Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

EPODLAS 10:16, 19 lis 2014

Pozdrawiam cieplutko w ten szaro bury dzień. A niedawno było tak pięknie. Dużo dobrego Danusiu
Gardenarium 17:53, 19 lis 2014

Zielona napisał(a)
Danusiu, czy Ty w tym dzisiejszym przenikliwym zimnie znowu coś tworzyłaś? Czy już zamknęłaś sezon?

Cuda w donicach na 6 piętrze I rekonesans po 3 szkółkach czego jeszcze nie pochowali

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 17:57, 19 lis 2014

Dzisiaj popatrzyłam na długoterminową i jakoś lepiej widać, już ten przewidywany śnieg gdzieś poszedł, na plusie na razie u mnie. A ja sobie dziś jak wróciłam - wymieniłam w donicach zmurszałe roślinki, biedne co już się poddały i wsadziłam pod okrągłymi lustrami wielkie bukszpany - płaszcz bluszczu - bez zmian.

Pozamiatałam, na tarasie przy stole też wymieniłam w skrzynkach hortensje na małe bukszpaniki (po dwie kulki). Zamiotłam.

Jeszcze pod cisami znalazłam 5 małych doniczek z miniaturowymi narcyzami - też posadziłam noorając się (jak mówi Sebek) pod gałęziami. O mało nowej kurtki nie poszarpałam

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 17:59, 19 lis 2014

justi napisał(a)
Pogoda okropna się zrobiła. Danusiu, na rozweselenie proponuję kupować cięte kwiaty... i myk do wazonu, od razu się lepiej robi na duszy
Pozdrawiam cieplutko!

Tak robię, miałam dziś wstąpić do kwiaciarni, ale pożałowałam kasy rzadko mi się to zdarza bo z reguły nie żałuję, ale teraz pomyslałam, że bo za to samo kupię kilka razy tyle na giełdzie

Instagram Ogrodowiska
Ewkakonewka 18:20, 19 lis 2014

Gardenarium napisał(a)
Dzisiaj popatrzyłam na długoterminową i jakoś lepiej widać, już ten przewidywany śnieg gdzieś poszedł, na plusie na razie u mnie. A ja sobie dziś jak wróciłam - wymieniłam w donicach zmurszałe roślinki, biedne co już się poddały i wsadziłam pod okrągłymi lustrami wielkie bukszpany - płaszcz bluszczu - bez zmian.

Pozamiatałam, na tarasie przy stole też wymieniłam w skrzynkach hortensje na małe bukszpaniki (po dwie kulki). Zamiotłam.

Jeszcze pod cisami znalazłam 5 małych doniczek z miniaturowymi narcyzami - też posadziłam noorając się (jak mówi Sebek) pod gałęziami. O mało nowej kurtki nie poszarpałam

Pewnie się powtarzam, ale uwielbiam Twoje posty pt. Co robiła dzisiaj Danusia Pozdrawiam cieplutko
Gardenarium 19:46, 19 lis 2014

Co robiła dziś Danusia?

Fajnie napisałaś

Jeszcze Danusia dzisiaj oblicza obciążenie donic z ziemią i roślinami, nie może być więcej niż 250 kg na m2 więc muszę wyliczyć jakie donice powinnam kupić aby ogród na dachu nie był za ciężki Chyba bez Witka się nie obędzie

Instagram Ogrodowiska
Ewkakonewka 20:46, 19 lis 2014

Zdecydowanie przyjemniejsze jest pewnie planowanie co w tych donicach posadzić
Madzenka 20:47, 19 lis 2014

Danusiu a jakieś fotki tego spektaklu donicowego na 6 piętrze nam pokażesz?
Iwk4 21:14, 19 lis 2014

Danusiu kochana, dziękuję za wsparcie.
Jak ty to robisz, że zawsze się znajdziesz na odpowiednim miejscu w odpowiedniej porze?
Zielona 21:26, 19 lis 2014

Gardenarium napisał(a)

Chyba bez Witka się nie obędzie

Duet doskonały.
Marzenka ma rację... my wiemy, że zapowiedziałaś, że serialowych fotek z nowych realizacji już niet, ale... Ty wiesz, że ochoty forumowiczów na podglądanie Cię przez Twój własny obiektyw łatwo nie wyleczysz
Wirusa dostałam i ja, a choć Twój Ogrodowiskowy sklep dobrze wyposażony, to szczepionki na tę przypadłość nie znalazłam
No zlituj się i pokaż może coś archiwalnego? Na pewno pstrykałaś to i owo w sezonie...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies