Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:09, 23 kwi 2019

Do góry
Te floksy rosną jak szalone.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:07, 23 kwi 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Dziękuję wylewają się floksy szydlaste

też piękne
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:02, 23 kwi 2019

Do góry
Waclaw napisał(a)

to zdjęcie jak z żurnala!
I te wylewające się żagwiny

Dziękuję wylewają się floksy szydlaste
...uDany ogród 19:24, 22 kwi 2019

Do góry
Tutaj będzie w przyszłości widać szklarnię przez to okienko między bzem, a nigrą

w otoczce z cisów będzie wśród poziomek stała betonowa rzeźba mojej produkcji, plan mam tylko nie wiem co z tego wyjdzie, zobaczymy wkrótce

floksy po kwitnieniu zostaną rozsadzone i będą rosły po całości wokół płytek chodnikowych

mam nadzieję, że już za chwilę już za momencik zmieni sie tutaj zupełnie za sprawą muru i jeszcze jednego małego dodatku...romantycznie będzie

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:00, 22 kwi 2019

Do góry
Rumianka napisał(a)
Jestem tega samego zdania co Mirka...ciemierniki wielgachne, a floksy aż wylewają się z donicy...cudo.

Dzięki
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 18:40, 22 kwi 2019

Do góry
Jestem tega samego zdania co Mirka...ciemierniki wielgachne, a floksy aż wylewają się z donicy...cudo.
Blaski i cienie nowego życia 15:42, 22 kwi 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Wsystko Ci się budzi do życia, najwyższa pora, żółta magnolia za mną chodzi najlepiej pachnąca, gdzieś dorwę

Napewno wart mieć

Czekam na tiarelki od Ciebie, już prawie kwitną a floksy które od Ciebie porwałam też w tym roku pierwszy raz zakwitły

Moja ulubiona żurawka, nie przerasta jest idealna, duża, okazała

Wśród brzóz i dębów 11:47, 22 kwi 2019

Do góry
Basiu wszystkiego najlepszego, radosnego świętowania w rodzinnym gronie.
Twój ogród pięknieje, zaglądam cały czas, ale coś mało piszę. Floksy w wąwozie czadowe. Wczoraj byłam na spacerze u rodziny, ale tak pięknych jak u ciebie nigdzie nie widziałam.
Życie w wiejskim ogrodzie 10:23, 22 kwi 2019

Do góry
Fajne floksy co tam jeszcze będziesz sadził za bylinki.
Wśród brzóz i dębów 18:14, 20 kwi 2019

Do góry
marba napisał(a)

Na skarpach robi się coraz bardziej kolorowo.

Już tak ci floksy kwitna ?
Szybsza ta twoja wiosna
Pięknie.
Zdrowych, pogodnych świąt Wielkanocnych
Słoneczny Ogród 21:36, 19 kwi 2019

Do góry
Milka napisał(a)
Super paczka, ale cię czeka sadzenia

A i bodziszek podobno tam też jest ale maluteńki.
A u Ciebie widziałam, że juz bodziszek kwitnie, no to ładnie

Wcześniej dostałam floksy, naprstnice i jeżówki wszystko czeka w doniczkach.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:02, 19 kwi 2019

Do góry
Ciemierniki i floksy - bardzo piękne i udane połączenie. Naoglądałam się u Ciebie w ogrodzie - wszystko już takie bujne
Majówka na Majówce 17:46, 19 kwi 2019

Do góry
mikina34 napisał(a)

Podzieliłam jakiś czas temu przetacznik i floksy, codziennie lekko podlewam, bo padły by na amen, a wczoraj po wieczór eM podłączył zraszacz, bo trawa schnie

Ja też podlewam czesto, bo mdleją sadzonki...już nic nie dzielę i nie przesadzam...teraz tylko będę pilnować podlewania...
Ja dziś kosiłam trawę i aż się kurzyło...ech..

Świdośliwy bardzo ładne i kwitnące
Majówka na Majówce 09:03, 19 kwi 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

A mi przy tych temp. mdleją dzielone jeżówki,ech...

Podzieliłam jakiś czas temu przetacznik i floksy, codziennie lekko podlewam, bo padły by na amen, a wczoraj po wieczór eM podłączył zraszacz, bo trawa schnie
Słoneczny Ogród 22:38, 18 kwi 2019

Do góry
Dostałam kolejną paczkę na wymianę.
Naparstnice, floksy, ostróżki, piwonia, łubin, kośaćce syberyjskie kremowe i błękitne.
Mój 4 arowy azyl... 01:33, 18 kwi 2019

Do góry
Zaczynają floksy szydlaste

i żagwin

Szafirki i Ułudka wiosenna

Słoneczny Ogród 21:48, 17 kwi 2019

Do góry
gosika67 napisał(a)
Brzoskwinia ładny ma kolor kwiatków i są takie delikatne, aby tylko mróz nie przyszedł. Zapowiadają na szczęście ciepło. Sasanka taka dostojna na tym skalniaku, główkę trzyma sztywno , nie Ci się wysiewają. Floksy u Ciebie więcej dojrzałe.
Ciekawa jestem nowej rabaty.

Brzoskwinia obcykana do znudzenia... właśnie martwię się o nią żeby przymrozek jakis nie zaszkodził.
Tak lubię te różowiutką chmurkę z kwiatków jakby to nie wiem jakie drzewo szlachetne było
Sasanka teraz rządzi na skalniaku, bo nic tam jeszcze nie kwitnie.
No floksy to dopiero zaczynają z jednej strony, od slońca.

Ogród na tle lasu malowany 15:43, 17 kwi 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Witam się i ja, też mam widok na Babią Górę, z jakiej strony Krakowa jesteś? Podobnie walczę jak Ty
trochę dłużej i jak na razie wytrwałam, Magda z tego co widzę wytrwała z Ciebie osóbka..dasz radę

Magnolia u Ciebie to jedna z pośrednich czyli Soulanegana jakaś tam

Z mojego doświadczenia jak masz floksy szydlaste, zamiast żagwinu od razu
zrezygnuj z rh, ja wszystkie musiałam eksmitować, nie rosły z trudem radzą sobie azalie, jeśli magnolie
rosną to klony też będą...oczywiście jak lubisz
To są moje pierwsze spostrzeżenia i tylko sugestie...powodzenia w nowych falujących nasadzeniach

Pozdrawiam

Witam serdecznie,

Mieszkamy w Gminie Mogilany, więc rzeczywiście mamy do siebie niedaleko
Co do różaneczników, to ja wiem, że nie jest im tu łatwo, ale uparta jestem, bo to jedne z moich ulubionych roślin i każdemu wymieniam ziemię przed wsadzeniem oraz staram się sadzić wyżej niż poziom gruntu. Do tej pory z 6 straciłam jednego, bo był w zagłębieniu i wiosną poprzedniego roku dokonał żywota. Pozostałe 5 w miarę sobie radzi. W tym roku dokupiłam jeszcze 3...No nic nie poradzę, muszą się ze mną mordować, miłość nie wybiera
Jeśli chodzi o klony to obecnie nie mam dla nich dobrego miejsca, ale kiedyś pewnie się znajdzie Dzięki za wszystkie sugestie! Właśnie po takie sugestie założyłam wątek. A teraz idę czytać o Twoim ogrodzie
...uDany ogród 14:11, 17 kwi 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Każdy ma jakiś syf w ogrodzie. Gdzieś trzeba graty, chwasty czy inne rupiecie składować. U mnie najwięcej badziewia jest przy ognisku po przykrywane aby nie zamokło czekające na spalenie.
Tyłko chrust plastików nigdy nie paliłam.

Floksy są piękne moje też się szykują do zakwitu. Kupiłam 4 doniczki a teraz mam poduszki o 1 m średnicy i wszędzie posadziłam gdzie się dało. Dużo też obcielam bardzo się krzewią.

Piękna pogoda u nas wczoraj po południu trochę deszcz pokropił, ale susza w dalszym ciągu.

Pozdrawia

Elu wiem, ale ja już z tym nie mogę wytrzymać i postanowiłam to w tym roku uprzątnąć. Okazja się znalazła, bo postanowiliśmy tam zrobić warzywnik i szklarnię. Zaczęło się od wycinki drzew i sprzątania gałęzi i drewna . Musieliśmy zlikwidować namiot foliowy, który nam załatwił zmrożony śnieg. Namiot był super schowkiem na przydasie, okazało się podczas segregowania, że połowa jest zepsuta lub do niczego się nie przyda. Kursowałam dzisiaj z Dużym do punktu zbiórki odpadów. Teraz Musimy wyrównać teren bo jest zaniżony. Jak się z tym uporam to zaczniemy stawiać skrzynie, a dopiero na sam koniec będziemy kombinować ze szklarnią z okien, które już czekają. Roboty mam moc, ciekawe czy w tym sezonie zdążymy z wszystkim co jest na liście?
Pamiętam jak mnie ostrzegałaś jak sadziłam tak gęsto. Teraz widzę, że nabierają ciałka rozsadzę je po kwitnieniu. Teraz już mam na nie plan w zeszłym roku nie miałam

Wczoraj u nas było cudownie w słońcu prawie 30 stopni. Dzisiaj jest pochmurno i wieje silny wiatr. Trochę ogarnęliśmy i przyjechałam do domu zrobić obiadek, potem znów się wybieram
...uDany ogród 13:55, 17 kwi 2019

Do góry
Makao_J napisał(a)
Super. Czyli bodziszek nie jest taki zły jak myślałam. Dziękuję Danusiu i pestko. Potrzebuję zadarniających.

Danusiu też mam floksy. I muszę je posadzić bliżej ścieżki bo w głębi rabaty tracą urok. Łatwe w przesadzani. Lubię je.

Aniu bodziszki to super rośliny. Szybko rosną, ładnie kwitną i są zdrowe
Ja mam floksy od zeszłego roku, jakoś nigdy nie przepadałam za nimi, ale Pan na giełdzie mnie namówił Zobaczymy jak będą wyglądać jak rozkwitną.
Muszę je po kwitnieniu rozsadzić, bo są zdecydowanie za gęsto. Ale mnie Ela ostrzegała, a ja nie posłuchałam...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies