Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 16:45, 11 lis 2019

danuta_szwajcer napisał(a)

Dobry pomysł, super wyszło, odgapie i na wiosne też tak pomaluje. Twoje ozdoby zawsze u Ciebie cieszą oko, masz zmysł i ciągle coś nowego i ciekawego u Ciebie. Babcią jesteś na medal i masz racje, że to cudowny czas taki beztroski a radośc dziecka bezcenna, uwielbiam też ten czas wspolnie spedzany tym bardziej, że u mnie to zazwyczaj na kilka dni i nocy mogę się cieszyc. Fajnie być babcią Pozdrawiam
Fajnie że Cię zainspirowałam do zmiany wizerunku rzeczy, które mamy, a już nam się znudziły, bądź potrzebują odnowienia.
Masz rację czas spędzony z wnukami to bardzo miły czas, nawet jak mnie przeczołga po podłodze i muszę z nim siedzieć pod kołdrą zawieszoną na krzesłach i udawać przywódcę dinozaurów.
Pozdrawiam

Dorota123 16:47, 11 lis 2019

mirkaka napisał(a)
Dorotko, podziwiam Twoją jesień, przepiękna, a wianki szczególnie ten z powojnikami i słonecznikami cudny
Jako babcię to podziwiam Cie już od lat, jesteś wspaniała
Dziękuję tyle ciepłych słów, bardzo mi miło.

Dorota123 16:52, 11 lis 2019

Waclaw napisał(a)
Pięknie u Ciebie nawet o tej porze roku.
A wianki robisz cudne
Dziękuję, cieszę się że tylu osobom podoba się w moim ogrodzie. Dziś piekę rogaliki świętomarcińskie, tylko mojego Marcinka nie ma w domku, teraz mieszka w Warszawie.
Mglisty poranek, co raz częściej takie widoki o poranku.

Dorota123 16:56, 11 lis 2019

anabuko1 napisał(a)

Pięknie- twórcza dziewczyno
chryzantemkui też śliczne.
Dziękuję, u mnie jeden pomysł goni drugi, nie nadążam z realizacją. W głowie kłębi mi się tyle pomysłów, czasu mam sporo to i coś tam zmajstruje. Ciągle chodzi za mną kawałek brzozowego płotka jako dekoracja. Może jutro zrobię. Dziś robię rogaliki.

Dorota123 17:07, 11 lis 2019

ElzbietaFranka napisał(a)
Trochę róż przyciełam, mrozek był, ale te liście dalej na brzozach są.
Jak nie będzie padać to jutro jadę dokończyć pracę. Teraz pada ale taki większy kapuśniak.

Byłam na spacerze i tak się zlazilam i teraz kości prostuje w łóżku. Mózg dotleniony i spać się chce.
Dorotka trawa teraz od pogody dostała drugie życie zielona jak nigdy. U mnie też zielona i bardzo gesta.
Byle do wiosny.

Pizdrawiam
Ja mam przygotowany ogródek do zimowania, robię to po troszku, ale co dzień i do przodu. Nawet Miskanty przy altance wycięłam i związałam w snopki. Czekają na zabezpieczenie róż. Wszystkiego na raz nie dała bym rady zrobić. U nas też padało i wszystko mokre, planowałam, że wytnę jeszcze duże rozplenice od południowej strony. Dziś było wszystko mokre, więc tylko zgrabiłam liście z gruszki. W tle na zdjęciu jest lasek brzozowy i też jeszcze trzymają się liście. Mnie to cieszy bo mam śliczny widok z kuchennego okna. Mam dwie brzózki, które same mi się wysiały w rojnikach i planuję je posadzić w pobliżu altany, a przed świerkami. Na pewno będę się złościć na spadające liście, ale bardzo lubię kolor kory na pniu tych drzew.

Dorota123 17:17, 11 lis 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
No proszę Cię ciasto w kształcie warowni z wieżami!!! Prawdziwy skarb taka babcia. Jak ja kiedyś podołam Tobie i Małej Mi dorównać.....chyba nie dam rady.
Miło mi, że masz o mnie takie zdanie. Kiedyś wymyślił sobie, żebym upiekła mu torta z dinozaurem, Odpowiedziałam, że do tego potrzebna jest prawdziwa piekarka, ja sobie z tym nie poradzę. Wnuk tak bardzo we mnie wierzył i powiedział," przecież masz tyle wykrawaczek w kuchni , na pewno ci się uda." Bałam się takiego wyzwania tym bardziej, że urodziny były robione w takiej sali zabaw. Gdyby mu się nie spodobały moje wypieki na pewno by to wykrzyczał. Dzieci są szczere do bólu.
Jak będziesz miała wnuki, zobaczysz, że nawet z niepełnosprawnością trzeba sobie poradzić. Dzieci nie znoszą nudy.

Dorota123 17:18, 11 lis 2019

Jeśli ktoś ma ochotę na zbiór zdjęć z mojego ogródka, to w wizytówce dodałam miesiąc maj i lipiec.
AgataM 17:35, 11 lis 2019

Dorota123 napisał(a)
Dziękuję, u mnie jeden pomysł goni drugi, nie nadążam z realizacją. W głowie kłębi mi się tyle pomysłów, czasu mam sporo to i coś tam zmajstruje. Ciągle chodzi za mną kawałek brzozowego płotka jako dekoracja. Może jutro zrobię. Dziś robię rogaliki.

Już jestem ciekawa Twojego pomysłu Napewno będzie niebanalny i wyjątkowy.
malgorzata_s... 18:25, 11 lis 2019

Nastrojowe mgliste fotki Dorotko jesteś niekończącą się kopalnią pomysłów. Podziwiam
Ania111 19:53, 11 lis 2019

Dorotko ,
ta mgła dodaje jeszcze uroku ,
przepięknie