Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 19:17, 29 maj 2015

Do góry
KasiaW76 napisał(a)

Wow jakie piękne te derenie... gdzie kupiłaś?

W szkółce nadleśnictwa w Rybniku na ul. Wielopolskiej 6
Lifting starego ogródka 19:16, 29 maj 2015

Do góry
u mnie była ta dyskusja, wklejam do niej link z poradami Toszki na temat kory:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4999-tu-ma-byc-ogrod?page=75
Tu ma być ogród :) 13:17, 29 maj 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Witaj Magda,
to są płyty warstwowe o grubości 4 cm (na zewnątrz blacha w środku pianka poliuretanowa).
Donice będą miały kształt prostopadłościanów o wymiarach 96 x 40 x 76 cm (dł x szer x wys)
Z zewnątrz otynkowane bądź obite blachą, jeszcze się zastanawiamy....
Będą stały na tarasie, od spodu mają mieć kółka.

o kurde...to będę fajnie wyglądać. A te płyty to gotowe kupowaliście?
Tu ma być ogród :) 13:14, 29 maj 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Wklejam zdjęcia zdobytych dziś dereni Ivory Halo - okazuje się, że jednak da się je znaleźć i to w całkiem bliskiej okolicy, a po długich poszukiwaniach ja już myślałam, że przyjdzie mi kupować przez internet, na szczęscie się udało

Kamajla, w tej grupie połowa jest dla Ciebie, mam nadzieję, że uda mi się bezpiecznie spakować przesyłkę.

A tak wygląda pojedynczy, przykładowy egzemplarz:

Wow jakie piękne te derenie... gdzie kupiłaś?
Tu ma być ogród :) 09:05, 29 maj 2015

Do góry
faktycznie, to co już mam stanowi dużą część przewidywanego zapotrzebowania, ale takich roślin wypełniających sporo jeszcze trzeba kupić i na liście jest jeszcze na pewno 4 duże drzewa, ale przywiozę je, jak już wygrzebię się z sadzeniem tego co obecnie stoi i czeka na mój czas.
Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 00:40, 29 maj 2015

Do góry
masz rację z hortensją często komponowany jest miskant ML, fajny jest też miskant Gracillimus.

Ja kupiłam szałwię Sensation Deep Blue, tu zobaczysz:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4999-tu-ma-byc-ogrod?page=65

dorasta max do 40 cm.

Jeśli chcesz wyższą to ciekawa jest Caradonna, dorasta do 50-60 cm i ma takie bordowe łodyżki, tu u Any na przedpłociu obok bordowej żurawki:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/674-any-ogrod-maly-czyli-wygrana-walka-z-ugorem?page=1910

Co do towarzystwa do kulek bukszpanowych to pokaż to miejsce, ktoś na pewno coś doradzi ciekawego.
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 21:25, 28 maj 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Mam nadzieję, że Ci się podobają i będziesz zadowolona, bo kupować dla kogoś to jednak dużo większa odpowiedzialność niż, gdy kupuje się sobie.

W miejscu, gdzie kupowałam rosły na skarpie 3 kilkuletnie mocno przycięte, w postaci takich gęstych i rozrośniętych kępek - także na własne oczy widziałam, że można je ładnie poprowadzić i osiągnąć ciekawy efekt.

Pewnie, że mi się podobają Ale wiem, co masz na myśli, tak trochę niewygodnie jest człowiekowi nie bojaj, nie będę odsyłała będzie dobrze.

Będziesz mnie instruować jak ciąć w takim razie, żebym i ja miała ładne kępy
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 21:04, 28 maj 2015

Do góry
Kamajla napisał(a)

Śliczności Dziękuję za zakup i zdjęcia. Jesteśmy w kontakcie

Mam nadzieję, że Ci się podobają i będziesz zadowolona, bo kupować dla kogoś to jednak dużo większa odpowiedzialność niż, gdy kupuje się sobie.

W miejscu, gdzie kupowałam rosły na skarpie 3 kilkuletnie mocno przycięte, w postaci takich gęstych i rozrośniętych kępek - także na własne oczy widziałam, że można je ładnie poprowadzić i osiągnąć ciekawy efekt.
Tu ma być ogród :) 20:54, 28 maj 2015

Do góry
Witaj Magda,
to są płyty warstwowe o grubości 4 cm (na zewnątrz blacha w środku pianka poliuretanowa).
Donice będą miały kształt prostopadłościanów o wymiarach 96 x 40 x 76 cm (dł x szer x wys)
Z zewnątrz otynkowane bądź obite blachą, jeszcze się zastanawiamy....
Będą stały na tarasie, od spodu mają mieć kółka.
Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 20:49, 28 maj 2015

Do góry
fajnie to już wygląda.
Czy poza żaglem boki pergoli też będą jakoś zabudowane?
Tu ma być ogród :) 20:48, 28 maj 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Przywieźliśmy elementy, z których eM będzie coś tworzył zagadka nie jest trudna, na pewno się domyślicie, hihi...
Jest tylko jedno pytanie, kiedy to coś powstanie, biorąc pod uwagę, że on wiecznie w niedoczasie.

a co to za plyty?? donice będą kwadratowe????? czy jak?? czy moze będziecie betonowe robić?
Tu ma być ogród :) 20:37, 28 maj 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
U mnie za dereniami są świerki serbskie.
Coś jeszcze masz w tym zestawieniu?

Nie, tylko graby z dereniami.
Tu ma być ogród :) 20:30, 28 maj 2015

Do góry
U mnie za dereniami są świerki serbskie.
Coś jeszcze masz w tym zestawieniu?
Tu ma być ogród :) 20:22, 28 maj 2015

Do góry
Kasiu, chcę przenieść do siebie cudne zestawienie dereni, cyprysików i miskanta jakie Danusia zastosowała w ogrodzie Zimozielonym.
Żeby nie było ściągnięte tak 1 do 1 dodam coś od siebie, może berberysy z czerwonymi liśćmi - zobaczymy czy to się będzie dobrze komponować jak zacznę ustawiać rośliny obok siebie.
Ale mile widziane też jakieś inne propozycje.
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 19:33, 28 maj 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Kamila, u mnie na podjeździe stoją już nasze derenie Ivory Halo - wklejam Ci też ich fotki, cobyś miała je pod ręką
Musimy w najbliższym czasie ustalić jak je bezpiecznie do Ciebie przesłać

i pierwszy z brzegu, żebyś wiedziała jakiej są mniej więcej wielkości:

Śliczności Dziękuję za zakup i zdjęcia. Jesteśmy w kontakcie
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 17:16, 28 maj 2015

Do góry
Kamila, u mnie na podjeździe stoją już nasze derenie Ivory Halo - wklejam Ci też ich fotki, cobyś miała je pod ręką
Musimy w najbliższym czasie ustalić jak je bezpiecznie do Ciebie przesłać

i pierwszy z brzegu, żebyś wiedziała jakiej są mniej więcej wielkości:

Tu ma być ogród :) 17:13, 28 maj 2015

Do góry
Wklejam zdjęcia zdobytych dziś dereni Ivory Halo - okazuje się, że jednak da się je znaleźć i to w całkiem bliskiej okolicy, a po długich poszukiwaniach ja już myślałam, że przyjdzie mi kupować przez internet, na szczęscie się udało

Kamajla, w tej grupie połowa jest dla Ciebie, mam nadzieję, że uda mi się bezpiecznie spakować przesyłkę.

A tak wygląda pojedynczy, przykładowy egzemplarz:

Tu ma być ogród :) 16:03, 28 maj 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Iza, najlepiej to samemu sobie zrobić, mój potencjalny wykonawca za zaciągnięcie klejem i otynkowanie zaśpiewał 120 zł od szt. ;-/
Z tym, że wszystkie wcześniejsze prace, polegające na połączeniu poszczególnych płyt w całość mieliśmy robić sobie sami.
Myślimy jeszcze nad innym wykończeniem.
Koszty materiału to już w ogóle pominę.

Dziękuję Ci bardzo za informację. Nie mam żadnego rozeznania, ile można skasować za zrobienie takich donic... z pewnością praca własnymi rękoma jest bardziej opłacalna i daje satysfakcję...
Tu ma być ogród :) 11:36, 28 maj 2015

Do góry
no właśnie o to chodzi, że nic
Ten tydzień totalnie stracony, dużo pracy zawodowej, a na dworze deszcz, teraz wszystko obsycha, można by było coś zaczynać robić, ale w weekend wesele i popołudnia przeznaczone na zakupy ciuchowe, które w końcu trzeba zrobić
Jedynie konieczne opryski robimy, reszta czeka.
Od poniedziałku powrót do ogródka, a wtedy będzie wielkie sadzenie, poprzedzone wywożeniem ziemi z rabat na, których mają być te rośliny.
Dziś mam zajrzeć do szkółki, w której wyczaiłam Derenie Ivory Halo, ciekawa jestem czy znajdę sadzonki godne uwagi czy jakieś wypierdki, bo na razie tylko telefonicznie potwierdziłam, że mają tą odmianę.
Lifting starego ogródka 10:38, 28 maj 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
ładna ta azalia, czy ona na początku, miała trochę bardziej intensywny kolor kwiatów?

Witaj,

azalia tylko w pączku troszkę może mocniejszy odcień miała ale po rozkwitnięciu to już taki sam odcień utrzymuje - taki pudrowy róż
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies