Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:01, 13 lis 2014

Do góry
anna_studio napisał(a)
Pozdrowienia i życzenia...
Zdrowia...
Ty chorujesz ??? Nie może być

Aniu teź oczom nie wierze Macham i buziam
Lawendowy zawrót głowy 20:59, 13 lis 2014

Do góry
Czadowo! Zwłaszcza dom i oświetlenie a nOwe rabaty niezwykle konweniują
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:06, 13 lis 2014

Do góry
Niestety nie dam rady wszystkim odpowiedzieć, dlatego macham zbiorowo
Miłego dnia wszytskim życzę
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:05, 13 lis 2014

Do góry
kwartet napisał(a)
Chcialam się przywitać
twój wątek czytam od paru tygodni, od lewa do prawa i spowrotem.
Kibicuję zmianom, podziwiam efekty.
Chciałam dołączyć do głosów za platanami tymi kulistymi.
Pięknie by się zrobiło geometrycznie. Kule bukszpanówna dołem, nad trawami unuszą się kule trzmielin, a nad gabionami kule platanów, w tle sześciany grabów.
Brzozy nie lubią zmian poziomu lustra wody gruntowej przerabiałam.
Zdrówka

Witaj
Własnie kusi mnie ta geometria alpen's glob poczochrana trawami

Brzozom ewdentnie spadek ogrodu w ich kierunku i gromadzenie sie wody nie słuzy. Wszystkie inne rosliny świetnie znosza te warunki a brzozy wyjątkowo nie. Dzieki, że potwierdzasz moje obserwacje
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:03, 13 lis 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Madżenno, myślę o platanach, czy to nie za dużo do Twoich drzew i tak bogatego ogrodu na tej przestrzeni. Ich kora jest bardzo wyrazista. I to duże drzewa. Ja bym te brzozy u Ciebie widziała tyle tylko, że jednolite.
Zobacz, jaką wielkość ma jeden sam pojedynczy listek platana.
To drzewa wielkich przestrzeni, za duże na klejnot w Twojej ogrodowej koronie.
Zdrowiej.

Pszczólko platan alpen's globe to miniaturowa odmiana tego szlachetnego drzewa. Właśnie zastanawiam się czy jednak nie bedzie zbyt mały. Na froncie ogrodu, dla przeciwwagi wysokiej bryły domu, miały być wysokie brzozy...a ja namieszałam. Na pewno dla zwykłych platanów w tym miejscu za mało mam miejsca.

Mam jeszcze alternatywe.... Graby fastigata, ktore rosna na tyłach, ktore mogę przesadzić.... I w przyszlości nie mialabym problemów z cięciem tych drzew na tyłach.
Kuszą mnie też buki dawyck gold, ale ciiiiiii.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:00, 13 lis 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Dziekuje za historie twojej trzmielnowej rabaty - bardzo ja lubie u ciebie i dlatego przecież skopiowałam u siebie 3 słoneczka ale gdzie im tam do twoich...Ale jest nadzieja....

Interesujące są dla mnie te kiścienie...wywaliłas je całkiem czy przesadziłas gdzie indziej tak jak zawilce ? jak sie sprawuja zima ? przemarzaja ci ?

A co do gustów to rzeczywiście poczucie estetyki i piekna w ogrodzie zmieniło mi sie diametralnie na skutek przebywania z Wami na Ogrodowisku.

Pozdrawiam i życze wygranej z choróbskiem !

Kiścienie zeblid zostały wyżarte przez opuchlaki. Zbyt pózno sie zorientowałam dlaczego brzydna.. Teraz reanimuję je w brązowej trawce. Nie wiem czy ich nie przechowam zimą w ogrodzie zimowym, poczekam aż się ukorzenia i wsadzę do gruntu póżną wiosną. Zbyt mi sie podobaja aby je wyrzucic, ale uwierz mi opuchlaki je nieźle uszkodzily
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:58, 13 lis 2014

Do góry
Robaczek napisał(a)
Madżen, fajnie wyglądają te drzewa na różance - przypomnij mi jakie tam masz posadzone? Buki pamiętam..a reszta?
W ogóle podobają mi się te drzewa u Ciebie, wszystkie bez wyjatku. Zwłaszcza zagrożone ostatnio brzozy.
Kulki i trawki to jedno, ale drzewa dają bezcenną strukturę i porzadkują przestrzeń. W wolnym czasie, napisz proszę jakie masz u siebie drzewa liściaste, szukam inspiracji

Kasiu na rozance rośnie 5 wisni kiku-shidare. Żaluję, źe kupiłam tak nisko szczepione i teraz gałezie właża mi do ziemi. Na tylach tej rabaty mam 8 buków purpurowych , które bedę ciął na plaskie ekerany o wysokosci 2,2 m.... Zgodnie z przepisami.... Buki purpurowe maja konweniować z rózami w kolorze purpury.

Z lisciastych oprocz wszechobecnych grabow (pospolitych i fastigata) mam powtykane w kilu miejscach bodowe buki, w tym tricolor, 6 pissardi, 4 magnolie, zostala mi jedna amanogawa (były trzy ale padly) w ich miejsce posadziłam ambrowce o wąskim pokroju no i moje trefne brzozy doorenbos o pokroju oendula czyli long trunk. Mialy być 4 a dwie są pozpolite a dwie long trunk...ich los sie warzy na rzecz platanów alpens globe. Ale decyzja jest trudna i w moim przypadku nie do przewidzenia
Ach mam jeszcze perukowca, którego celem jest zaslaniac bajzlownik i leszczyne za garażem. Wiecej przewinień nie pamietam
Początki w Kruklandii 06:51, 13 lis 2014

Do góry
Twój ambrowec daje czad! Koro się nie orzejmuj, za rok ją trawska i inne rośliny zaslonią Tylko już nic nie prezsadzaj, jest pieknie
Pszczelarnia 06:41, 13 lis 2014

Do góry
Poczytałam sobie o drzewach i ciekawa jestem Twojej decyzji.

Wybrałabym drzewo, ktore kolorem będzie odmienne - chyba pissardi- szybko rośnie, piekny kolor, do ok 5 m, wiosną zachyca, przez cały rok zdobi kolorem
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:52, 12 lis 2014

Do góry
Listę obecności przyszłam podpisać
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:44, 12 lis 2014

Do góry
Szukam tych laurowiśni i nigdzie ich nie mogę zidentyfikować!
Wszystko mi się podoba ale najbardziej stopniowanie kolorow wiśni umbraculifera.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:20, 12 lis 2014

Do góry
jestem ... ale od szyi Adamo się nie odczepię ... dajcie siem poprzytulać ... ... stęskniłam się za chłopakiem ...

dziś tylko się przywitam ...

i odmelduję :

że cebule wsadzone ... (zostało kilka dosłownie do donic ... czekają na ostateczną wizję ) ...

że różyczki rozlokowane aleeeeeeeeeeeee ... Madżenka odkryła przede mną katalog róż Tantau ... lista się robi ... i robi się niebezpiecznie kolczasto w moim wyobrażeniu

że ... spędziłam dłuuugi weekend w Pszczelarni ... i, że ogród Ewy i Ta jak większość ogrodów w Kotlinie oszalał i wybuchł w czasie naszego pobytu kolorami ... jesteśmy odurzeni energią barw i pięknem jesieni ... perfekcją nasadzeń ... maestrią okiełznania przestrzeni w królestwie Ewy ... mam mnóstwo zdjęć i nie zawaham się ich użyć ... tylko po zmniejszeniu ... robiłam pięciotysięczniki w rozmiarze więc sporo pracy przede mną ...

że ... mam mega tyły na forum i nie wiem kiedy nadrobię ... i żebym nie wiem się zarzekała, że ograniczam forum to i tak nic z tego !!! muszem wszyściutko przeczytać a literatura czeka ...

że ... czekam na niedzielny poranek bo Mała Mi i jej ogród bendom w tv !!! ... Mała jak ja czekam na ten najbliższy mi (dosłownie !!! przecież połówę se przewlekłam na areał ) ogród w mediach ... wow ... i wstanę na premierę ... a to nienormalna dla mnie pora na wstawanie w dzień wolny ...

wszystkim dziękuję za wizytę i słówko ... mocno pozdrawiam

Aga i Danusia ... mam pole niezapominajek ...
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 19:54, 12 lis 2014

Do góry
Pożyczysz D.Austina ?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:52, 12 lis 2014

Do góry
O każdej porze piekny jest Twój ogród, nawet nostalgiczną jesienią
Co się stało kwiatom ... 11:48, 12 lis 2014

Do góry
Agnieszka, Jedyna wada tej róży to to że nie powtarza kwitnienia, ale to już jej wybaczyłam
Iwonka, Mam nadzieję że zregenerowałaś się, mój kierunek to Tatry, pogoda była przepiękna.
Bogdzia, Pozdrawiam cieplutko.
Madżenka, Będziesz zadowolona z tej róży.
Ewelinka, Będę podziwiała Twoje Edeny, cieszę się że sprawiają Ci tyle radości, poniżej to kostka granitowaz zakupami tak wyszło, przygarnęłam.
Zawitka, Witaj u mnie zaglądaj kiedy chcesz, zapraszam, za miłe słowa uśmiech

Róże i widoczki ogrodowe z przed weekendu.

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:35, 11 lis 2014

Do góry
Ide obejrzec GW
Mała Eleczka 21:24, 11 lis 2014

Do góry
Cisza?
Zaczątek ogrodu 21:23, 11 lis 2014

Do góry
Katalpa za rok niezle przyrośnie a trawki dadzą czadu!
Bukszpan wygląda na nieżle niedożywionego. Podlej go florovitem jesiennym aby wzmocnić przed mrozem
Ogród w duszy mi gra... 21:17, 11 lis 2014

Do góry
Poczytałam o dylematach matczyno-ogrodniczych
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 21:15, 11 lis 2014

Do góry
Piękne miejsce odwiedziliście.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies