Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W moim małym ogródeczku - Dorota 16:56, 11 lis 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Pięknie- twórcza dziewczyno
chryzantemkui też śliczne.
Dziękuję, u mnie jeden pomysł goni drugi, nie nadążam z realizacją. W głowie kłębi mi się tyle pomysłów, czasu mam sporo to i coś tam zmajstruje. Ciągle chodzi za mną kawałek brzozowego płotka jako dekoracja. Może jutro zrobię. Dziś robię rogaliki.

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 16:54, 11 lis 2019

Do góry
Miskanty czarują

Ogród bez reguł 16:53, 11 lis 2019

Do góry
kwartet napisał(a)
Asia zobacz co teraz Amanogawy wyrabiają bez słońca

i ze słońcem
I jeszcze taka korekta żeby bardziej widok z planowanej altanki otworzyć

Trochę deszczu doszło ale mało, latam z wężem.
Ciekawe co Iwonka wymyśli.

Aniu, te Twoje Amanogawy są niesamowite! normalnie świecą własnym światłem Coś cudnego...
No tak kombinuję właśnie, żeby to trochę odsłonić i "dać oddech". Dziękuję Ci za współudział - to, co się tu u mnie dzieje jest niesamowite, i bardzo budujące, i strasznie miłe
No a ja Ci taką fajną chmurę posłałam, szkoda...
W moim małym ogródeczku - Dorota 16:52, 11 lis 2019

Do góry
Waclaw napisał(a)
Pięknie u Ciebie nawet o tej porze roku.
A wianki robisz cudne
Dziękuję, cieszę się że tylu osobom podoba się w moim ogrodzie. Dziś piekę rogaliki świętomarcińskie, tylko mojego Marcinka nie ma w domku, teraz mieszka w Warszawie.
Mglisty poranek, co raz częściej takie widoki o poranku.

W moim małym ogródeczku - Dorota 16:47, 11 lis 2019

Do góry
mirkaka napisał(a)
Dorotko, podziwiam Twoją jesień, przepiękna, a wianki szczególnie ten z powojnikami i słonecznikami cudny
Jako babcię to podziwiam Cie już od lat, jesteś wspaniała
Dziękuję tyle ciepłych słów, bardzo mi miło.

W moim małym ogródeczku - Dorota 16:45, 11 lis 2019

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Dobry pomysł, super wyszło, odgapie i na wiosne też tak pomaluje. Twoje ozdoby zawsze u Ciebie cieszą oko, masz zmysł i ciągle coś nowego i ciekawego u Ciebie. Babcią jesteś na medal i masz racje, że to cudowny czas taki beztroski a radośc dziecka bezcenna, uwielbiam też ten czas wspolnie spedzany tym bardziej, że u mnie to zazwyczaj na kilka dni i nocy mogę się cieszyc. Fajnie być babcią Pozdrawiam
Fajnie że Cię zainspirowałam do zmiany wizerunku rzeczy, które mamy, a już nam się znudziły, bądź potrzebują odnowienia.
Masz rację czas spędzony z wnukami to bardzo miły czas, nawet jak mnie przeczołga po podłodze i muszę z nim siedzieć pod kołdrą zawieszoną na krzesłach i udawać przywódcę dinozaurów.
Pozdrawiam

Ogród w remoncie 16:42, 11 lis 2019

Do góry
Znalazłam dziś trochę nowsze zdjęcia z satelity, trochę więcej widać jak idzie ulica i granica działki z tyłu. Ha, ha zdjęcia chyba z ubiegłego roku z wiosny bo jeszcze frontowa rozkopana

Ogród z rzeźbą 16:40, 11 lis 2019

Do góry
Zana napisał(a)

.
Szałwie można tu dojrzeć

Cudne zdjęcia robisz kilka roślinek i jest do czego wzdychać

Widziałam poruszony temat odnośnie róż oraz 'co pod świerk?' Pozwoliłam sobie napisać kilka zdań opierając się o doświadczenie ze swojego ogrodu:
- różankę i ja miałam, ale się z nią pożegnałam, za mało słońca, nic na siłę, mam kilka róż sprawdzonych sadzone po trzy przy hortensji, jedna z jeżówkami i niskimi hortensjami oraz dwie przy pergoli z wiciokrzewem, rosną tam gdzie im dobrze Pogodziłam się z tym, że nie będę miała rabaty np. różano - lawendowej bo mam mało słoneczka.
Pod świerkiem kłującym dobrze rosną mi paprocie i brunery oraz olbrzymie hosty, małe nie dają rady, z cebulowych krokusy wielkokwiatowe i przebiśniegi.

Wracam do Twego ogrodu jeszcze troszkę powzdychać

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 16:34, 11 lis 2019

Do góry
Uwielbiam trzcinniki, tu Overdam

Hameln i sedum

Jeżówki w jesiennym wydaniu

Ogród Cioci cz. 3 16:32, 11 lis 2019

Do góry
Ogród Cioci cz. 3 16:26, 11 lis 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)
Oglądając fotki zastanawiałam się jak było przed ogrodowiskiem. Zawsze miałaś upchany ogród ale teraz to rzeczywiście pęka w szwach może zrobisz jakieś porównanie dla psychicznego optymizmu np mojego bo mi kręgosłup odmawia a tyle pracy wszędzie leży. Dziś wejściowa rabata mnie dołowała 2 sezon z rzędu.

Ula zaraz znajdę jakieś porównanie dla CiebiePrzed O było dużo jednorocznych bo nie było w centrach tyle bylin i traw. Ogólnie w szkółkach to były iglaki, drzewa i krzewy. Dopiero na O zobaczyłam czym zastąpić jednoroczne

Too jest to samo miejsce o tej samej porze roku. ( lat różnicy.

Ogród z koniczynką 15:58, 11 lis 2019

Do góry

dosadziłam berberys za kamieniem...
Ogród z koniczynką 15:57, 11 lis 2019

Do góry
Ogród z koniczynką 15:55, 11 lis 2019

Do góry
Resztka mojej jesieni...
Mój ogrodowy pamiętnik 15:54, 11 lis 2019

Do góry
Powtórka wiśni, tawuły, brzozy i berberysa Orange Rocket . Czyli tego co jeszcze resztkę liści ma .

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 15:53, 11 lis 2019

Do góry
Dzisiaj było piękne jesienne słońce, ciepło, cudowny dzień, troszkę w ogrodzie grodzie, troszke na spacerach

Kilka ujęć

W słońcu Green Pillar pięknie błyszczy.

Oczkowa już pustawa

Gliniasto, skarpiasto i wietrznie. 15:51, 11 lis 2019

Do góry
Katarzyna13 napisał(a)
Tak Gabrysiu.

Czy tam w tyle są brzozy? Jeśli tak, to co ile sadziłaś?

I jeszcze pytanie o hosty pod tym grujecznikiem, one są "na patelni" nie przypala ich?

Oj przepiękny ten twój ogród się robi.
Mój ogrodowy pamiętnik 15:47, 11 lis 2019

Do góry
Snopki zrobione.

A reszta gubi liście albo skrzy się w słońcu .
Brzoza i berberys Maria.

Wrzos nn.

Tawuła Goldflame.

No i nowa brzoza. Dzisiaj posadzona. Chociaż z problemami bo po wyjęciu z doniczki okazało się ze jest w jakiejś metalowej siatce, którą musiałam rozciąć i zdjąć a nie było to proste. Nie spotkałam się jeszcze z taką dziwną konstrukcją w doniczce.

Mój ogrodowy pamiętnik 15:40, 11 lis 2019

Do góry
Dawno nic nie wrzucałam (jak nie ja ) więc wrzucam.

Brzoza Magical Globe i berberys Orange Rocket.

Borówka najładniejsza jesienią.

Klon palmowy Katsura.

Wiśnia Kojo-no-mai.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 15:32, 11 lis 2019

Do góry
kasiek napisał(a)

W cieniu gorzej - u mnie dają radę cienioluby (azalie japońskie zwłaszcza, irgi, trzmieliny, cisy,) ale mocno leje, nawoże, dosypuje ziemi i ściółkuje liśćmi.

Z liśćmi to sama przyjemność ale wiem co to znaczy ciągle dosypywać ziemi. Mam to samo i już ledwo żyję od machania łopatą: kompostownik- taczka- rabaty. W tym sezonie już latem odpuściłam. Róże nie zabezpieczone mam.

Zazdroszczę stanu równowagi.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies