Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

makkasia 11:17, 19 lis 2014

Marzena2007 napisał(a)

Obawiam się, ze będzie leki zgrzyt Wszystko zalezy od stopnia nasłonecznienia, temperatury latem i gleby. Może być zgrzyt albo pełna akceptacja.
Moich kilka róż np. Red Leonardo da Vinci trzykrotnie zmienił miejscówkę od końca lipca 2014... aż wylądował przy Ascot. Zwykły Leoś został posadzony za moją NN a chyba wiosną a może nawet w grudniu zmieni się miejscówką na przodzie tej rabaty z NN z Rose de Rechst
Ja jeszcze tych niuansów różanych do końca nie czuję. Pewnie zajmie mi to kilka sezonów. Najbardziej obawiam sie co mi wyszło z tego mieszania różnorodnych purpurowych róż z bladawcami. Okaże się już w czerwcu 2015....

Madżenko 2015 będzie na ogrodowisku rokiem róż już nie mogę się doczekać
Ascot przesadzałam już dwa razy bo najpierw go przypalało, później rósł koło białej nn i źle było - patriotycznie tylko dobrze na fladze. No i wylądował przy Leo ...zobaczymy. Gospel posadziłam przy Larissie i Wenlocku. Munstead Wood ma towarzystwo Queen of Sweeden i Geoffa Hamiltona. Nie wiem czy to dobre wybory rok 2015 pokaże
Madzenka 20:11, 19 lis 2014

Rench napisał(a)

Rench
Stipę wyrywałam ręcznie, przy okazjinusunęłam uschnięte źdźbła. Jedna wyszla mi z korzeniami a wlaściwie bez korzeni, bo pod spodem byly pędraki.. Więc sprawdż co w glebie siedzi...

Alnwick warta grrzechu, będę ją porownywać.z Queen i Geofem bo posadzilam tę trójkę w półokręgu a za nimi dwa Falstaffy i Othello, w nigach jakieś purpurowe gilotki i dunki
Madzenka 20:12, 19 lis 2014

Milka napisał(a)
Sporo masz magnolii
Zastanawiam się, jak się tobie udaje tyle roślin wcisnąć, coś u siebie mam problem
miłego dzionka, szkoda źe ta pora, bo nie mogę spać. .poszłabym do ogrodu, a tak można tylko na forum buszowć

Irenko liczmy na mroźną zimę, będziemy wymieniać wówczas rosliny
Madzenka 20:14, 19 lis 2014

Gabriela napisał(a)

Nie da się ukryć, że jest lepszy.
Widzę, że oglądacie GW z Agniechą, ja niestety już mam to za sobą, bo oglądałamt co tydzień, na bieżąco, niemal od początku.
Monty zbiera nasiona niemal ze wszystkiego robi mnóstwo rozsad, bo ogród ma naprawdę duży i samych szklarni ma trzy sztuki. A najbardziej mi się podoba, jak mówi wyraziście "but..." (ale) i zaraz potem charakterystycznie zawiesza głos.

Gabrielo wiesz, ze ja sezon 2014 "przez" Ciebie oglądam dobrze że na youtubie jest wszystko
Madzenka 20:15, 19 lis 2014

Mala_Mi napisał(a)
Ależ mam zaległości... 5 obowiązkowych wątków nie ogarniam.. ale powoli sie uspokaja... ciut poczytałam ,resztę jak wrócę... bo jak u cię nie czytać wszystkiego.

Moja tojeść bordowa poszła out Bez żalu

Ja chwilowo nawet na pięciu wątkach nie jestem... Nie ogarniam się czasowo a jeszcze bliskie kontakty z Monthy zabierają sporo czasu..
Madzenka 20:16, 19 lis 2014

makkasia napisał(a)

Madżenko 2015 będzie na ogrodowisku rokiem róż już nie mogę się doczekać
Ascot przesadzałam już dwa razy bo najpierw go przypalało, później rósł koło białej nn i źle było - patriotycznie tylko dobrze na fladze. No i wylądował przy Leo ...zobaczymy. Gospel posadziłam przy Larissie i Wenlocku. Munstead Wood ma towarzystwo Queen of Sweeden i Geoffa Hamiltona. Nie wiem czy to dobre wybory rok 2015 pokaże

Kasiu będzie pieknie. Ale jak znam życie w 2015 będziemy przesadzać
Już sie nie mogę doczekać czerwca 2015!!!!
Madzenka 20:17, 19 lis 2014

bdan napisał(a)
Marzenko u mnie platy rabatki rododendronowej w zawilcami. Masz je u siebie, jakbyś mogła zajrzeć krytycznym okiem

Zawilce i rh to do ry pomyśł ale do nich brakuje mi trawek
Konstancja30 20:36, 19 lis 2014

Marzena2007 napisał(a)

Rench
Stipę wyrywałam ręcznie, przy okazjinusunęłam uschnięte źdźbła. Jedna wyszla mi z korzeniami a wlaściwie bez korzeni, bo pod spodem byly pędraki.. Więc sprawdż co w glebie siedzi...

Alnwick warta grrzechu, będę ją porownywać.z Queen i Geofem bo posadzilam tę trójkę w półokręgu a za nimi dwa Falstaffy i Othello, w nigach jakieś purpurowe gilotki i dunki

Madżen litości ... co to som gilotki i dunki ? ... ... bo ja nie mogę czytać ze zrozumieniem ... bo nie fiem ...
monteverde 21:30, 19 lis 2014

Konstancja30 napisał(a)

Madżen litości ... co to som gilotki i dunki ? ... ... bo ja nie mogę czytać ze zrozumieniem ... bo nie fiem ...

Konstancja to różedunki to Polsena a gilotki to francuskie Delbarda i Guillota
monteverde 21:32, 19 lis 2014

Marzenko znowu leci Monty na którym programie? powtórki czy nowe? pozdrówka