Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:26, 30 gru 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)

Ładnie się przebarwiła, co to za trawka?

Czy Ty prowadzisz zapiski z sezonu że tak dokładnie pamiętasz różne rzeczy...kiedy padało, kiedy była susza?
Z przyjemnością się czytało o całym sezonie
Teraz czas odpoczynku, radosnych Świąt

Ula to jest jakaś odmiana stipy - kupiłam przy pelargoniach, pelargonii nie ma a trawka jest

fotka z dziś

Zapiski prowadzę ale z różną częstotliwością - akurat to sobie pisałam
Miło mi że dostarczyłam Ci dobrych chwil.
Dziękuję za życzenia

a teraz Dobrego Roku życzmy sobie !

Róże w naszych ogrodach 21:25, 30 gru 2019

Do góry
Witam wszystkich forumowiczów
jako nowy użytkownik zaczynam od chwalenia się a dokładnie pochwalę się zdjęciem z 31 października 2019 r. z Baronesse muśniętą mrozem. Pozdrawiam!

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:23, 30 gru 2019

Do góry
kasiek napisał(a)
Wspaniałe podsumowanie Mira - oj masz Ty dar

Kasiu dziękuję - darami się nie będziemy przeżucać

oby nam weny nie brakło w kolejnym roku - życzymy sobie wzajemnie

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:22, 30 gru 2019

Do góry
Tak Danusiu zrobię. Ta wzrastająca roślina to forsycja. Nie będzie jej w tym miejscu. Taki mam plan. Teraz myślę nad liniami rabat - czy proste czy falowane? Ale to najlepiej będzie widać jak będa zrobione schody. Oby się udało z wiosny ruszyć z pracami.
Z przodu domku nie mam nic zrobione.

Tu narazie jest ściernisko... 21:22, 30 gru 2019

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Chyba się Wam jeszcze nie chwaliłam że mój eMuś zrobił placyk z kostki pod wiatę do siedzenia. Zgodnie z zasadą jak facet mówi że zrobi to zrobi, nie trzeba mu co pół roku przypominać
Placyk trzeba jeszcze ładnie podsypać i wykończyć no ale w zasadzie to już jest.

Basieńko, nie znałam tej zasady. Uśmiałam się. No i zrobił. Zuch chłopak. Przekaż mu Basiu podziw ogrodowiskowych koleżanek. Placyk jest piękny. Jak pójdzie za ciosem to wiosną będziesz Basiu miała wiatę.

ps. a podsypać to se sama podsyp dasz radę, miotła, piach i pójdzie.
Basiu, ale masz fajnie, tyle jeszcze możesz posadzić roślin wokół placyku. U mnie już ciasno.
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:14, 30 gru 2019

Do góry
mirkaka napisał(a)

Mirka - dzięki za info o piwoniach - u mnie tak właśnie jest - utwierdzasz mnie że muszę zadziałać.

Lantana potrzebuje wody może nie aż tak jak heliotrop ale podlewanie konieczne i dużo zasilania.

Rdesty oczywiście będą szczęśliwsze jeśli dostaną stosowną dawkę wody - u mnie dały radę - susza już któryś rok.

To na wiosnę robimy interes - patyki za rdest - ok?

----------------

Patyki ogrodówek?
Jak się ukorzenią to nawet sadzonki za rdest

Konkretnie tej jednej co kwitnie na czerwono

takie muskanie słoneczka wyłapuję

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:12, 30 gru 2019

Do góry
galgAsia napisał(a)
Miro, sezon bombowy, podsumowanie super! No i prezent też przyjemny bardzo
Widzę, że zakalinowana jesteś , powiedz proszę , czy December Dwarf pachnie czy raczej...nie? Patrzę na nią łakomym okiem, ale pojawiły się głosy, że jej zapach do przyjemnych nie należy... A jak jest u Ciebie? Sztywnolistnej nie mam w planach (jeszcze ), na razie patrzę w kierunku bodnantskiej.

Hmm, to mnie zaskoczyłaś pytaniem i muszę przyznać że nie pamiętam jak pachnie December - nie może pachnieć źle bo to bym zapamiętała - te zapachy wczesne nie są mocne - przypilnuję i dam znać
kalina sztywnolistna i bodnantska to zupełnie inne bajki - jak chcesz zapach to kup angielską i bedzie pani zadowolona

moja december ma za mało światła i nie chce wystartować

za to szafirki nie lubią przegrzania

Zszywkowy ogród marzeń :) 21:12, 30 gru 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
I ja czytam post za postem i czekam na ciąg dalszy .

Cieszę się ze przytuptałaś do mnie mam nadzieje że takie podsumowanie Ci się spodobało

Jeszcze chwilka dla orlików, też je bardzo lubię

Kończę moje podsumowanie i życzę wspaniałego nowego roku, aby był lepszy niż ten pod każdym względem!
Lilie - Lilium 21:12, 30 gru 2019

Do góry
rychRam napisał(a)
co to za odmiana lili ? prosze na prv
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:07, 30 gru 2019

Do góry
popcorn napisał(a)
Mireczko, bosko. Zawsze mi się oczy napasą jak sobie pooglądam cuda w Twoim wątku. Pozdrawiam serdecznie!

Karola miło mi bardzo, nie wiem czy mi paszy starczy na całą zimę

Dzisiaj byłam zerknąć na ogród przy okazji wyjścia po jarmuż i ostatnie pory do barszczyku na jutro - zimno i jakoś mało przytulnie

znów ogarniają mnie myśli co zmienić w ogrodzie - czyli kłaniają się żywopłoty

mam nadzieję że masz wszelkie żywopłoty przemyślane i przegrody - jakże to ważne

epimedium Amber Queen - jeszcze ładne - to moja od 2 lat miłość szkoda że tak późna

Osiedlowy ogródek 21:05, 30 gru 2019

Do góry
U wszystkich podsumowania...to ja też zasiadam do swojego

U mnie tylko wiosna i lato zimniska nie cierpię

Ogród kwiatowy 21:02, 30 gru 2019

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
wiolus ale jak kwitnie wyglada magicznie

Kasiu tu możesz zobaczyć jak przekwita. Przy niej trzeba by cały czas biegać z sekatorem i wycinać przekwitłe kwiaty.

Zszywkowy ogród marzeń :) 21:02, 30 gru 2019

Do góry
Nie zakwitł mi w tym roku Calsap, reszta miała kwiatki

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:57, 30 gru 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Mmmmmmm, jaka soczystość!!! Do tego tęsknię...
Róże białe 20:56, 30 gru 2019

Do góry
Cześć Naante - ja w 2018 r. w listopadzie posadziałem kilka sztuk róży białej Alabaster. W sezonie 2019 r. kwitła dość obficie, nie chorowała i nawet próbowała zakwitnąć pod koniec października, lecz przymrozek jej to uniemożliwił. Cały listopad krzaczek był jeszcze zielony, dopiero w połowie grudnia zaczął żółknąć. Liczę na to, że w przyszłym roku zakwitnie jeszcze obficiej.

Mam jeszcze jeden krzak białej róży tj, Iriny, ale to już wielkokwiatowa a nie rabatowa.

Na zdjęciu Alabaster z Baronesse - niestety nie mam zdjęcia od "białej" strony rabaty

Irina
Pszczelarnia 20:56, 30 gru 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Pędzę również przebiśniegi, po świętach przeniosę je w cieplejsze miejsce

Jakaś tęsknota?

cudności pokazujesz, choinka mnie ujęła lepiej dopasować się nie dało i te światełka
szklarnię zawsze chłonę ale tym razem aż mnie korci wyciąć Ci te bratki z firanki - do przebiśniegów blisko ale bratki dopiero w marcu - albo... niech ta zima trochę się zagości - odpoczywamy,snujemy plany wszelakie

zdrowia! i dobrego Nowego Roku !
Zszywkowy ogród marzeń :) 20:54, 30 gru 2019

Do góry
Zszywkowy ogród marzeń :) 20:50, 30 gru 2019

Do góry
Wybrałam niektóre zdjęcia, mam nadzieje że Wam się spodobają Wiele roślin pewnie pominęłam ale na pewno są w wątku zdjęcia z sezonu

Na koniec zrobię zbiór wszystkich Rh jakie mam

Zszywkowy ogród marzeń :) 20:42, 30 gru 2019

Do góry
W tym roku udało mi się posadzić wiele drzew, wiosna klona golden globe i lipę Winter Orange, później klona drommundi, klona Hermitage oraz 3 brzozy Doorenbos, jesienią dosadzilam 3 graby oraz 3 świerki serbskie
Róże żółte 20:42, 30 gru 2019

Do góry
Witaj Sucharek38 Nie mam róży Frezja, ale miałem inną a dokładnie John Laing
Niestety jej kwiaty po rozkwitnięciu wytrzymywały góra dwa dni na krzaku. To była moja pierwsza róża - wkurzyła mnie i oddałem ją po pierwszym sezonie znajomemu. U niego z kolei okazało się, że w kolejnym sezonie kwiaty utrzymywały się już znacznie dłużej na krzaku. Wyczytałem gdzieś, że róże dopiero w 2-3 roku pokazują swoje prawdziwe. Ja bym dał Twojej Frezji szansę i zostawił. A jak dalej będzie kapryśna, to pozbądź się jej W tym roku w listopadzie posadziłem kilka krzaków róży Jirina Bohdalova - zobaczymy za pół roku, czy nie będzie taka jak Twoja Frezja

Na zdjęciu John Laing
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies