Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U BusyBee w ogródku...

U BusyBee w ogródku...

lindsay80 12:29, 15 cze 2015

bdan napisał(a)

Wyglądam jak idiotka, bo w pracy podglądam i do monitora się uśmiecham.

Masz rację, u mnie to "niekończąca się opowieść"

hehehe skąd ja to znam, u mnie te same objawy można zaobserwować
BusyBee 15:14, 15 cze 2015

lindsay80 napisał(a)
i u nas podobnie, po mega gorącym weekendzie wczoraj późnym popołudniem 2 burze, w nocy też coś popadało a i teraz niebo zasnute chmurami i z 10C mniej niż wczoraj o tej porze.
I pomyśleć, że to pierwszy raz kiedy tak cieszę się z deszczu

U nas miało padać cały dzień. ....jak na razie tylko pochmurno. ....rano z 10 minut mrzawki- niewiele
Ja też inaczej patrze na pogodę odkąd mam ogród
BusyBee 15:16, 15 cze 2015

Gabrysia_ napisał(a)
Trawka sie zieleni,piękny widok
Ja też kupiłam sobie 5szt szałwii różowej.

Widziałam mam chyba taka samą zaraz pewnie przekwitnie ....wtedy trzeba ściąć?
BusyBee 15:18, 15 cze 2015

Gocha napisał(a)
Kasiu cieszę się że trawka się zieleni, byleby nie było zlewy. U nas dzisiaj tak jak i u Ciebie dużo chłodniej i deszcz le tego było trzeba bo ziemia strasznie sucha, twarda skorupa. Buziaki

Też podlewam ogród. Dużo wody idzie......nie ma wyjścia, bo naprawdę bardzo sucho.....
Buziaki
GosiaJoanna 15:47, 15 cze 2015

Kasia chwaściory na nowej trawie pojawiły się u Ciebie bo u mnie mniszek jest. Musze chyba dosiać ponieważ w pewnych miejscach zmył deszcz :/ a czy na dwulistne mozna pryskac na swieżo posianej trawie ?
dorciabe 16:43, 15 cze 2015

Kasia jak tam Larissa ? ruszyła już? ja jestem zła na moje, że jeszcze nie kwitną
BusyBee 17:49, 15 cze 2015

GosiaJoanna napisał(a)
Kasia chwaściory na nowej trawie pojawiły się u Ciebie bo u mnie mniszek jest. Musze chyba dosiać ponieważ w pewnych miejscach zmył deszcz :/ a czy na dwulistne mozna pryskac na swieżo posianej trawie ?

U mnie chwaściory ??? ...ruszyły oczywiście wyrywam te większe, bo pryskać niestety nie można...jak ja dotrwam do następnego sezonu to nie wiem
...u mnie problemem jest tzw: szczawik, który panoszy się od kilku lat. Nie mogę się go pozbyć- rozrasta się nawet z najmniejszego korzonka zostawionego przy pieleniu i w dodatku strzela nasionkami...to już wolałabym mniszek

szczawik
BusyBee 17:54, 15 cze 2015

dorciabe napisał(a)
Kasia jak tam Larissa ? ruszyła już? ja jestem zła na moje, że jeszcze nie kwitną

Dorciu Moja też jeszcze nie kwitnie, ale zła nie jestem , bo wielki spektakl się zapowiada...ona po prostu zbiera siły Pełno pąków- tego się nie spodziewałam A dziś w pracy podglądałam Twoją burgundy ( chyba )
która właśnie zaczęła kwitnąć - piękna jest

Larisska

GosiaJoanna 18:18, 15 cze 2015

BusyBee napisał(a)

U mnie chwaściory ??? ...ruszyły oczywiście wyrywam te większe, bo pryskać niestety nie można...jak ja dotrwam do następnego sezonu to nie wiem
...u mnie problemem jest tzw: szczawik, który panoszy się od kilku lat. Nie mogę się go pozbyć- rozrasta się nawet z najmniejszego korzonka zostawionego przy pieleniu i w dodatku strzela nasionkami...to już wolałabym mniszek

szczawik

Znam jegomościa też mi kiedyś na rabacie rósł ale go wyrwałam i póki co spokój ja również ręcznie wyrywam chwaściory
Juzia 22:40, 15 cze 2015

O ja cię!!!!