Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

lindsay80 12:36, 15 cze 2015

o jaka piękna porcja zdjęć i zakupy konkretne, chyba różowe przetaczniki Veronique - dobrze rozpoznaję?
A ja w sobotę na giełdzie w Tychach widziałam niebieskie, ależ żałowałam, że się spóźniłam z zakupem - miałam wziąć wracając do auta i do tego czasu wszystkie wykupili.
Jak oceniasz tą szkółkę wysyłkową, bo sama kilka razy prawie co się skusiłam?
Enya73 12:54, 15 cze 2015

Odpowiadam na szybko. Kupiłam tam przetaczniki, kłosowiec, szałwię, ostrogowca, kocimiętkę w 4 odmianach, liatrę kłosową, świecznice, a wcześniej hortensje Pinky Winky i trawy ozdobne.

Samą szkółkę oceniam bardzo dobrze. Nie zamawiam przez internet. Jeżdżę do Albamar osobiście, bo nie mam aż tak daleko (to rzut beretem od Dobrodzienia) i mi się opłaca, bo za każdym razem, jak kupuję więcej sztuk, to dostaję 10 % rabatu. Wybieram co mi się podoba, wybór jest ogromny. Jeżdżę w soboty wcześnie rano, bo w tygodniu to zapomnij, tyle mają wysyłek.
Mają przepięknie zaaranżowany ogród przy domu.

Druga dobra szkółka jest w Bestwince u p. Parchańskich. Detal też tylko w sobotę.

Polecam, mają dobre ceny i ogromny wybór.
Gabrysia_ 13:03, 15 cze 2015

Dobrze że żabia para o tak późnej porze pokazana
Zakupy imponujące, a i sama rabata miodzio!
Buziaki
lindsay80 13:08, 15 cze 2015

Enya73 napisał(a)
Odpowiadam na szybko. Kupiłam tam przetaczniki, kłosowiec, szałwię, ostrogowca, kocimiętkę w 4 odmianach, liatrę kłosową, świecznice, a wcześniej hortensje Pinky Winky i trawy ozdobne.

Samą szkółkę oceniam bardzo dobrze. Nie zamawiam przez internet. Jeżdżę do Albamar osobiście, bo nie mam aż tak daleko (to rzut beretem od Dobrodzienia) i mi się opłaca, bo za każdym razem, jak kupuję więcej sztuk, to dostaję 10 % rabatu. Wybieram co mi się podoba, wybór jest ogromny. Jeżdżę w soboty wcześnie rano, bo w tygodniu to zapomnij, tyle mają wysyłek.
Mają przepięknie zaaranżowany ogród przy domu.

Druga dobra szkółka jest w Bestwince u p. Parchańskich. Detal też tylko w sobotę.

Polecam, mają dobre ceny i ogromny wybór.

Dziękuję Ci za dokładną odpowiedź.
Moje weekendowe zakupy były robione u Parchanskich, byłam tam już drugi raz - niestety jarzmianek, zawilców, przetaczników niebieskich, ostrogowca nie spotkałam
Anita1978 13:09, 15 cze 2015

Ooo...jesteś! Pięknie jak zwykle! I zakupy jakie dorodne!
A powiedz mi czy ty pod żwirkiem na rabatach masz włókninę? Bo ani jednego chwaścika.....u mnie na żwirowej masakra.....
Enya73 13:16, 15 cze 2015

Agro mam tylko na skarpie i na ścieżce żwirowej , poza tym tylko mulcz albo bardzo drobno zmielona kora. I mam chwasty, całkiem dorodne. skrzypy już wyglądają jak rośliny ozdobne
Enya73 13:17, 15 cze 2015

lindsay80 napisał(a)

Dziękuję Ci za dokładną odpowiedź.
Moje weekendowe zakupy były robione u Parchanskich, byłam tam już drugi raz - niestety jarzmianek, zawilców, przetaczników niebieskich, ostrogowca nie spotkałam

Jarzmianki i zawilce oraz przetaczniki mają też w Bylinowym Raju w Starczy.
KasiaW76 14:46, 15 cze 2015

Anita gdzie Ty tam masz chwasty bo sobie nie przypominam niczego innego poza skrzypem.

Na moje agro jestem tak zła, że usunęła juz całe i będę spał a kora. Mam to w nosie. Niech mi tylko pieniążki zwrócą
lindsay80 14:55, 15 cze 2015

Enya73 napisał(a)

Jarzmianki i zawilce oraz przetaczniki mają też w Bylinowym Raju w Starczy.

doszły mnie już słuchy na ten temat, ale to kawałek ode mnie, daję sobie jeszcze tydzień na poszukiwania w lokalnych szkółkach a jeśli będzie bez powodzenia to mus kupować wysyłkowo.
tusiawka 23:16, 15 cze 2015

Uwielbiam te zakątki u Ciebie, szkoda, że nie dajesz rady częściej ich pokazywać.Warzywnik nawet mały cieszy, prawda?