez żalu

Ja chwilowo nawet na pięciu wątkach nie jestem... Nie ogarniam się czasowo a jeszcze bliskie kontakty z Monthy zabierają sporo czasu..
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:14, 19 lis 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)

Nie da się ukryć, że jest lepszy.
Widzę, że oglądacie GW z Agniechą, ja niestety już mam to za sobą, bo oglądałamt co tydzień, na bieżąco, niemal od początku.
Monty zbiera nasiona niemal ze wszystkiego robi mnóstwo rozsad, bo ogród ma naprawdę duży i samych szklarni ma trzy sztuki. A najbardziej mi się podoba, jak mówi wyraziście "but..." (ale) i zaraz potem charakterystycznie zawiesza głos.

Gabrielo wiesz, ze ja sezon 2014 "przez" Ciebie oglądam dobrze że na youtubie jest wszystko
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:12, 19 lis 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Sporo masz magnolii
Zastanawiam się, jak się tobie udaje tyle roślin wcisnąć, coś u siebie mam problem
miłego dzionka, szkoda źe ta pora, bo nie mogę spać. .poszłabym do ogrodu, a tak można tylko na forum buszowć

Irenko liczmy na mroźną zimę, będziemy wymieniać wówczas rosliny
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:11, 19 lis 2014

Do góry
Rench napisał(a)

Rench
Stipę wyrywałam ręcznie, przy okazjinusunęłam uschnięte źdźbła. Jedna wyszla mi z korzeniami a wlaściwie bez korzeni, bo pod spodem byly pędraki.. Więc sprawdż co w glebie siedzi...

Alnwick warta grrzechu, będę ją porownywać.z Queen i Geofem bo posadzilam tę trójkę w półokręgu a za nimi dwa Falstaffy i Othello, w nigach jakieś purpurowe gilotki i dunki
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:41, 19 lis 2014

Do góry
Aga pewnie już kopie dołki pod kamasję
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:15, 18 lis 2014

Do góry
Dobranoc zostawiam was dla Monthy Dona
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:14, 18 lis 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)

A ja uwielbiam go słuchać!
Nie widziałaś jeszcze jego kompostownika????
Mnie raczej zastanawia po co on tyle tych siewek robi?

Mam Stellatę taką ok. 50cm i zastanawiam się jak długo muszę czekać żeby była konkretniejsza. Też najpierw zabiedzona była, rok temu przesadzona. No to poczekam jeszcze trochę na szał kwiatów.

Aga on mówi przepięknie Ty to najlepiej ocenisz
kompostownik ma jak pół mojego ogrodu.... ale gdy wczorja ogladałam odcinek w zwycinaniem obwódek bukszpanowych chorych na grzyba to mi się płakać chciało...

Stellata u mni ostatnio przyrasta ok 20-30 cm rocznie, wiec nie jest tak źle. Na kwitnienie mamy radę, trzy raz w sezonie począwszy od marca Agrecol do Magnoli. Nie ma opcji aby nie kwitła obficie w 2016, bo teraz to co miała zawiazać w pąkach to już jest.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:10, 18 lis 2014

Do góry
makkasia napisał(a)

Ja Leo ale normal nie red połączyłam z Ascot i zobaczymy co z tego mariażu będzie
dodaj stipa jeszcze ...
macham

Obawiam się, ze będzie leki zgrzyt Wszystko zalezy od stopnia nasłonecznienia, temperatury latem i gleby. Może być zgrzyt albo pełna akceptacja.
Moich kilka róż np. Red Leonardo da Vinci trzykrotnie zmienił miejscówkę od końca lipca 2014... aż wylądował przy Ascot. Zwykły Leoś został posadzony za moją NN a chyba wiosną a może nawet w grudniu zmieni się miejscówką na przodzie tej rabaty z NN z Rose de Rechst
Ja jeszcze tych niuansów różanych do końca nie czuję. Pewnie zajmie mi to kilka sezonów. Najbardziej obawiam sie co mi wyszło z tego mieszania różnorodnych purpurowych róż z bladawcami. Okaże się już w czerwcu 2015....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:04, 18 lis 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Marzenko 4 sezon to ten z 2012 roku ? Oglądałem ostatnio relacje Gardeners World z CHFSh, ale nie ukrywam, że ja mówionego angielskiego to nie rozumiem zbyt wiele i troszkę to irytuje Tak swoją drogą to też marzy mi się takie wyjazd... może kiedyś

Czytając dyskusje na temat kolorów i odcieni róż mam wrażenie, że wchodzę na wyższy poziom rozróżniania kolorów... jak na faceta

Łuki 4 sezon to 2012 w całości na Youtube po polsku. Ale sezon 2014 mozęsz oglądać np z napisami, bedzie łatwiej. I jak się uczyć angielskiego to od najlepszych. Moim podstawowym jezykiem obcym był zawsze niemiecki, co nie zroumiem to sobie dopowiem
Łuki tylko najwyższy poziom facetów (ogrodowiskowy) odróżni karminowy od malinowego
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies