Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Ogrodowy spektakl trwa ... 13:56, 11 mar 2019

Do góry
Miro, nie martw się, polepsz sobie humor i kupuj floksy

Bratki w donicach prześliczne. Bardzo lubię te duże. U nas są tylko na wiosnę. Moje donice zajęte jeszcze przez bratki/fiołki z jesieni. Kwitną cały czas i żal mi je wymieniać na nowe

Ogrodowy spektakl trwa ... 13:03, 11 mar 2019

Do góry
Huragan mnie całkiem jakoś ogrodowo na chwilkę chyba wyprowadził z radości ogrodowania. Równowaga musi być - zamówię floksy.
Bylinowa łąka 13:18, 10 mar 2019

Do góry
Gosialuk napisał(a)

Dziś też pojechałam na działkę, bo rano u nas słońce świeciło. Przycięłam winogrona i hortensje ogrodowe. Wycięłam trochę suchelców i rozgrabiłam kretówki. Wyobraźcie sobie, że przy tym wycinaniu, jak zbierałam suche, to do ręki wzięłam coś jak gniazdko. Jakie było moje zdziwienie, gdy zobaczyłam w tym gniazdku coś podobnego do myszy. Zwinięte w kłębuszek nie dawało znaku życia. Opatuliłam z powrotem i odłożyłam. Nie miałam serca robić mu krzywdy, choć to pewnie szkodnik jakiś.
Koło trzeciej zaczęło kropić i wiać, to pojechaliśmy do domu. A że pogoda się popsuła migiem, to nawet nie mam żadnego zdjęcia. Po prawdzie to i niewiele się od zeszłego tygodnia zmieniło. Tylko przebiśniegi całkiem się już rozchyliły i bardzo się cieszę, że je mam. Na szczęście myszy czy nornice zostawiają je w spokoju.
W domu za to posadziłam w końcu bratki, rozsadziłam komarnicę na balkon, wsadziłam floksy, bo już puszczały zielone i tawułki Arendsa. Jeszcze muszę posadzić irysy syberyjskie (udało mi się kupić białe) i porozsadzać pelargonię.
Coś mnie w tym roku ciągnie do białego, bo floksy białe, tawułki 4 białe i 4 prawie białe (Deutschland), a jeszcze iryski.

No Gosiu, podziałałaś duuzo.Zuuch dziewczyna.
Mi jeszcze tyle się nie udało.Ale początek mam.
Bratki już masz... fajnie.Ja je bardzo lubię.Ale ja ich na razie nie mam.
Bylinowa łąka 19:44, 09 mar 2019

Do góry
Basiu zobaczymy co z siewkami, bo to różnie bywa. Czasem można i wyplewić niechcący.

Sylwio matematyka zawsze się przydaje. Chociaż przy siewkach, to nie zawsze działa.

Anitko odpisałam u ciebie.

Elu zobaczymy. Swoich chyba nie będę wycinać.

Dziś też pojechałam na działkę, bo rano u nas słońce świeciło. Przycięłam winogrona i hortensje ogrodowe. Wycięłam trochę suchelców i rozgrabiłam kretówki. Wyobraźcie sobie, że przy tym wycinaniu, jak zbierałam suche, to do ręki wzięłam coś jak gniazdko. Jakie było moje zdziwienie, gdy zobaczyłam w tym gniazdku coś podobnego do myszy. Zwinięte w kłębuszek nie dawało znaku życia. Opatuliłam z powrotem i odłożyłam. Nie miałam serca robić mu krzywdy, choć to pewnie szkodnik jakiś.
Koło trzeciej zaczęło kropić i wiać, to pojechaliśmy do domu. A że pogoda się popsuła migiem, to nawet nie mam żadnego zdjęcia. Po prawdzie to i niewiele się od zeszłego tygodnia zmieniło. Tylko przebiśniegi całkiem się już rozchyliły i bardzo się cieszę, że je mam. Na szczęście myszy czy nornice zostawiają je w spokoju.
W domu za to posadziłam w końcu bratki, rozsadziłam komarnicę na balkon, wsadziłam floksy, bo już puszczały zielone i tawułki Arendsa. Jeszcze muszę posadzić irysy syberyjskie (udało mi się kupić białe) i porozsadzać pelargonię.
Coś mnie w tym roku ciągnie do białego, bo floksy białe, tawułki 4 białe i 4 prawie białe (Deutschland), a jeszcze iryski.
Blaski i cienie nowego życia 19:08, 09 mar 2019

Do góry
Gosialuk napisał(a)
No super, bardzo lubię ten moment kiedy posiane roślinki zaczynają wychodzić. Jak to cieszy. Ja na razie czekam z wysiewami do połowy marca. Za to posadziłam do doniczek bratki, tawułki Arendsa, floksy wiechowate i rozsadziłam komarnicę.

Ja też zawsze wysiewałam później, ale zauważyłam że trawy trzeba szybciej siać bo długo się czeka na rozrost w gruncie. Stipa nie zdążyła w zeszłym roku zakwitnąć. Liczę też że jednak wiosna przyjdzie w marcu a nie w maju
Moja działka na Dębowym Lesie 18:10, 09 mar 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Zoja witaj i dziękuję
Dziś już dużo lepiej. Pogoda z rana do godziny popołudniowych była słoneczna to wyszłam for ogrodu. W końcu.
I tak przycielam kilkanaście hortek.tyle samo clemkom.
Pousuwalam suche badle,liście z rabat.Przycielam kilka trawek ,floksy i inne byliny pi zimie. Dopiero. Ale wczesniej nie mogłam.
Róże też przyciete. 1 / 6 trawnika wygrabiona. Reszta po niedzieli.
Więcej i nie dałam rady i pogoda się popsula.
Nie zdążyłam zrobić więcej zdjęć. Tylko ze 3.
A teraz deszcz pada i chłodno już będzie bez
.

To sporo porobiłaś. Nawet róże. Ja róże jeszcze nie chociaż one już bardzo puszczają. Szkoda to potem będzie obcinać .
Moja działka na Dębowym Lesie 17:19, 09 mar 2019

Do góry
zoja napisał(a)
zdrówka Aniu bo ogród to Cię przyzywa bardzo namacalnie

Zoja witaj i dziękuję
Dziś już dużo lepiej. Pogoda z rana do godziny popołudniowych była słoneczna to wyszłam for ogrodu. W końcu.
I tak przycielam kilkanaście hortek.tyle samo clemkom.
Pousuwalam suche badle,liście z rabat.Przycielam kilka trawek ,floksy i inne byliny pi zimie. Dopiero. Ale wczesniej nie mogłam.
Róże też przyciete. 1 / 6 trawnika wygrabiona. Reszta po niedzieli.
Więcej i nie dałam rady i pogoda się popsula.
Nie zdążyłam zrobić więcej zdjęć. Tylko ze 3.
A teraz deszcz pada i chłodno już będzie bez
.
Blaski i cienie nowego życia 17:14, 09 mar 2019

Do góry
No super, bardzo lubię ten moment kiedy posiane roślinki zaczynają wychodzić. Jak to cieszy. Ja na razie czekam z wysiewami do połowy marca. Za to posadziłam do doniczek bratki, tawułki Arendsa, floksy wiechowate i rozsadziłam komarnicę.
Przedziwny Ogród 14:42, 05 mar 2019

Do góry
Pierwsze, bardzo delikatne oznaki wiosny. Cieszę się, że dużo wzeszło mi tulipanów. Są teraz w różnym stadium wzrostu. . Zobaczymy ile z nich zawiąże kwiaty.
Na zdjęciach kolejno: tulipany, narcyze i floksy, hiacynty i chryzantemy.

Słoneczny Ogród 21:57, 03 mar 2019

Do góry
Monia81 napisał(a)
Faktycznie masz tego piachu mnóstwo... pięknie będzie wyglądać to hostowisko, to wdzieczne roślinki, które w masie wyglądają rewelacyjnie. Widzę, że bylinówkę szykujesz, co będziesz sadzić? pozdrawiam

Ach ten piach...
Hosty lubię mam ich mnóstwo i ze swoich będę rozsadzać. Mam nadzieję, że dobrze będą tam wyglądały w takiej właśnie masie.
Głównie fioletowe plus biel i róż: naparstnice, floksy, ostróżki plus uzupełniające jakieś. No i tam jeszcze berberysy Erecta i budleje o fioletowych kwiatach, ze 2-3 ML.
Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 20:48, 03 mar 2019

Do góry
Piękności
Muszę sobie zapisać, bardzo lubię floksy. Do tej pory nie miałam ich w ogrodzie czas to zmienić. I jeszcze ostróżki mnie nęcą
Miłego wieczoru
Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 19:43, 03 mar 2019

Do góry
Miło mi Rumianko zapraszam do zaglądania
Pokochałam jeżówki kwitly u mnie do przymrozkow prawie
Floksy będą u mnie sukcesywnie królować
Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 19:31, 03 mar 2019

Do góry
Zachwyciły mnie Twoje pięęękne jeżówki...mus takie zaprosić do ogrodu w tym sezonie...Zauważyłam również, że masz floksy...i już Cię lubię, bo ja też jestem ich fanką...Kiedyś zaczęłam czytać Twój wątek i nie dokończyłam, ale niebawem to wszystko nadrobię, obiecuję...
Z ogródka na wsi 17:49, 03 mar 2019

Do góry
Wyskoczyłem na chwilę do ogrodu...i telefon się rozładował...
Ale czuć wiosnę w powietrzu...na razie jeszcze buro i po zimie bałagan, ale mam nadzieję ze w następny weekend trochę sie to zmieni...zamierzam kupić bratki, stokrotki i może jakieś cebulowe w doniczkach...

Floksy

Kozłek

Tulipany

Pięknie już odbiły chabry i astry...super przezumowała knautia, z kopyta ruszyła kocimiętka, przetaczniki i ku mojemu zaskoczeniu kłosowiec okazał się być byliną

A w wysiewach powoli coś widać (także widać jakieś muszki w okolicy, mam nadzieję ze to nie wiewiórki )...ale powoli...dopiero upłynął tydzień od wysiania więc cierpliwie czekam...

Gazania
Słoneczny Ogród 18:19, 02 mar 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
Kawał roboty zrobiłaś czy wystarczy pod byliny ,to nie wiem ,nie znam się u mnie glina ,wiec muszę rozluźniać glebę

Choć więcej wykopane i uzdatnione nie zaszkodzi, to nie chcę za dużo wykopać bo trochę czasu to zajmuje.
Glina też nie dobra, mam w jednym miejscu glinę, posadziłam tam floksy i padły chyba korzenie się zadusiły. Rośliny prawie wszystkie lubią przepuszczalną glebę.
Słoneczny Ogród 17:12, 02 mar 2019

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)

Tak się cieszę, że chyba szpadel z radości przy tym kopaniu połamię
A nie on jest metalowy... to go powyginam z radości
A wiesz , że ja jeszcze jestem umówiona na wymianę z trzema dziewczynami?
Powinny mi dojść naparstnice, ostróżki, floksy- to najważniejsze i najwięcej.
A na dokładkę kosaćce syberyjskie ale białe, bodziszek, jeżówki, piwonie i juz nie pamiętam ale jakieś mniej istotne przy okazji sobie mogłam wybrać.

Ale będzie u ciebie bylinowo - kwiatowo pięknie
Słoneczny Ogród 16:27, 02 mar 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

No to obkupimy się w tym sezonie już się cieszę na takie zakupy

Tak się cieszę, że chyba szpadel z radości przy tym kopaniu połamię
A nie on jest metalowy... to go powyginam z radości
A wiesz , że ja jeszcze jestem umówiona na wymianę z trzema dziewczynami?
Powinny mi dojść naparstnice, ostróżki, floksy- to najważniejsze i najwięcej.
A na dokładkę kosaćce syberyjskie ale białe, bodziszek, jeżówki, piwonie i juz nie pamiętam ale jakieś mniej istotne przy okazji sobie mogłam wybrać.
Słoneczny Ogród 08:24, 02 mar 2019

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)

No dużo tego mam, tak na szybko co pamiętam to derenie spaethii, hakonechlouki, budleje, jeżówki, hosty, berberysy,floksy róże i wszystko w kolorze fiolet lub limonka cała przyjemność właśnie policzyłam magiczne 628

No to niezłe zakupy ja internetowo tylko jezówki,szalwie i miskanty.... więcej kasy zostawię w szkółkach za buki i cisy
Też lubię takie kolorki na pewno będzie pięknie

A gdzie planujesz nowe rabaty ?
Słoneczny Ogród 21:50, 01 mar 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Widze,że zakupy u ciebie na calego co tam wrzuciłaś ?
Ja też mam kupione w 3 sklepach

No dużo tego mam, tak na szybko co pamiętam to derenie spaethii, hakonechlouki, budleje, jeżówki, hosty, berberysy,floksy róże i wszystko w kolorze fiolet lub limonka cała przyjemność właśnie policzyłam magiczne 628
Zszywkowy ogród marzeń :) 16:54, 01 mar 2019

Do góry
Zdjęcia z dziś krokusiki, rozchodniki, floksy, tulipany i czosnki coraz większe

W końcu mamy marzec

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies