Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród z koroną w tle 23:32, 26 kwi 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Aniu, jak Twoja magnolia?

Moje chyba się nie otworzą.

no powiem Ci że obie walczymy... ja o nią (rzuciłam na nią prześcieradła) a ona o siebie... pąki zwinięte... masakra... ona jakby w jakiś stanie hibernacji była... od dwóch tygodni wygląda ciągle tak samo... a dziś w nocy spodziewane -4...
a u Ciebie jak?
Ogród z zegarem 22:43, 26 kwi 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Zastanawiam się jeszcze nad tą rabatką.

Tak jak pisałam, oprócz bukszpanów będą tam przywrotniki (jako zadarniacz), hortensje i trawy.
Chciałam coś jeszcze na pniu, kwitnącego.

W pierwotnej wersji miałaby być to magnolia.

Ale może jakaś wiśnia? Umbraculifera albo kiku-shidare?
Jabłonka?

Co jeszcze może być kwitnącego na pniu?

Ja robiłam ostatnio rozeznanie w temacie wiśni pissardii szczepionej i sie na nią zdecydowałam w liczbie sztuk 3 .
Jednak na tej rabacie widziałabym katalpę (lub katalpy).
Ogród z zegarem 22:30, 26 kwi 2021

Do góry
Zastanawiam się jeszcze nad tą rabatką.

Tak jak pisałam, oprócz bukszpanów będą tam przywrotniki (jako zadarniacz), hortensje i trawy.
Chciałam coś jeszcze na pniu, kwitnącego.

W pierwotnej wersji miałaby być to magnolia.

Ale może jakaś wiśnia? Umbraculifera albo kiku-shidare?
Jabłonka?

Co jeszcze może być kwitnącego na pniu?
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 22:24, 26 kwi 2021

Do góry
Magnolia upasiona. Niby zimno a mnie to nawet dziś za gorąco było
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 22:18, 26 kwi 2021

Do góry
April napisał(a)
No masz już się czym pochwalić Piękna ta magnolia. I żółta ładna i z muśnięciem malinowym. Wybarwienie pewnie zależy od stopnia nawożenia. Pewnie się będzie zmieniać jak posadzisz w gruncie.

No oby zajaśniała bo wole żółta
Ale pokroj i ilość pakow mi się podoba
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 22:05, 26 kwi 2021

Do góry
Ciężko za Tobą nadążyć Karola!
Znów nowe kurczaki! Fajne, ładne. Ale do tego etapu to jeszcze mi daleko. Choć swoim jajkiem bym nie pogardziła

Magnolia sunsation - cudna! Kupiłam chyba 3 lata temu, ale niestety nie przyjeła się. Szkoda, bo ładne drzewko już było, chyba z 35eur kosztowało a było z 5x większe od Twojego patyka [wieszke niż ja] też się zdziwiłam, że dość tania i dlatego zaryzykowałam. W przyszłości dużo lepiej przygotuję ziemię.

Piwonie zaraz będą w malinach , wiesz jak malina się rozchodzi. Ale co tam - grunt żeby kwitły a optymalizację powierzchni dobrze zrobić

Chętnie przyjęłabym trochę tej wilgoci od Ciebie, u nas susza ze hoho.

Jak Twoja walka z podgarycznikiem? Zdusiłaś dziada?!
Ogród z zegarem 22:04, 26 kwi 2021

Do góry
Martka, to widok z mojego „gabinetu”. Biurko oczywiście mam zaraz przy oknie

Judith, oprócz bukszpanów są tam już posadzone niewidzialne hortensje (Ruby annabelle) i przywrotniki. Czekam na berberysy i trawę. Być może będzie tam jeszcze magnolia na pniu.
I zasmażka
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:57, 26 kwi 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)

Przepiękne nasycenie barw, zdjęcie na tapetę do kompa

Tylko ten patyk przy maleńkiej magnolii Siebolda szpeci Ale musi być bo magnolia rozmiar z 30 cm zmieniła na 12 po zimie
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 20:48, 26 kwi 2021

Do góry
Przyszedł czas na gwiazdorzenie, mimo ziąbu i niesprzyjającej aury

Jeszcze nieśmiało, ale magnolia gwiaździsta zaczyna rozkwitać
April podbija las... 20:40, 26 kwi 2021

Do góry
Alija napisał(a)
U mnie kilka kwiatów magnolii już podmarzło, a na dziś zapowiadają w nocy -2, a w poniedziałek -3. Pogoda słoneczna, więc może się sprawdzić.
Miłej niedzieli, mimo wszystko cieszmy się słoneczkiem.

Moja nowa magnolia stoi w domu. Poczekam aż się ociepli. Ale w ogrodniczym widziałam dziś magnolie z podmarzniętymi pąkami. Szkoda.
Niedziela była pracowita, układałam betony na ścieżce. Dziś też nie próżnowałam. Wymieniałam carexy, które mnie nie zachwycają na Hacone All Gold.
A ty popracowałaś? Pogoda wprawdzie niezbyt sprzyja.
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 20:27, 26 kwi 2021

Do góry
No masz już się czym pochwalić Piękna ta magnolia. I żółta ładna i z muśnięciem malinowym. Wybarwienie pewnie zależy od stopnia nawożenia. Pewnie się będzie zmieniać jak posadzisz w gruncie.
Ogród w remoncie 19:14, 26 kwi 2021

Do góry
Padam dziś na twarz. Zaczęłam pracę na froncie, tam gdzie mają być rodki. Zdjęć nie ma bo jakoś tak mało widać, za kilka dni coś obfocę może.

Tymczasem magnolia zapączkowana. Lekko zewnętrzne płatki mróz jej liznął. Dziś ma być u nas - 5. Oby przetrwała

Ogród z koroną w tle 17:51, 26 kwi 2021

Do góry
Aniu, jak Twoja magnolia?

Moje chyba się nie otworzą.
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 16:42, 26 kwi 2021

Do góry
Dziś na spacerze widziałam taką oto magnolię-potwora! Widać zarys parterowego domku letniskowego, a magnolia jeszcze daleko nad nim w górę sie pnie. Trudno z daleka ocenić, jaka to odmiana, wyglada jednak na gwiaździstą. Nigdy nie widziałam takiej ogromnej .
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 13:47, 26 kwi 2021

Do góry
Moja biała magnolia wygląda dokładnie tak samo - kwiaty zbrązowiałe, wiszą smutno jak brudne szmaty . Ale wcześniej 2 tygodnie była gwiazdą nie tylko rabaty ale ogrodu .
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 12:50, 26 kwi 2021

Do góry
Porządki w strumieniu i magnolia Betty

Ogród z koniczynką 12:33, 26 kwi 2021

Do góry
Po nocnym przymrozku magnolia ma część brązowych kwiatów...siekło też część clematisów...
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 11:18, 26 kwi 2021

Do góry
Karola pieronsko zimno tej wiosny ale u Ciebie kolorowo kwiatów masz dużo piękna magnolia,rośliny widać dają radę, u mnie też przymrozki w nocy okrywam tylko młodego klona i hortensje ogrodowa żeby zakwitla.Pitruszka i seler wy siałam trzymam w domu, cebulkę siedmiolatkę,lubczyk, cukinię wysieje chyba do gruntu. Sadzonki koleusa, begonie i różne takie chciała bym już wynieść z domu gdzie jest to ciepło.
Pozdrawiam
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 09:36, 26 kwi 2021

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Pięknie wyglądają wszystkie te kwitnące drzewa, a magnolia cudna.
Też szukałam choiny kanadyjskiej, bo sobie wymyśliłam ją do zasłonięcia zapasu drewna do kominka. Internetowo w zimie jeszcze widziałam, a potem jak chciałam kupić, to była już wyprzedana. W szkółkach stacjonarnych nie spotkałam jeszcze, ale w tym sezonie byłam raptem w jednej. No cóż za rok spróbuję.

Właśnie mało jej, ja będę szukała pewnie w necie, choc lubię sobie wcześniej obejrzeć, a tym razem nie bardzo mogę posadzić malutka bo musi brzozy zdążyć dogonić
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies