Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 14:09, 12 lis 2014

Na marginesie rozważań polecam o "agrotkaninie" i jej zastosowaniu, poczytajcie:
http://terenzabudowany.blog.pl/2014/11/12/trawa-dla-leniwych/
magnolia 14:11, 12 lis 2014

rozumiem
To chyba tzreba sie skupic na tym żeby długo były liscie,nawiązania gruszy z gruszą chyba nie będa czytelne, ale i tak warto ja wziąc pod uwagę.
Ona jest dośc wąska, ale nie tak jak jarząb Autumn S który był proponowany- pisza że do 5 metrów szer, ja bym zakładała ok 3 m.
Jak o tej porze 'zaświeci' kolorami i wiosna przykuje uwage kwiatami, bedzie ładnie.
trzebaby kupić ładnie, tj dośc wysoko zaszczepioną
bdan 14:29, 12 lis 2014

Podczytuję, bo też mam dylematy w kwestii drzew
Tess 15:27, 12 lis 2014

Ewo, szukałaś ogrodu z półkolem cisów.
Czy to ten? Kielce i pod lasem.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2242-jak-zamienic-gline-w-wymarzony-skrawek-ziemi?page=241
Gardenarium 16:01, 12 lis 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Na marginesie rozważań polecam o "agrotkaninie" i jej zastosowaniu, poczytajcie:

To samo mamy na naszym wątku i trąbie o tym od początku istnienia ogrodowiska

Instagram Ogrodowiska
gusiarz 19:28, 12 lis 2014

Pszczółko pytałaś u mnie o odmiany jabłoni... mam J.Grieve, Malinówkę i Agat. Czy znasz którąś z nich? Co o nich sądzisz?
Mój tawulec to ta wysoka japońska odmiana. Co roku przycinam go do samej ziemi i w ciągu sezonu rozrasta się jak szalony. A dodatkowo ukorzenia się z pędów... fajny krzew zadarniający .

Dokształcam się pszczelarsko ... nie wiem czy wszystko w tym kierunku zaskoczy tego roku... ale powoli...

O klonie polnym muszę poszytać... czy on się nie rozsiewa? Chyba, że w wyniku cięcia w żywopłot nie wytwarza nasion...
gusiarz 20:38, 12 lis 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Jesienne klimaty w kuchni: tarta z burakami.
http://rustykalnakuchnia.blogspot.com/

Fantastyczny blog!
Znalazłam cukinie faszerowane pęczakiem... jak byłam mała wyjadałam ten gotowany przez babcię kurom ... ja wsiowa dziewczyna jestem
Loosiuu 21:03, 12 lis 2014

Hej. Wpadłem, bo widzę, ze masz gruszę drobnoowocową! Mógłbym prosić o recenzję? Posadziłem w tym roku u siebie dwie i jestem ich bardzo ciekawy jak się sprawdzą i czy opisy w internecie rzeczywiście są prawdziwe.

Zaznaczam wątek do nadrobienia, bo jakoś wcześniej chyba się mijaliśmy na forum, a nie zaglądałem Mus się poprawić!

Rozważania nad drzewem obserwuję, bo za wiele nie doradzę. Mogę polecić te same drzewa, które się już pojawiły.

A o Kwaśnodrzewie konwaliowym słyszałaś? Podobno jedna z najważniejszych roślin miododajnych Ameryki Północnej.
Madzenka 06:41, 13 lis 2014

Poczytałam sobie o drzewach i ciekawa jestem Twojej decyzji.

Wybrałabym drzewo, ktore kolorem będzie odmienne - chyba pissardi- szybko rośnie, piekny kolor, do ok 5 m, wiosną zachyca, przez cały rok zdobi kolorem
Pszczelarnia 19:47, 13 lis 2014

Dla Filipa z Ogrodu z platanem moja mała grusza drobnoowocowa Chanticleer.
Pień z kwiatkami u podnóża:

I ona:

Dokupię jeszcze 2.