Podoba mi się ta rabata, jest gęściutka i zgrabna. Ambrowiec super przyrósł.
Nadrobiłam Iwonko zaległości u ciebie Fajnie wszystko się przebarwia. Przymrozek chyba was ominął! Poczytałam o dereniach. Moje odkrycie tegoroczne Cheeroke chief zapisałam i będę polować wiosną na jakiś ładny okaz. I na Venus też Teutonia urzeka falistymi podsadkami. Mama 3 derenie, czyżbym trzy kolejne chciała No miłość jak nic
To też jest takie poczucie wolności i własności Az zal, że już będzie szaro-buro ale też czas do odpoczynku. Byle do wiosny
Poki co jeszcze jest ciepło.
Klony u mnie dopiero zaczynają, czerwony już dawno stracił liście.
Asiu, zrobiłam fotki tej chryzantemy Tchaikovsky, żebyś miała wyobrażenie jak teraz wygląda. Przesadzana koniec września, nie jest bardzo zwarta ale też się nie pokłada. Zmierzyłam, ma 70cm. Nie jest chora, troszkę ma podeschnięte liście dołem ale to pewnie przez głupi termin przesadzania, no i ja mam piaszczystą pustynię.
Mam jeszcze jeden klon palmowy Dissectum zielony . Jego sezonowe wybarwienie też jest ciekawe. Rośnie w półcieniu więc listki są ładne, niespalone słońcem. Wokół w przyszłym roku czeka mnie remont całej rabaty, będzie okazja fajnie go wyeksponować
Ciesze się bardzo, że Ci się podoba, drzew u mnie dużo. Igły to chyba jeszcze bardziej mnie drażnią na trawniku i wygrabuje je, zostawiam tylko te co opadają pod rodki i pod same sosny. Najgorzej jak mocno wieje to mam nieżle śmietnisko po całym ogrodzie.
Jesień piękna w tym roku ale już sucho jest bardzo.
Nie zabezpieczem przed zimą, tylko sadze do donic z powodu nornic a i tak jeszcze przegryzyją.
U mnie też ostatnio lilie mi wyginęły i myśle, że to tak jak z tulipanami, zależy od cebulek. Też będe nowe sadzić bo bardzo lubie lilie.
Pozdrawiam
Szkoda takich pięknych koncertów. U nas jeszcze też jest fajna impreza co miesiąc VInyl Swap, rózne plyty i nie tylko vinylowe. Sama mam dosyć duźo vinylowych płyt i adapter Bambino Grzesiu jak tylko gdzieś w okolicy będe to dam znać i wzajemnie
To ładna lista.
Moja sąsiadka kupowała niedawno owies wiecznie zielony S u Wnuka.
Ja żałuję ,że tak późno mnie na te trawy mnie wżieło.
A mogłam się z nimi wczęsniej zaprzyjaźnić.
Ale dopiero ze 3 lata temu zaczęłam na nie bardziej przyjaznym okiem patrzeć i zapraszać do ogrodu.
I .. jest ich za mało w moim ogrodzie.
Dobrego dnia Aniu
Przez 2 dni u nas była gęsta mgło mokro nie dali nic grabić liście odklejały się na zęby. Może w sobotę. Dzisiaj słonko świeci może chociaż trochę podsuszy. Jutro zrobię wszystkie roboty z wykopaniem po niedzieli chłodniej.
Aksamitka jeden krzak. Wysialam małe aksamitki a wyrosły mutanty.
I na koniec tegoroczną vanilla sky jest nią zauroczona ma tak piękne kiście ni to srebrne nie to jasny seledyn.
Liści sporo bo brzozowe najdłużej utrzymujące się na drzewie i mąkę więc trzeba kilka razy w miejsce przegrania aby je zebrać. Na szczęście eM wsiada na traktorek i zbiera ja tylko wygrabia blisko drzew.
Klon obleciał prawie w 98 proc. Metasekwoje igły żółkna wlasciwie przebarwiają się na pomarańczowo i opadaja
Miluś nie jestem mistrzem fotografii cykam tak jak widzę.
U Ani też skromnie, mimo że przebarwienia były obłędne
To lady U - a ja myślałam, że to, co rośnie u mnie, to jej wielkość docelowa:. Moja ma chyba jedną trzecią tej objętości
memory?
tego astra nie znam
a to chyba wrzosolistny
ten słoneczniczek tak świecił, że wszystkie zdjęcia mi przepalił
ta hortka wszystkich zachwyciła ale nie pamiętam nazwy
I tyle. Coś nie miałam weny tego dnia na robienie zdjęć.
Zrobiłam mało, a połowa wyszła nieostra.