Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:01, 15 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
matko setka postów i cały czas człowiek czyta i się śmieje do monitora, faktycznie koleżanka zza biurka od czasu do czasu może się dziwnie popatrzeć jak się tak zęby szczerzy cały dzień

Ciesz się Edyta ze się spoznilas bo by Tobie dziś spokoju nie dali
U "Zielonej" Ogrodniczki :) 14:59, 15 cze 2015

Do góry
no mi się wydaje, że zarówno 2 jak i 3 wersja mogłyby być
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 14:55, 15 cze 2015

Do góry
Enya73 napisał(a)

Jarzmianki i zawilce oraz przetaczniki mają też w Bylinowym Raju w Starczy.

doszły mnie już słuchy na ten temat, ale to kawałek ode mnie, daję sobie jeszcze tydzień na poszukiwania w lokalnych szkółkach a jeśli będzie bez powodzenia to mus kupować wysyłkowo.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:53, 15 cze 2015

Do góry
matko setka postów i cały czas człowiek czyta i się śmieje do monitora, faktycznie koleżanka zza biurka od czasu do czasu może się dziwnie popatrzeć jak się tak zęby szczerzy cały dzień
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 13:17, 15 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Dziękuję Ci za dokładną odpowiedź.
Moje weekendowe zakupy były robione u Parchanskich, byłam tam już drugi raz - niestety jarzmianek, zawilców, przetaczników niebieskich, ostrogowca nie spotkałam

Jarzmianki i zawilce oraz przetaczniki mają też w Bylinowym Raju w Starczy.
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 13:08, 15 cze 2015

Do góry
Enya73 napisał(a)
Odpowiadam na szybko. Kupiłam tam przetaczniki, kłosowiec, szałwię, ostrogowca, kocimiętkę w 4 odmianach, liatrę kłosową, świecznice, a wcześniej hortensje Pinky Winky i trawy ozdobne.

Samą szkółkę oceniam bardzo dobrze. Nie zamawiam przez internet. Jeżdżę do Albamar osobiście, bo nie mam aż tak daleko (to rzut beretem od Dobrodzienia) i mi się opłaca, bo za każdym razem, jak kupuję więcej sztuk, to dostaję 10 % rabatu. Wybieram co mi się podoba, wybór jest ogromny. Jeżdżę w soboty wcześnie rano, bo w tygodniu to zapomnij, tyle mają wysyłek.
Mają przepięknie zaaranżowany ogród przy domu.

Druga dobra szkółka jest w Bestwince u p. Parchańskich. Detal też tylko w sobotę.

Polecam, mają dobre ceny i ogromny wybór.

Dziękuję Ci za dokładną odpowiedź.
Moje weekendowe zakupy były robione u Parchanskich, byłam tam już drugi raz - niestety jarzmianek, zawilców, przetaczników niebieskich, ostrogowca nie spotkałam
Tu ma być ogród :) 13:01, 15 cze 2015

Do góry
o tak, był wyjątkowy - to chyba Matka Siedliska.
Mi w ogóle chyba najbardziej podobał się ogród zimowy.
Na następne spotkanie postaram się przybyć na czas
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 12:36, 15 cze 2015

Do góry
o jaka piękna porcja zdjęć i zakupy konkretne, chyba różowe przetaczniki Veronique - dobrze rozpoznaję?
A ja w sobotę na giełdzie w Tychach widziałam niebieskie, ależ żałowałam, że się spóźniłam z zakupem - miałam wziąć wracając do auta i do tego czasu wszystkie wykupili.
Jak oceniasz tą szkółkę wysyłkową, bo sama kilka razy prawie co się skusiłam?
U BusyBee w ogródku... 12:29, 15 cze 2015

Do góry
bdan napisał(a)

Wyglądam jak idiotka, bo w pracy podglądam i do monitora się uśmiecham.

Masz rację, u mnie to "niekończąca się opowieść"

hehehe skąd ja to znam, u mnie te same objawy można zaobserwować
Narodziny ogrodu Eweli 12:18, 15 cze 2015

Do góry
przyglądam się zdjęciom i widzę, że podobnie mamy wytyczone linie rabat po obwodzie, po cichu zaglądam czasami i patrzę jak postępy
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:10, 15 cze 2015

Do góry
troszkę się musiałam wrócić do zdjęć ale było warto, jarzmianki masz przecudne i gracki widzę, że bardzo podrosły - mam na świeżo zdjęcia z etapu jak sadziłaś więc widać ogromną różnicę.
Na spotkanie u Kapiasa wczoraj dojechałam za późno, ale na przyszłość na pewno Cię rozpoznam
U "Zielonej" Ogrodniczki :) 11:55, 15 cze 2015

Do góry
the Beatles już za rok będzie sporą kępą, zdaje mi się, że źle to rozrysowałaś - spróbuj nieregularnie po 3 szt w każdej z trzech wolnych przestrzeni pomiędzy Admiration i wklej fotkę to bedziemy mieli co porównywać, na zdjęciach najlepiej widać jakie rozwiązanie najlepsze.
Spotkanie w ogrodach Kapias 14.06.2015 11:48, 15 cze 2015

Do góry
fajnie, że podpisaliście uczestników, żałuję, że dotarłam byt późno, ale następnym razem przynajmniej będę już twarze ze zdjęć kojarzyć
Tu ma być ogród :) 10:41, 15 cze 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
widze że weekend udany pozdrawiam

oj bardzo, były i doznania artystyczne i koncert i wiele godzin na świeżym powietrzu, a na koniec miła niespodzianka po powrocie do domu, gdy okazało się, że latać ze szlaufem cały wieczór nie trzeba będzie
Tu ma być ogród :) 10:39, 15 cze 2015

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)

Mnie już też męczyło latanie ze szlaufem powiem szczerze,rośliny daja radę na to liczę,najbardziej ucierpiał przez upały trawnik,mimo solidnego podlewania,na rabatach mam korę i żwir,więc trzymają wilgoć

o moim też szkoda gadać, jeszcze podczas montażu przęseł jedno zostało na nim położone, było wtedy mega gorąco i po zabraniu z tego miejsca okazało się, że trawa od razu żółta się zrobiła, aluminium musiało byc tak gorące, że załatwiło trawę na cacy w 15 min, teraz mamy takie prostokątne wypalone okienko w rozmiarze 2,15 x 1,1 m wśród wielu innych żółtych łatek
Tu ma być ogród :) 10:31, 15 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

cieszę, się, że baletnica robi taką furorę

Mnie co prawda nie było w domu jak padało, bo wracałam wtedy od Kapiasa, ale szkód żadnych ta ulewa nie narobiła, potem w nocy były dwie kolejne, ale już nie tak obfite w opady - dla ogrodu to było zbawienne.
Trawa nam już miejscami podeschła, a codzienne podlewanie wężem zaczęło się robić bardzo uciążliwe - więc możesz się domyśleć jak ja się cieszyłam jak po powrocie zobaczyłam, że wszędzie mokro

Widziałam już u Ciebie, że mieliście spory grad - dobrze, że lustro całe, a rośliny się pozbierają.

Mnie już też męczyło latanie ze szlaufem powiem szczerze,rośliny daja radę na to liczę,najbardziej ucierpiał przez upały trawnik,mimo solidnego podlewania,na rabatach mam korę i żwir,więc trzymają wilgoć
Moja codzienność - ogród Oli 10:28, 15 cze 2015

Do góry
bardzo mi się podoba miejsce z kwadratowymi płytami.
A Twój warzywniak widzę pierwszy raz, a taki piękny jest i róże oczywiście też... jak to możliwe, że przegapiłam to miejsce wcześniej...
Ola, jakie są wymiary Twoich skrzyń?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:23, 15 cze 2015

Do góry
oj to kiepsko u Was z tym ciśnieniem wody - ale na pewno wcześnie rano jak mało osób korzysta to jest ok.
U mnie też trawnik miejscami padł, potrzebna regeneracja, teraz na szczęście niebo nas wyręczyło, a za kilka tygodni mam nadzieję, że zraszacze będą zamontowane, bo pewnie takie będzie to lato, tydzień upału, a potem pompa z nieba.
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 10:18, 15 cze 2015

Do góry
Kamajla napisał(a)

Myślisz, że nasze też takie będą? Same tak urosną, czy będziemy musiały im trochę pomóc (cięciem?).
Piękne są

trzeba ciąć, w szkółce gdzie kupowałam nawet mówili o dwukrotnym cięciu, jeszcze tam kiedyś będę to dopytam konkretnie kiedy najlepszy czas na ot cięcie.
To tu... 10:12, 15 cze 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Wczoraj kupiłam tą trawkę. Miała na samym dole prześwity zielonego. To chyba o to chodzi.

lindsay80 napisał(a)

ja też tak myślę - moja kupowana w sobotę ma tak samo.
Ale super zdjęcia MAD dodałaś, te Twoje róże, powojniki, szałwie...
A buchannani dwa razy większa od mojej.

Moje też mają jakieś drobne prześwity ale raczej bordowego niż zielonego. Ciekawa jestem ich daleszego losu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies