Anitka u Ciebie zawsze wzdycham na widok róż zdziwiła mnie taka niska Louis Odier, u mnie wsadzona w siepniu miała niemal 1,5 m wysokosci.
Jesli pierwszy raz wybierasz sie do Grecji, to zacznij od Rhodos - to mieszqnka średniowiecznych Krzyzowców, Tureckich minaretów i wloskiego okresu międzywojejnnego. A cołość okraszona przyjanymi Grekami.
Gorąco polecam! uwielbiam Grecję
Ja też posadziłam w szpalerze szałwię w tym roku przed szpalerem kosaćców. Ciekawa jestem efektu. Wtedy pokażę, jak coś z tego wyjdzie
Wieloszka, masz czas zajrzeć do mnie i mi podpowiedzieć co nieco w sprawie rabatki z berberysem w tle? Na ostatniej stronce
Wszystko swietnie zaplanowane! Chichen Itza obowiazkowa' bo przeciez to piramidy. Myslalam, że tam od temepratury i wilgotnosci wyzione ducha
Ale powiem Ci w tajemnicy, ze z Meksyku najlepiej wspominam xcaret. Zacznijcie od splywu pontonami to bajkowe, błekitne miejsce z kolrowymi papugami wszelkimi zwierzakami.
A z Tulum muszisz nam wyslac taka fotkę . Z krzywą palemką
Spoko, spoko, już Madżenka szałwię testuje. Jak test wypadnie pozytywnie, to jeszcze mam pomysła na inne miejsce suche (nowość u mnie ) gdzie ją posadzę.
U nas jeszcze jesień na całego, rano było +6, wieczorem +8... Nawet nie wiem jak moje róze wyglądają...ale chyba mam heszcze ze dwa tygodnie na kopczykowanie.
Aniu czym kopczykujesz róźe jeśli nie masz kompostu? Ziemią ogrodniczą czy torfem?
Rench
Stipę wyrywałam ręcznie, przy okazjinusunęłam uschnięte źdźbła. Jedna wyszla mi z korzeniami a wlaściwie bez korzeni, bo pod spodem byly pędraki.. Więc sprawdż co w glebie siedzi...
Alnwick warta grrzechu, będę ją porownywać.z Queen i Geofem bo posadzilam tę trójkę w półokręgu a za nimi dwa Falstaffy i Othello, w nigach jakieś purpurowe gilotki i dunki
Aga on mówi przepięknie Ty to najlepiej ocenisz
kompostownik ma jak pół mojego ogrodu.... ale gdy wczorja ogladałam odcinek w zwycinaniem obwódek bukszpanowych chorych na grzyba to mi się płakać chciało...
Stellata u mni ostatnio przyrasta ok 20-30 cm rocznie, wiec nie jest tak źle. Na kwitnienie mamy radę, trzy raz w sezonie począwszy od marca Agrecol do Magnoli. Nie ma opcji aby nie kwitła obficie w 2016, bo teraz to co miała zawiazać w pąkach to już jest.
Obawiam się, ze będzie leki zgrzyt Wszystko zalezy od stopnia nasłonecznienia, temperatury latem i gleby. Może być zgrzyt albo pełna akceptacja.
Moich kilka róż np. Red Leonardo da Vinci trzykrotnie zmienił miejscówkę od końca lipca 2014... aż wylądował przy Ascot. Zwykły Leoś został posadzony za moją NN a chyba wiosną a może nawet w grudniu zmieni się miejscówką na przodzie tej rabaty z NN z Rose de Rechst
Ja jeszcze tych niuansów różanych do końca nie czuję. Pewnie zajmie mi to kilka sezonów. Najbardziej obawiam sie co mi wyszło z tego mieszania różnorodnych purpurowych róż z bladawcami. Okaże się już w czerwcu 2015....
Łuki 4 sezon to 2012 w całości na Youtube po polsku. Ale sezon 2014 mozęsz oglądać np z napisami, bedzie łatwiej. I jak się uczyć angielskiego to od najlepszych. Moim podstawowym jezykiem obcym był zawsze niemiecki, co nie zroumiem to sobie dopowiem
Łuki tylko najwyższy poziom facetów (ogrodowiskowy) odróżni karminowy od malinowego