Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Miniaturowy ogródek 11:47, 13 cze 2012

Do góry
magnolia napisał(a)

Magnolio a po ile ma te żurawki?

Citronelle po 8.5, Toffi po 5, czerwonych w tym roku nie kupowałam więc nie wiem, ale Citronelle ma najdrożej, więc poniżej 8.5.

8,5 za citronelle to dla Was drogo? No rozpuściłyście się moje drogie ! U nas po 12zł, a jak trafiłam po 10zł (właśnie z Byliny Świerk) to od razu brałam...
Miniaturowy ogródek 11:44, 13 cze 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
Jak to nie obsługuje? Ja regularnie jestem u niej z klientem po 5 traw i 10 żurawek. Zdarza mi się wpadać do niej po 3 rośliny. Tylko ona jest strasznie zajęta, więc nie da się u niej przyjść i oglądać i pytać co to i ile kosztuje itp.Ale podjechać i spytać o coś konkretnego, pewnie. Rzeczywiście, najlepiej zadzwonić.
Namawiam ją na zamieszczenie oferty na stronie, mówiła że to zrobi.
Najwięcej ma traw- miskanty, rozplenice, carex,
Paprocie, hosty, byliny - zurawki, tiarelle, liliowce, bodziszki, przywrotniki, żelaźniak, brunnery, ligularie, szałwia omszona, orliki, kosaćce, pragnia, jeżówki.... Tyle pamiętam.

Ło matko, jaki wypas!!! Ja też chcę taki sklep!!!
Miniaturowy ogródek 11:29, 13 cze 2012

Do góry
pomyliłam miejsca Gabik, dlatego wycofałam sie z tej wypowiedzi. Blisko perukowca trawki tak wyglądały jak secta. Ona ma problemy z zimowaniem.
Ale może to być cos innego, z daleka słabo widać
Miniaturowy ogródek 11:07, 13 cze 2012

Do góry
tak, z podpisami różnie bywa.
Na mojej trasie do domu jest taki sklep gdzie kostrzewy sprzedaja jako ostnice, opipogon pod nazwą czarna rozplenica, carex morrovi jako carex japoński a ostnice jako carexy. Kiedyś coś próbowałam interweniować, ale nikogo nie interesuje co jest jak podpisane, a sprzedawcy tłumaczą że klienci zamieniają tabliczki.
Miniaturowy ogródek 10:23, 13 cze 2012

Do góry
chętnie pomogę
Miniaturowy ogródek 10:12, 13 cze 2012

Do góry
abiko napisał(a)
Magnolio a po ile ma te żurawki?

Citronelle po 8.5, Toffi po 5, czerwonych w tym roku nie kupowałam więc nie wiem, ale Citronelle ma najdrożej, więc poniżej 8.5.
Miniaturowy ogródek 10:10, 13 cze 2012

Do góry
Jak to nie obsługuje? Ja regularnie jestem u niej z klientem po 5 traw i 10 żurawek. Zdarza mi się wpadać do niej po 3 rośliny. Tylko ona jest strasznie zajęta, więc nie da się u niej przyjść i oglądać i pytać co to i ile kosztuje itp.Ale podjechać i spytać o coś konkretnego, pewnie. Rzeczywiście, najlepiej zadzwonić.
Namawiam ją na zamieszczenie oferty na stronie, mówiła że to zrobi.
Najwięcej ma traw- miskanty, rozplenice, carex,
Paprocie, hosty, byliny - zurawki, tiarelle, liliowce, bodziszki, przywrotniki, żelaźniak, brunnery, ligularie, szałwia omszona, orliki, kosaćce, pragnia, jeżówki.... Tyle pamiętam.

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 09:52, 13 cze 2012

Do góry
Sylwio,u mnie przez wiosenny przymrozek poszedł 3 letni ligustr z pieknymi swiecącymi zółtymi liśćmi,irga taka ponad metrowa,3 letnia morela,która miała pierwszy rok kwiaty i magnolia 2 letnia.Juz nie kupię drugi raz tych roslin skoro nie daja sobie rady.
Miniaturowy ogródek 09:49, 13 cze 2012

Do góry
Gabik a jakich żurawek szukasz? Przed Piasecznem przy Puławskiej jest szkółka gdzie są żurawki, całkiem ładne. Pani jest sprawdzona , ma materiał dobry, nie pedzony nadmiernie, zdrowy.
Ma na pewno Citronellę, jakieś bordowe ( nie tylko Palace Purple) i cos co nazywa Toffi- mówi że nie jest to żadna odmiana rynkowa, tylko jej własna i że dobrze zimuje ( bo z niektórymi odmianami żurawek bywa różnie). I rzeczywiścieToffi jest u mojej mamy i ma się świetnie. Acha- ta Toffi jest podobna trochę do Creme Brulle, pomarańczowa , od spodu liście zaróżowione.
Warto tam się przejechać, tyle że pracują 7-16.00
Szkółka Pani Joanny Dziatko, na ul Jaskółczej ( Danusia na bank zna to miejsce)
Boćkowe perypetie ogrodkowe 21:19, 12 cze 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
boćku tnij serby teraz, nie czekaj do wiosny. Do wiosny Globosy będą już mocno brzydkie pod gałęziami serbów., A serbom nic nie będzie, tylko zrób to teraz.

Magnolia, dzieki za rade, jutro ciachne, mam nadzieje, ze nic nie popsuje, bo M by mnie chyba powiesil
Boćkowe perypetie ogrodkowe 12:26, 12 cze 2012

Do góry
boćku tnij serby teraz, nie czekaj do wiosny. Do wiosny Globosy będą już mocno brzydkie pod gałęziami serbów., A serbom nic nie będzie, tylko zrób to teraz.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:26, 12 cze 2012

Do góry
no nie sa to Belle Etoile- u nich kropka w środku jest wyraźna i maja spory kwiatek.
Kurcze, ale wtopa, powinni się wstydzić. Belle E. będzie dość niewysoki, a ten- nie wiadomo ile będzie miał- może nawet 2.5 metra
Miniaturowy ogródek 10:29, 12 cze 2012

Do góry
świetnie że Cię tam nie ma- będziesz miała duuże wrażenia na wejściu. Mam nadzieję że nie musisz się oszczędzać zdrowotnie, bo na pewno będą emocje.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:26, 12 cze 2012

Do góry
ładnie narysowałaś. Jesli tak się da, to pewnie, rób tak.
To że nie rozumiesz to dlatego że ja słabo tłumaczę. Narysowałaś to o co mi chodziło- żeby placyk był przyklejony do szpaleru mocno, szeroko, nie tylko 1 punkcikiem. Nie przejmuj się , nawet jak nie rozumiesz tego zawiłego tłumaczenia, i tak tak robisz .
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:23, 12 cze 2012

Do góry
tak, zdecydowanie.
Tak być nie powinno, niech przyślą Ci porządny towar.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:17, 12 cze 2012

Do góry
prawdę mówiąc nie wiem, tak niezręcznie napisałam, właśnie się dziwiłam że może szczepiony jeden na drugim. Ale nie wiem po co.
Ogródkowe perypetie:) 10:09, 12 cze 2012

Do góry
pewnie, zrób co musisz, resztę odpuść
Ogród zmyślony 10:08, 12 cze 2012

Do góry

Pamiętam jak Dana mówiła mi, że ogród ma dawać radość, nie udrękę-dopiero teraz zaczynam to tak na serio rozumieć ...powoli

Tak, to jest najlepszy dowód że Danusia to właściwy, mądry człowiek we właściwej roli.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:00, 12 cze 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Dlatego wstawiłam te berberysy, bo one są normalne GC, ale z korzenia obok są nakrapiane przyrosty jak u domiany Harlequin. Chyba trzeba to wyciąć, co?

tak. U wielu masz taki odrost? Czyli wybija podkłądka harleqin? Nie powinny tak wbijać.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:58, 12 cze 2012

Do góry
zapomniałam że miałam to wyjaśnić.
Chodziło mi o to, żeby placyk do szpaleru był przyklejony brzegiem, ale nie tak jak wychodzi z geometrii, czyli 1 punktem, tylko szerszej, np szerokością metra. Wtedy placyk basenowy nie będzie idealnym kołem, miejsce przyklejenia będzie 'ścinało' ten kształt.

.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies