Dla tego drzewka warto znaleźć miejsce w swoim ogrodzie. Przepięknie wygląda zarówno wiosną, latem jak i jesienią. A do tego jeszcze ma pięknie pomarańczową korę która zimą na tle zielonych iglaków wygląda zjawiskowo
Garysiu grujeczniki mam dwa w ogrodzie. Jeden w tym roku sadzony A drugi będzie zimował już trzeci raz. Nigdy go nie okrywałam. Rośnie zdrowo. Jedynie pierwszego roku majowe przymrozki lekko zmroziły listki. Ale szybko urosły nowe. A co do host to faktycznie rosną na patelni. Jest to odmiana Patriot. Czy słońce ją przypala? Chyba nie za bardzo. Myślę że jak na takie warunki to i tak nieźle wygląda. Lato mieliśmy strasznie upalne więc są nieco wymęczone, bez podlewania by nie dały rady. Myślę że jak grujecznik i żywopłocik bukszpanowy podrośnie to będzie im tam lepiej.
Tak wyglądały 03 sierpnia.
Brzozy pomierzę jutro
Obejrzałam całość i jestem pod wrażeniem. Dobrze że zdecydowałaś się na projekt, jest niesamowity. Na ostatnich zdjęciach, które dałaś urzekła mnie werbena z hortensjami. Widoki niesamowite. Kiedyś mam nadzieję i u mnie będzie pięknie