Czas na fotki, jakie są bo ogólnie to ogród w tym sezonie wygląda tragicznie ....tu gdzie zalane to wiadomo, a tam gdzie nie to zaniedbane z powodu ciągłego odmulania tego co zamulone....
Za płotem z ugoru sąsiada zrobiło się pole nawłociowe.....
ale na sąsiedztwo nie mam wpływu więc musze się z tym pogodzić
Trawę praktycznie dosiewam co roku. Wiosną sypię nasiona na istniejący trawnik. Miałam szczęście, że trawa mi w tym roku nie wyschła, bo ja trawnika nie podlewam. Wszystkie te jeżówki sama wyhodowałam z nasionek.
To miesiąc pełen słońca
I to początek końca - sierpień
Jeszcze lata pełnia prawie
Jeszcze łąki całe w trawie
Ale już to sierpień, to sierpień
A słońce ciągle lśni
Choć właśnie teraz lato daję ci
Swe najpiękniejsze dni, najlepsze dni
No cóż - to sierpień, to sierpień
I lata co dzień mniej
I słońce nieba mniej musi przejść
I mniej jest nawet burz
To sierpień już, to sierpień już
Dorotka niesamowicie soczysty jest twój sierpniowy ogródek Mnóstwo pięknie kwitnących bylin, jakby lipiec był jeszcze... Ślicznie wygląda łan kolorowych jeżówek, rutewki zazdroszczę - cięgle nie mogę jej stacjonarnie znaleźć.
Biała kompozycja z firaną w altanie urzekła mnie swoją lekkością, podobnie jak kadr poniżej, niesamowicie bujny i spójny zarazem. To kierunek w którym i ja podążam, dużo traw, bylin, hortensji - nadają niesamowitej lekkości drzewom i krzewom. Anabelki podziwiam - to strong czy zwykłe? Piękne kule. Super wyglądają wszystkie twoje hortensje, fajnie je ujęłaś razem na tym zacytowanym przeze mnie zdjęciu. Jest ich dużo, ale nie przytłaczają, tak lekko to tu, to tam posadzone... Po prostu ślicznie Aż mam ochotę rozsadzić nieco te moje posadzone w szeregu, tylko miejsca brak i jakoś tak symetrycznie być musiało Ale i tak się cieszę bo sierpniu mój ogród nie kwitł a dzięki hortensjom i bylinom nie ma nudy
Oj to szkoda.
W mojej jest już 3. Ale niech jeszcze rośna.
Chyba ozdobnych w tym roku będę miała sporo.
Rutewkę , kupiłam i posadziłam w ubiegłym roku.a w tym dopiero kwitnie pierwszy raz.I cudnie kwitnie i już chyba z miesiąc .
Także twoja powinna w przyszlym roku zakwitać.
A jak kupiłaś białą czy ta liliową ??
Na dzisiejszy dzień to tylko bukieciki z naszych ogrodów .Przeciez may z czego wybierać.
Cudna ta nowa dalia Wysoka.I bardzo duży kwiat
Dalia henrietta
Juz dalii sporo kwitnie.ale jeszcze chyba 3 nie kwitną.
Hmm białe byliny,,, niebieskich to teraz nie wiem czy mam.Na kwitnienie barbuli czekam.
A może trawki ??