Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

Kasia_CS 07:18, 20 maj 2021

inka74 napisał(a)
jeszcze na Daybreaka czekam. Bo nie mam 100% pewności że to tę kupiłam. Nie kwitła w ubiegłym roku. A jakbym miejsce miała to takie cudo bym zanabyła

Też patrzyłam na te kwiaty, że są bardzo fajne kolorystycznie i niespotykane dość
Kasya 07:27, 20 maj 2021

Ja bym jeszcze 1 zmieściła . Ale musi być wysoka, wyprowadzona jak ta ostatnio, to mogłabym z przodu rabaty posadzić i nadać jej wymiaru 3D
tulucy 08:15, 20 maj 2021

Ja bym też zmieściła. Potrzebuję solitera do zrobienia cienia na placyku. Teoretycznie nastawiona jestem na Pissardi, ale przecież jeszcze jej nie kupiłam Albo na wyspie bym mogła ją wcisnąć
TAR 08:50, 20 maj 2021

w tej cenie Woodsmana to bym nie wahala sie brac u nas x 2,5 ta cena. w szkolkach w tym sezonie troche przeginaja
Kasya 08:55, 20 maj 2021

tulucy napisał(a)
Ja bym też zmieściła. Potrzebuję solitera do zrobienia cienia na placyku. Teoretycznie nastawiona jestem na Pissardi, ale przecież jeszcze jej nie kupiłam Albo na wyspie bym mogła ją wcisnąć

Magnolia to tak szybko cienia nie zrobi...
A ta duza juz posadzilas ?
tulucy 09:02, 20 maj 2021

Kasia, a skąd, tamten teren nie ruszony jeszcze.
inka74 11:42, 20 maj 2021

Mogę wam napisać, gdzie Woodsmana widziałam ale na priv. Bo jak kalinę Rotundifolię tu pokazałam to jak dziś po nią dla Lucy pojechałam to z 8 sztuk jakie jeszcze w piątek były i stały częściowo od ubiegłego roku w bardzo dobrej cenie to dziś już nie było ANI JEDNEJ SZTUKI.

Ta magnolia to nie była wielka sztuka taka z doniczką do mojego biustu wieć coś koło 120 cm wysokości. Ale ładny prosty patyczek, można na drzewko wyprowadzić bez większego problemu.

TARCIA, u nas też z cenami przeginaja. Ja tylko łapię się za kieszeń jak wchodzę do ogrodniczego. Takich cen za drzewa w życiu nie widziałam. Z tego co rozmawiałam w sklepach to są straszne pustki u typowych producentów, nie ma co zamówić. Towar wymieciony. Dużo z zagranicy zamawiają a tu towar droższy. Jak jest więc popyt to i ceny w górę rosną. Jestem ciekawa kiedy UOKIK się za ten temat zabierze bo różnica jest większa niż 20% rok do roku. Za żywność się jeszcze nie zabrali a koszyk podstawych produktów też podskoczył ponad 20%. A pensje w dół lub w miejscu. U mnie od 2 lat nie było podwyżki bo przecież pandemia jest, musimy oszczędzać. Śmiać mi się z tego wszystkiego chce patrząc na rzeczywistość. Owszem, są branże i firmy, które na pandemii mocno dostały w cztery litery ale są firmy, które tylko na tym zyskały a żerują na pracownikach myśląc, że w okresie pandemii wszystko im wolno. Zarabia właściciel a pracownik siedzi cicho bo boi się, że w pandemii straci pracę.
TAR 12:05, 20 maj 2021

Iwonka w samo sedno z cenami. Ja juz nawet nie jezdze do ogrodniczych i rozsadzam na razie to co nakupilam wczesniej a gdzie jest za gesto. Poza bylinami z wiekszych to tylko kupilam magnolie Leonard Messel w sensownej cenie. Ogrody chyba zaczeły byc modne W sumie zamiast latac po ogrodniczych skupie sie na rozsadzaniu tego co mam i kontemplacji Byliny maja tez ten plus, ze szybko sie rozrastaja i mozna sie nimi powymieniac.
mrokasia 12:25, 20 maj 2021

No i znowu żółta magnolia .
Żartuję, ładniutka jest .

A co do cen - dobrze że ja większość drzew i dużych krzewów kupiłam wcześniej. Teraz tylko byliny i małe krzaczki dokupuję. Choć i w tu widać wzrost cen i braki w ofercie.
inka74 13:51, 20 maj 2021

Tarcia - też dzielę i rozsadzam i uśmiecham się do koleżanek jak coś potrzeba a widzę, że mają nadmiar, który u mnie się sprawdzi.

Kasia - bo maślane (nie żółte ) magnolie są cudne po prostu ja ci powiem, że też szczęśliwa jestem, że jestem już zadrzewiona na maksa. Wiesz za ile dziś widziałam judaszowca? Za 579 zł!!!! wcale nie był jakiś ogromniasty, tylko doniczka duża.