witam,
6. września, w piątek, na około 400m2 wysialiśmy 15 kg trawy barenbrug sport oraz shadow gazon (10kg sport i 5 kg shadow).
9. września stało się to przed czym nie jesteśmy w stanie się uchronić. Spora ulewa
W najbliższy piątek, pojutrze, minie 2 tygodnie od zasiania. Efekt jak na zdjęciach.
W niektórych miejscach trawnik posypany piaskiem, co nieco potęguje "efekt".
Co robić? Dosiewać? Czy najpierw kosić i zobaczyć jak trawa zacznie się rozkrzewiać?
Jak w ogóle podejść do dosiewek - na całej działce mam w zasadzie miejsca gdzie muszę dosiać. Mam ponownie kupić 15 kg nasion?
Proszę o rady
Dziewczyny
Bez namysłu chwyciłam w ogrodniczym barbulę i niską perowskią, bo mi się akurat spodobały. Mam także do posadzenia hakonkę macra.
Myślałam o rabatce wokół judaszowca.
Najpierw widok na pustą część:
I z dalszej perspektywy
I z drugiej strony
W ogrodzie ziiiimno, dzisiaj przesadziłam kilka roślin, ale bez przyjemności. Duże różnice temperatur powodują, że jednak trudno się przestawić. Cały czas dumam nad cebulami. Mam ochotę spróbować posadzić część w doniczkach i zadołować. Kusi mnie ta opcja, ponieważ nornic na działce raczej się nie pozbędę, bo pod moimi kartonami i grubą warstwą ściółki życie kwitnie
Jeżówki już kończą kwitnąć, tego nabytku chyba jeszcze nie pokazywałam. Chryzantemy natomiast zaczynają.. notabene, w ubiegłym roku ktoś postawił je przy śmietniku, zabrałam, posadziłam i kwitną pięknie w całym ogrodzie..
Zawilce japońskie to dla mnie odkrycie tej jesieni, tylko dlaczego odwraca ode mnie główkę
Agata, siedzę i podziwiam i nie umiałam zacytować zdjęcia, które jest najpiękniejsze i pokazuje najładniejsze kadry Twojego ogrodu, bo każde miejsce u Ciebie jest wyjątkowe Bardzo dobrze skomponowane i przemyślane. No i w dobrym guście
Mam pytanie do powyższego zdjęcia - jaka hosta rośnie z hakonkami?
A hakonki to aureola czy coś innego?
Nie mogę się zdecydować. Czy lubię trawy czy nie?
Sadzić je czy nie?
Patrzę na te zdjęcia i zachwycam się. Mam w sobie jakiś sprzeciw, żeby spróbować u siebie. Hmm, no dylemat